reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

No to moja chyba sporo je:confused:
Rano cyc, później deserek, około 14 danie mięsne, za 3 godzinki owoce i zboża z Hippa i na dobranoc kaszka przed kąpielą a po kąpieli cyc. Pomiędzy karmieniami zdarza sie, że jeszcze daję cyca lub herbatkę. No i w nocy ostatnio 3:szok: pobudki na cyca, choć myslę że budzi sie z bólu a cyc ją uspokaja, bo nie ssie długo.

reklama
u nas jest tak:

4 lub 5 rano - cyc
7 lub 8 rano - cyc
11 lub 12 - cyc
15 - cyc
18 butla ok 200ml
21 cyc i ok 22 poprawka cyca:eek:

wydaje mi sie ze za duzo.... a i w miedzy czasie herbatka albo jakis deserek... musze cos z tym zrobic.... bo to chyba tak nie moze byc:no:

u nas jest tak:

4 lub 5 rano - cyc
7 lub 8 rano - cyc
11 lub 12 - cyc
15 - cyc
18 butla ok 200ml
21 cyc i ok 22 poprawka cyca:eek:

wydaje mi sie ze za duzo.... a i w miedzy czasie herbatka albo jakis deserek... musze cos z tym zrobic.... bo to chyba tak nie moze byc:no:

aguśka ale może twoje maleństwo lubi poprostu possać cyca a nie najadać się, mi się wydaje że wszystko ok.
u mnie rano cyc
ok 11 cyc
13 obiadek (z mieskiem lub same warzywka)
15 owocki
17cyc
18.30 kaszka na dobranoc
po kapieli cyc
ok 22 cyc
a w miedzy czasie podjada flipsy
w nocy czasami ok 3 cyc

dużo no nie?

moje dziecko je dość często, ale w ilościach niewielkich:
8.00 - cyc
11.00 - cyc
13.00 - troszke cyca i zupka
15.00-cyc i deserek
17.00 - cyc
19.30 (po kąpieli) - ok 180-210 ml kleiku ryżowego
12.00 - cyc
2.00- cyc
5.00- cyc

on raczej wcina za kazdym razem jak mu cyca daje:-) ale widze ze wasze maluszki podobnie jedza... tyle ze moj wczesniej zanim jeszcze dawalam mu butle pod wieczór to on bardzo duzo przybieral raz nawet w ciagu miesiaca i troche przybral 1,5 kg za co mnie lekarka ochrzanila ze jest za gruby...:baffled:

on raczej wcina za kazdym razem jak mu cyca daje:-) ale widze ze wasze maluszki podobnie jedza... tyle ze moj wczesniej zanim jeszcze dawalam mu butle pod wieczór to on bardzo duzo przybieral raz nawet w ciagu miesiaca i troche przybral 1,5 kg za co mnie lekarka ochrzanila ze jest za gruby...:baffled:

na piersi dziecka nie da sie utuczyć, po za tym teraz juz nasze maluchy nie będa tak dużo przybierać jak wcześniej, więc sie nie masz czym przejmować:-)

Nawet jak dziecko jest kluseczka, ale jest na piersi, nie ma sie czym przejmowac.

A SAra od wczoraj zjadla juz 2 razy kaszke jablkowa :-) Po ok. 100ml, ale z miseczki, lyzeczka - wczoraj na kolacje i dzisiaj rano na sniadanie. W koncu! :-) hehe

no to gratulacje dla Saruni , że grzecznie zjadła wszystko:) mojemu Filikowi smakowała kaszka z nestle z bananami :tak:

reklama
Nawet jak dziecko jest kluseczka, ale jest na piersi, nie ma sie czym przejmowac.

A SAra od wczoraj zjadla juz 2 razy kaszke jablkowa :-) Po ok. 100ml, ale z miseczki, lyzeczka - wczoraj na kolacje i dzisiaj rano na sniadanie. W koncu! :-) hehe
gratulacje ogromne!!! Sarunia w końcu "swój" smak znalazła :-D

Do góry