reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

dziewczyny a co z tymi kupkami ciemnozielonymi? mi ostatnio lekarka powiedziała,ze nie ma się czym martwić...ale juz sama nie wiem- może macie jakąłś wiedzę na ten temat:confused:

reklama
Mi z kolei pediatra mówiła, że kupy mocno zielone z dużą ilością śluzu to niezbyt dobrze :no: Piotruś robi takich kilka dziennie od 3 tygodni :-( Dlatego teraz mu podaję Enterol i naprawde widać poprawę :tak:

witam!! no i nas też dopadło choróbsko. w końcu nas wszystkich M.pozarażał. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!andzia podziębiona,ja mało co płuc nie wypluję a ewcia straszny katar. dostałyśmy eurespal i do noska euphorbium, wapno ,wit.c ,kupiłam jeszcze mleko bo jest w promocji i dla siebie ferwex i zostawiłam w aptece 130 zł. kurde skąd na to wszystko brać. dobrze jak dzieci nie chorują bo inaczej mozna z torbami pójść.na 15:30 mam wizytę ja u lekarza.jak mi jeszcze zapoda jakiś antybiotyk to sie chyba powieszę..

:-(:-( Tak to jest..ja też po wyjściu od lekarza mam kołowrotek ,a jeszcze jak chodzi się do paru (tak jak my) i każdy co innego zaleca to już dramacik.My byliśmy wczoraj kontrolnie u naszej "pediatry cudownej"...I :

kupki zlelone mogą być..ale nie powinny raczej( paranoja..to w końcu mogą czy nie mogą...mówiła tak na okrętkę ..itd..i na koniec przepisałą Lakcid- a Leyna wspomniała że przy skazie białkowej nie powinno się stosować Lakcidu..co za Lekarz!!!)

nie wprowadzać narazie żadnych nowych pokarmów...

jako zagęszczacz..bo widocznie Oliwia ma apetyt..jeśli je od 3 dni co dwie godziny po 100ml Bebilonu..wprowadzić Mąkę Kukurydzianą..( nie kleik,nie kaszkę tylką mąkę) i narazie 2 razy w ciagu dnia : w porze obiadowej i na wieczór po kąpieli.I nie wiem czy tak ma być,ale kazała 1 płaską łyżeczkę zagotować z 100ml wody (stworzy się zawiesinka)i po ostudzeniu dodać mleko Bebilon Pepti 1 (jaja bo do tej pory miałam 2 chyba przez pomyłkę wypisaną...!!:wściekła/y: ) i może dlatego zielone kupy..

przepisała na zmiany skórne (tzw liszajki u mojej małej) Mecortolon (delikatne sterydy) i smarować cienką warstwą tylko tam gdzie zmiany! przez 7 dni! a na marginesie jak kupowałam tą maść to zapytała czy mogę smarować nią w głowie,bo tam ma chyba najgorsze te plamki,liszajki...to w aptece( nie mogąc odczytać recepty.. :tak::tak:..powiedzieli że na głowę spoko..ale na twarz nie radzą tego smarować...:no::no: )

a na głowę: ja uważam że to własnie te liszaje..a ona że wygląda na ciemieniuszkę...A ja przecież co 2 dzień ciepłą oliwą z Oliwek jej robie okłady przed kąpielą i wyczesuję i nic....dalej jest! ( to nie są płaty..tylko taka szorstka złuszczająca się skórka) przepisała jakiś robiony peparat z Oliwy z Oliwek+kwas salicylowy ( tylko w 4 aptekach nie ma i nie zrobią!!:wściekła/y::wściekła/y: )..a więc kupiłam jakiś zamiennik..

I pytanie po co to wszystko..jak już człowiek i w krochmalu kąpie, i Balneum używa i smarował różnymi maściami i Bebilon Pepti pije....i raczej zero poprawy (zaczelismy 2 tygodnie temu..to jeszcze poczekamy!!)
MOŻE BĘDZIE LEPIEJ.....................:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Frutisek, mój lekarz też nie jest najleszy, ale tego twojego to już dawno bym zmieniła. Nie dość że robi takie makabryczne błedy jak z tym mlekiem, to jeszcze powoli wypróbowuje na Oliwce wszystkie możliwe specyfiki - tragedia:wściekła/y:

frutisku spróbuj tej oliwki do kąpieli linomag i do smarowania po . ewcia miała straszne zmiany,sama widziałaś na zdjęciu i po tym linomagu jest cudnie a też wypróbowałam chyba z pół apteki. nawet bużkę jej tym myję( wlewam parę kropli do miseczki i dolewam ciepłej przegotowanej wody i tym przecieram a potem na waciku smaruję tą oliwka linomag do ciała buzkę). naprawdę poprawa nastąpiła juz po trzech dniach a przecież nic nam nie pomagało.

a no i mała spała od 12 do 16 takze chyba nie najlepiej sie czuje.najgorzej z zatkanym noskiem ,jak widzi ze trzymam fridę w łapie to juz sie drze

Frutisku, a nie mozesz zmienic pediatry? Bo skoro wypisuje 3 mies. dziecku mleko oznaczone cyfra 2 to jest niezle zakrecona!

My we wtorek mialysmy drugie szczepienie. Mala ani nie pisnela :-) Wazy juz 5600g :-) Podwoila swoja wage urodzeniowa w ciagu 3 mies. (a nawet ciut wiecej wazy).

Buzke, glowke i cialko smaruje Clobaza i jest super - juz praktycznie nie ma zadnego luszczenia.

reklama
sandra to masz dzielną córeczkę- nawet nie pisneła, nono... a i jak ładnie Ci przybiera, same dobre wieści.... gratuluje:-):-)

Do góry