reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

ewcia też zaczęła robić takie rzadkie kupy i do tego ze śluzem. chyba sie jutro przejdę do lekarza. M. chory może ja zaraził i rozkłada ją jakieś grypsko. temperatury na szczęście nie ma no ale to nic nie znaczy .......................................EMILINKA DUŻO ZDRÓWKA DLA TWOJEGO MALEŃSTWA!!!!!!

reklama
Jasna cholera:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:byłam dzisiaj na szcepieniu i miałam liste zapytan a zapomniałam o najwazniejszym, dlaczego moje dziecko robi prawie zawsze zielona kupe:confused2: brzuszek jej nie boli, gazy w normie a kupa zielona, nie wiecie od czego to może być:confused:

No własnie, miała zapytać Was o to samo, od paru dni Oliwier robi zgniłozielone kupy, a wprowadziłam mu już soczek jabłkowy i od wczoraj kaszkę i zastanawiałam się czy to może od tego. Poza tym zmieniliśmy mleko na Enfamil 1 AR. Czyli co, możemy być spokojne barwą kupki naszych pociech !?

emillinka - ze 2 tygodnie temu Oliwier miał biegunkę od zagęszczacza i lekarka zapisała mu też Enterol, a oprócz niego Smecta. Podawałam mu 3dziennie X 1/3 torebki Smecta rozpuszczone w 30 ml wody i wieczorkiem Enterol rozpuszczony w 100 ml wody. Pomogło błyskawicznie. ja też na początku chciałam poradzić się aptekarki, ale ta stanowczo stwierdziła, że przy takim maleństwu trzeba poradzić się pediatry

olu, biegunki się skończyły raczej bo wczoraj jedna zrobila taka srednia ale najgorsze te wymioty i widze ze boli ją brzuszek bo sie wygina w literke c tak do tyłu a jak położe na brzuszku to krzyk straszny :-( i wszystko co zje to odda - lekarka powiedziala ze to niestrawnosc i raz dziennie kazała dawać ten enterol albo smekte albo lakcit a nie to i to (to chyba jest to samo??) dzisiaj narazie nic sie nie dzialo troche zjadła ...zobaczymy potem:dull:

Lakcid i smecta to co innego jednak, ale chyba ma podobne dzialanie!!

My natomiast na te rzadko robione kupki dostalysmy debridat zeby sie wszystko ladnie ustawilo samo i lactulose doraznie jak bedzie miala zaparcie. Bo niestety to bylo to. Lekarka kazala podawac lactulose dwa-trzy dni az mala zrobi kupke, ale ja stwierdzilam, ze nie bede dziecka tyle meczyc, bo nie wyrobimy kolejnych dni placzu, napietego bolesnego brzuszka i w ogole, wiec tescia poprosilam o lewatywke. Boze, jaka to byla ulga dla mojego dziecka... I jaka ona jest dzisiaj inna... Cudo po prostu...

Lakcid, Smecta, Enterol mają takie same działanie, ale nie są podobne.
Ja musiałam zrezygnować z podawania Lakcidu bo Piotrowi nie pomagał z tego względu, że zawiera pałeczki kwasu mlekowego a Piter ma przecież skazę białkową. Teraz podaję Enterol. Nie chce pić z butelki więc podaję mu łyżeczką prosto do buzi i jest ok. Kupki powooooooli się zagęszczają i przybrały kolor z ciemnozielonych z dużą ilością śluzu na zielonkawo-żółte.

reklama
Po czym poznajecie biegunkę u dziecka, bo na piersi przecież kupki mogą być dość luźne:confused:

Do góry