reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

mada jak tam Ami, gardło już zdrowe, apetyt wrócił?
Alce się krostki robią na brzuchu, ale wiem od czego, płyn do kąpieli bambino:-p znowu muszę kupić J&J po tym jej nic nie było
dobrze, ze reszta dziewczyn i chłopaków gładziutka:-)

reklama
Dziewczynki - HELP!!!!

Jak zlapac siuski u zlosliwego i upartego jak osiol dzieciora:confused::no:
Pszczola przez to latanie z golym tylkiem prawdopodobnie zafundowala sobie zapalenie pecherza:baffled: Dzisiaj prawie zawalu dostalam przez nia, bo nie sikala przez 17 godzin:szok: (od 18 wczoraj do 11 dzisiaj), a pila i jadla normalnie, energie tez miala taka jak zwykle. Tylko brzuch miala megawzdety i twardy:baffled: Juz chcielismy ja zawozic do szpitala, zeby jej cewnikiem te siki sciagneli, ale na szczescie sie wysikala (prawie caly nocnik napelnila), ale krzywila sie przy tym strasznie. Zadzwonilismy do naszego pediatry i wpadl do nas przed praca, obejrzal pszczole i stwierdzil, ze to moze byc albo zapalenie pecherza albo po prostu pszczola sie stresuje mokrymi gaciami i dlatego tak wstrzymuje, bo na chora nie wyglada:baffled: Kazal zrobic na wszelki wypadek posiew moczu jak najszybciej, ale tu, kurna blaszka, zaczely sie schody, bo ta pindolinka mala za chiny nie chce ani nasikac do pojemniczka (wstawilam ja dwukrotnie do wanny i puscilam jej na nogi ciepla wode, a ona przez 20 minut (bo balam sie, ze jak dluzej bede ja w tej wannie trzymac, to sie jeszcze gorzej "zalatwi") sie bawila, gadala, ale nic nie zrobila:baffled:), ani do woreczka (zdesperowana przykleilam jej taki woreczek do pobierania moczu u niemowlat, godzine z nim lazila (bo dluzej nie mozna) i moze ze 3 kropelki nasikala:baffled:) Do nocnika sika, ale tez malo (ale przeciez nie bede przelewac sikow z nocnika do pojemnika...). Ja pierdziu, juz mam dosyc... Prosze o pomoc,Kochane, jak ktoras ma wprawe w pobieraniu zawartosci pecherza, bo z nerw zejde...:oo2:

bedyta a to ciekawe, ja zawsze slyszalam, ze Jj najwiecej uczula , a bambino jest dobre....no ale moze skorka Ali do tego wlasnie przyzwyczajona

dominique , przepraszam , usmiecham sie pod nosem czytajac opis zdobycia siuskow, bo opisalas to jak na ciebie zabawnie, choc wiem, ze wam nie do smiechu.....niestety nie pomoge, nie mialysmy takiego przypadku, a dlaczego nie mozesz przelac z nocnika do pojemnika, wyszorowac nocniczek zeby byl czysty , nasiusiac i wtedy troche przelac???? powodzenia zycze

zaczelismy stosowac polecone w aptece kosmetyki do skory atopowej, TYLKO TROCHE TANSZE :-(ale zawsze to cos , zobaczymy jaki bedzie efekt

Bedytka, to chyba Alutka jest jedna z nielicznych, ktore J&J nie uczula ;-):-)- u nas skora strasznie wysuszona byla po Johnsonie :baffled:

Silunia, a z jakiej firmy macie te kosmetyki?

Dominique, uwielbiam Twoj styl pisania - Ty nawet sprawe duzego formatu potrafisz napisac tak, ze czlowiek zaczyna sie usmiechac pod nosem ;-):-)
A powaznie to moze rzeczywiscie najlepszym wyjsciem byloby wyparzenie nocnika i przelanie siuskow z niego do pojemnika :confused: Bo chyba inaczej Ci sie nie uda :baffled: No chyba, ze w szpitalu przez cewnik - tak moi znajomi zrobili z mala.

A powaznie to moze rzeczywiscie najlepszym wyjsciem byloby wyparzenie nocnika i przelanie siuskow z niego do pojemnika :confused: Bo chyba inaczej Ci sie nie uda :baffled: No chyba, ze w szpitalu przez cewnik - tak moi znajomi zrobili z mala.

Niestety, nawet po wyparzeniu nocnik nie bedzie sterylny, a ja musialam (bo szczesliwie dzis rano pszczola wykonala sik prosty do jalowego pojemniczka:tak:) na posiew pobrac. Siki juz w laboratorium, wiec czekamy na wyniki...

