reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama
:-D Ollesia no tak ma byc ...bardzo sie ciesze , ze jest wszystko ok , a tak wogole to ja nie zauwazylam zeby piotrus mial jakos specjalnie duza glowke :confused:

a jam pytanko ...pewnie zauwazylyscie , ze zuzu ma takie delikatne wybroczynki na czolku pomiedzy oczkami i w kacikach powiek tez ( efekt porodu )...lekarze mowili , ze to wszystko zejdzie jak mala wyrosnie ....i jest to troche bledsze , ale jak mala sie wtiutnia to sie robia ogniste :dry: czy wasze pociechy mialy cos podobnego ...bo ja niemoge sie doczekac az mala bedzie miala gladziusienka buzieczke

Ollesia super ze wszystko ok i tak trzymac!!!:-)
Silunia moja Hania tez ma takie wybroczyny ale z tylu glowki pod wlosami wiec prawie tego nie widac ale widze ze powoli to znika bo robi sie coraz jasniejsze:-)

Silunia, Jaaga, Sara ma takie cos z tylu na karczku. To podobno tzw. naczyniak plaski, ktory jasnieje i znika w ciagu ok.2 lat. W trakcie kapieli zaognia sie to, tak samo podczas placzu czy wysilku. Normalnie jest lekko rozowe.

Leyna zywnosc napewno jest modyfikowana w jakis sposob, bo inaczej by jedzenia ludziom zabraklo. Aczkolwiek dla dzieci mozna kupic produkty organiczne, zadnych srodkow chemicznych podobno w nich nie ma. A co do szczepionek to chyba jej chodzilo o to ze teraz wszystko w sumie jest szkodliwe, nawet powietrze, bo brudne. Ona powiedziala ze to najbezpieczniesza rzecz jaka wkladamy w swoje ciala, bo ja tez sie zastanawialam czy tyle tych szczepionek trzeba. Moze chciala mnie uspokoic, zebym sie nie martwila.

ah Ci lekarze.... czasem tak potrafią nastraszyć....:baffled: ale Ollesia na szczęście wszystko OK cieszymy się bardzzo:-) !!!!!!!

ollesia SUPER że wszystko dobrze
silunia Alka jak widać na zdjęciach ma b.mocne te naczyniaki, ale pomału słabną, Wojtek miał tylko na oczku i około roku znikł mu całkiem, ja też mam takie:-D i jak się wkurczę albo za słaby makijaż zrobię to też je widać:-D
nic się nie martw, na pewno znikną Zuzu!!

Kochane, dziekuje Wam, ze cieszycie sie razem ze mna, ze Piotrusiowi nic nie jest. :-)
Piotrus ma duza glowke w stosunku do obwodu klatki piersiowej (glowka 42 cm, a klatka piersiowa 42,5). Ale to naprawde rodzinne... U P. wszyscy maja duze glowy. ;-)

A co do wybroczyn, to naprawde schodza. Moje kuzynki po urodzeniu wygladaly jak poparzone. Teraz nie ma ani sladu!

reklama
ollesia lekarz wyslal Cie na USG bo Piotrus ma duza glowke w poruwnaniu do klatki piersiowej? Moj Patryk ma 45cm glowke i 41.5cm klatke piersiowa. Moja pediatra (Polka, uzywam ja jaka druga opinia i niedlugo bedzie moja glowna pediatra) powiedziala ze Pat ma glowe w 95 centylu, ale zeby sie nie martwic bo Polacy i Rosjanie maja tendencje do wiekszych glow. No i w rodzinie F. wszyscy maja duze glowy nawet bardzo. Czy powinnam zapytac pediatre o skierowanie na USG? Dodam tylko ze na dlugosc tez jest gdzies w 90 lub 95 centylu, a wagowo gdzies w 50 centylu. (wazy 7.33 kg na dzisiejszy dzien)

Do góry