reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama
Dobrze, ze Alutka i Julcia juz wyszly z chorobsk:tak::tak:

Ewa - nie martw sie, Julka nadrobi szybko wage. Pszczola po wirusie jelitowym miala 700g na minusie i wszystko (nawet z nawiazka) w 3-4 tygodnie nadrobila. Apetyt jej wrocil jakis tydzien po chorobie.

Co do witamin to pszczola dostaje 1 krople vigantolu na zmiane z tranem (mamy tran firmy Lysi o smaku cytrynowym; wypija bezposrednio z lyzeczki). Innych witamin jej nie daje. Dostawala tylko cebion multi w czasie rekonwalescecji po chorobie, przez tydzien. Je duzo warzyw i owocow (sokow nie pije, tylko wode).

Ewus, Julcia na pewno nadgoni wage :tak: Najwazniejsze, ze jest juz zdrowa :tak:A ze drobna - kiedys sie bedzie cieszyc :tak::-) A poza tym i Ty i P. do wielkoludow nie nalezycie, wiec ma po kim odziedziczyc drobna posturke :tak::-)

Ja Sarze daje codziennie 1 krople D3 i 5 kropli Cebionu Multi.

No i odpukac, apetyt u nas dalej ogromny! :szok::-)

a tak w ogóle- vigantol jest na receptę, prawda?? byłam wczoraj u lekarki i zapomniałam ja poprosić o receptę... kurcze, mam wyrzuty że ciągle o nim zapominam:zawstydzona/y:
A nie mozesz Ewus kupic w aptece bez i powiedziec, ze doniesiesz recepte? Ja czasami tak robie i bez problemu mi pozwalaja

a my wczoraj bylismy u ortopedy.
Wszystko w porzadku. Super lekarz, dokladnie obejrzal mala tj. kregoslup,nogi, stopy i...buty ktore miala :-D
Powiedzial, zeby mala w domu chodzila wylacznie w skarpetkach do sierpnia, a po dworzu w lato sandalki (dostalismy liste firm ktore robia dobre buty i najlepiej od nich kupowac). Nasstepny raz mamy sie stawic w pazdzierniku.
A buciki ktore mielismy bardzo pochwalil ( a obawialam sie, ze nie sa odpowiednie:zawstydzona/y:)

To tak w skrocie;-)

Nocka, super, ze trafiliscie na fajnego lekarza :tak:
A podzielilabys sie z nami lista firm produkujacych najlepsze butki dla dzieci? :-):-):-)

Nocka, dobrze, ze trafiliscie na tego lekarza! I dolaczam sie do prosby Sandry. Podziel sie z nami ta lista! :-)

reklama
Nocka ja też, bo w planach zakup bucików na wiosnę;-) ale jak nie chcesz tu pisać to daj listę na zamkniętym;-)

Do góry