Niestety, nawet po wyparzeniu nocnik nie bedzie sterylny, a ja musialam (bo szczesliwie dzis rano pszczola wykonala sik prosty do jalowego pojemniczka:tak:) na posiew pobrac. Siki juz w laboratorium, wiec czekamy na wyniki...
To swietnie, ze sie udalo :tak: Kiedy wyniki? Mam nadzieje, ze zadne kuracje antybiotykowe nie beda potrzebne :tak:

Dominique- no to siuski pobrane , jeden problem mniej...teraz tylko miec nadzieje ze to nic poważnego i z nauka siusiania dalej do przodu:tak:

Wczoraj bylismy u dermatologa z broda i okazało sie że to tylko liszaj ale wyglada paskudnie, dostała oxykord czy jak to sie tam zwie i dzis juz buzia ładniejsza...a p.dermatolog (wspomne że byłysmy w centrum pediatrii) zapytała czy mała mówi że ją to swedzi:baffled:a jak powiedziałam ze ona nie mówi to stwerdziła "połtora roku i nie gada??dziwne dziecko":wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ami gardeło zaleczone dzis mielismy kontrole, dr. aż była zdziwiona że tak szybko ta najwieksza rana sie zagoiła...no ale jeszcze 3 dni fioletowania mamy...
Ami wygląda jakby całodobowo zajadała sie jagodami a ja jakbym była na etacie zbioru jagód:-p
a najlepsze że czasami cos sie maźnie jej po buzi np. pod okiem i wyglada jak sinior wiec sobie moge tylko wyobrazic co mysla ludziska jak mnie mijaja:-pwczoraj własnie w centrum w recepcji pani dziwnie sie patrzyla raz na mała raz na mnie:baffled:

no i nada nie zmieniłam pediatry bo nie mam jak szukac nie znam opinii na temat innych...a nasza znowu mnie rozwaliła..a może i ma racje..
mówiłam jej o tym że Ami budzi sie w nocy z krzykiem i przez pół godziny sie drze i nie da sie dotknac i ze moze ja cos boli a ta mi mówi ze trza do neurologa:baffled:nie wiem co ma sen do neurologa ale może cos ma:confused:

mada noo super ze juz gardelko Ami zaleczone!!! :))) z tym budzeniem sie w nocy to ni wim... ciezko stwierdzic.. ale bede trzymac kciuki byscie znalezli przyczyne ;)

co do kosmetykow J&J to my tez od urodzenia uzywamy i nigdy nie zauwazylismy zadnych uczulen czy niedogodnosci :)) bardzo sobie chwalimy ;)

wydaje mi sie ze po prostu niektore dzieci sa bardziej podatne na uczulenia niz inne.. my do tej pory odpukac nie mielismy ZADNYCH problemow z uczuleniami czy to od kosmetykow czy jedzonka.. moze to tez przez to ze ani ja ani Sam zadnych uczulen nigdy nie mielismy ? ;)

Mada super że z gardłem Ani już prawie wszystko ok. A co do pobudek w nocy to może Ani się czegoś wystraszyła. Oliwka kiedyś zwaliła się z fotela i później przez trzy noce pod rząd miałam nocne pobudki z wrzaskiem, pomagało tylko jak spałam razem z nią. A u mojej bratowej mały wystraszył sie reklamy telewizyjnej (tabletki ma gardło - nie pamiętam jakie ale takie potworki skaczą po języku i dziobią w niego czymś ostrym) Też budził jej się po nocach z płaczem i dopiero jak zobaczyła jak on ogląda tą reklamę i łapie się za gardło i płacze to zajarzyła o co chodzi.

reklama
ja pierdziele Mada ty to masz pecha do tych lekarzy, kazdy wie najlepiej co 18 miesieczne dziecko powinno, moze pilotowac samolot jeszcze?????
Zuzu tez by nie umiala powiedziec , ze cos ja swedzi .....paranoja .....ps dobrze, ze gaedlo wyleczone , z broda tez gladko pojdzie

Domiska my z mezem tez nigdy zadnych uczulen , nie specjalnie naduzywalam kosmetykow , a tu suprise i mala dostala alergi na plyn do plukania tkanin, nie przewidzisz takich rzeczy, tylko sie cieszyc , ze z szantuska wszystko ok

Sandra mamy kosmetyki aderm rhealba egzoomega

Do góry