reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Sandra moze Sarka moze jesc mleczne produkty i jajka tylko w malych ilosciach? Pat ma tak ze jak zje troszke jourtu czy serka to jest ok, ale jak mu dam wieksza porcje to wieczorem boli go brzuszek. Duzo zdrowka dla malej.

reklama
Dzieki Wama!
Zadzwonilam wczoraj do pediatry i kazala mi isc do apteki, zeby mi zrobili masc, ktora juz kiedys uzywalam (mialam karteczke z "przepisem"). No i dzisiaj juz sladu nie ma prawie, ale niestety masc zawiera minimalna ilosc, ale zawsze, hydrocortyzonu :baffled:
Robimy sobie tygodniowa diete z bardzo mala iloscia bialka mleka krowiego i ograniczona iloscia jajek i zobaczymy.
Za tydzien w czwartek jedziemy do alergolog.

Oliwier włożył dziś dea paluszki do wrzątku, na jednym ma spory bąbel z płynem, wiecie co powinna z nim zrobić? czy to się czymś smaruje?

Ola, kup spray TermCool w aptece i popsikaj malemu paluszki. w ogole trzeba caly czas schladzac oparzone miejsca, bo u takich malych dzieci b. latwo po oparzeniu powstaja blizny:-( Pediatra nam kiedys powiedzial, ze juz woda o temp. 60st. moze przez 5 sekund "dzialania" spowodowac u dziecka ponizej 3 roku zycia oparzenie 3 stopnia:szok::szok:

Dziewczyny mam pytanie:confused:

Dziś po kapaniu, jak czyściłam małej uszka, to wyciagnęłam patyczkiem ciagnaca się, gęstą ropę. Mała była ostatnio przeziebiona, pozostał jej do teraz wręcz gruźliczy, mokry kaszel. Dodam, że tydzień temu miała taka ropę wypływającą, zasychającą, która pojawiła się np. po nocy, miała tak dwa razy. Potem jej już nie była. No i dziś ją przypadkiem wydobyłam, tylko ze taka bardziej ciagnącą się. Mała nie gorączkuje, zachowuje się jak zwykle, bardzo ładnie je. Gdyby nie katar to dziecko byłoby zdrowe jak ryba.
I tutaj moje pytanie. Czy taki "odrywajacy się" kaszel może przedostać się jakoś z gardła do uszu i je zapchać?? Wiem, że to głupio brzmi, ale ja już tu odchodzę od zmysłow ze strachu. Do lekarza moge iść dopiero w poniedziałek. Boje się, że mi Wiktorka ogłuchnie:sad:

kaja a na jakiś dyżur nie możesz podjechać? nie mam pojęcia co to, Alka miała zapalenie ucha, ale bez żadnej ropy:no: chyba też bym się przeraziła... no i ten kaszel, podajesz Wiki jakiś syrop?

Bedyta ja ja ciągle czymś faszeruje:baffled: dostawała syrop wykrztuśny na kaszel suchy, teraz to już nie jest suchy no i z niej to wyłazi. Daje jeszcze jej Clemastin, czy jakoś tak i kidabion. Do nosa mam sól morską. Kaszle ma rano, no i gile z nosa. Teraz śpi. Zobaczymy jutro:-(

Kaja, gardlo z uchem ma polaczenie poprzez trabke eustachiusza i moze nie sama wydzielina, ktora odkrztusza Wiktoria, ale zarazki, ktore sie w niej znajduja, mogly doprowadzic do stanu zapalnego w uchu. Dla spokojnosci zabierz mala do lekarza nawet jutro. Mieszkasz na zaspie (tak?), wiec do szpitala na jana pawla masz blisko, a tam sa dobrzy specjalisci:tak:

Kaja, i jak Wiktoria? Pojechalas z nia do szpitala? Ja bym nie czekala z tym do jutra, zeby sie cholerstwo nie roznioslo.

reklama
kaja- i jak z tymi uszaki wiktorii??? byłaś u lekarza??? w takich sytuacjach lepiej nie czekać, tylko od razu reagować....

Do góry