reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

ło kurce, ja to nawet nie wiem jakie Piotruś ma ciemiączko :confused: jakaś taka nieinteresująca matka ze mnie...

reklama
Pytanie do mam karmiacych piersią: ile kropel witaminy D3 (a dokładnie Vigantolu) podajecie dzieciaczkom?

Pytanie do mam karmiacych piersią: ile kropel witaminy D3 (a dokładnie Vigantolu) podajecie dzieciaczkom?

K@si@ my z zalecenia pediatry podajemy 3 kropelki...a to dlatego,ze mała ma jak to określiła lekarka "dość miękką główkę", czy to sie zmieni- zobaczymy przy następnej wizycie

Ja też podaje jedną, a nie wiedziałam czy przez zimę nie powinno sie podawać dwie, dlatego pytałam. Ale widzę że część z Was podaje jedną, a w sumie Kindze główka sie nie poci i raczej miękka nie jest - nie spłaszcza jej sie potylica - więc myslę że wystarcza. A poza tym w kaszkach które podaję też już jest witamina D3, ode mnie też coś wyciaga, więc chyba ok.

reklama
Ja podaje dwie ale nie vigantolu a devicap-u - pamietajcie, ze rozne witaminy D maja tez troszke rozna iloscw kropelce.
A moje dziecie sie rozchorowalo, wiec w zwiazku z tym nie mam czasu nadrabiac :-( Goraczke miala od srody w zeszlym tygodniu, ale od 37 do 37 i 8 max, dzwonilam do lekarki i mowila, ze mam sie nie martwic, ale ze w piatek jechalam do mamy to wolalam sprawdzic co i jak. Okazalo sie, ze gardlo, oskrzela i pluca sa czyste i ze prawdopodobnie to trzydniowka bo nie widac zebow w ogole... I ze jak bedzie miala wysypke to nie mozna na spacery chodzic, przeciwgoraczkowo paracetamol. I tak sie ta infekcja tlukla bez sensu po organizmie malej i wczoraj w nocy okazalo sie, ze jestcala rozpalona, podejrzewam, ze miala dobrze ponad 39, bo z samego rana miala 38 i 3 - nocka oczywiscie nieprzespana :-( Pojechalismy z rana wczoraj do lekarza i okazalo sie, ze ifekcja gardla dosc silna i babka mowi, ze mogla sie tak rozwijac, ze dziecko probowalo walczyc dosc dlugo, stad ta goraczka przez ponad tydzien i niestety nie zwalczylo do konca i wyszlo... Dostalysmy niestety antybiotyk, augmentin ale za to wczoraj po poludniu zaczela robic bardzo rzadkie kupy - przepraszam, ze rzadkie kupy, tylko praktycznie to byl sam sluz... Przestraszylam sie i poszlam na pomoc dorazna, pomyslalam, ze moze mala na penicyline uczulona (augmentin to amoxycylina, czyli pochodna penicyliny w koncu) i wiecie kto przyjmowal w dzieciecej?? GINEKOLOG!! Mam nadzieje, ze przez noc jej sie to uspokoilo i biegunka przeszla bo jak dalej taka mocna to zaraz znowu jade do lekarza :-(

Do góry