reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Dzis katar mniejszy (tzn. pszczola juz nie ma caly czas zatkanego nocha, ale i tak gluty jej do pasa wisza:baffled:), dzieku bogu, i kaszel juz nie taki meczacy:tak: Bylysmy nawet na dluzszym spacerze:tak:
Z dobrych wiadomosci, to zmiany grzybicze na skorze prawie zaleczone:tak: Pomogl nie clotrimazol, ale Viosept, ktory przepisala moja mama. W piatek jeszcze do dermatologa idziemy, bo maja byc wyniki zeskrobin.

Kaja - dobrze, ze mala nie ma zapalenia ucha, uff...

Mada - zdrowka dla Was!

reklama
Kaja, i jak Wiki? Przeszlo jej? Umowilas sie do laryngologa na wizyte? Przykro mi, ze skaza wrocila...Ale mysle, ze kilkutygodniowa dieta pomoze i bedziecie mogly wrocic do nabialu :tak:

Dominique, i jak, odebralas wyniki zeskrobin? Ciesze sie, ze skora Pszczoly prawie wyleczona :tak:

No więc już po wizycie u laryngologa.
Okazało się, że mała ma zapalenie ucha, tylko jakieś takie bezobjawowe:dry: nie miała goraczki i nic ja nie bolało. No oprócz tej ropy wypływajacej z ucha. Dostała antybiotyk, klople. I odkryłam w sobote, że Wiki jest uczulona na Mucosolvan. Miała całą bużke rano wysypana. W piatek po południu nie dostawała żadnych nowości jedzeniowych, ale dostała syrop. . Piła tylko mleko.A w sobotę ja wysypało. Na szczeście kaszel już i tak troche ustępuje. I teraz daje jej wapno na tą wysypke, ale i tak widze, że schodzi.W tej sytuacji to niekoniecznie może być nawrót skazy.
Przeczekam, poobserwuję i zobacze co dalej:cool2:

kaja dużo zdrówka dla Wiki!! mucosolvan to jednak mocny syrop, ja wolałam Ali podać jakiś homeopatyczny np. stodal, no ale o tym to niech lepiej lekarz decyduje;-)

Kaja, mam nadzieje, ze Wikunia szybko wyzdrowieje!!

A my mamy skornych problemow ciag dalszy. Jagoda obsypana juz nie tylko na podudziu, ale i na calej nozce, przeszlo jej na druga, do tego zaczyna sie na brzuszku i pod paszka cala jedna :eek: Jestem zalamana, dzwonilam do lekarki i powiedziala, ze to na 100% nadkazenie grzybiczne i dzisiaj idziemy po masc robiona, mam nadzieje, ze w koncu pomoze, bo przeciez za przeproszeniem pierdolca dostane... Do tego ma przeciez ta wysuszona skorke i taka niemila... Ehh :-( mam dosc :-( Jak nie urok to sraczka, a jak nie sraczka i zapalenie oskrzeli to grzybica :-(

Biedna Jagodka ;-( strasznie nam szkoda tej malutkiej. Tyle sie nacierpi.
Duzo, duzo zdrowka zyczymy!!!!

I wszystkim chorowitkom tez , zyczymy powrotu do zdrowia.

reklama
kurcze jakies choroby skorne wiekszosc dzieciaczkow atakuja, uczulenia grzybice i inne paskudztwa. Duzo zdrowka wszystkim zyczymy.

Kaja moj synek tez mial zapalenie ucha bez objawow, nic go nie bolalo ani nie mial goraczki. Nie zawsze musi tez bolec. Mam nadzieje ze Wiki szybko wroci do zdrowia i pozbedzie sie i zapalen i uczulen.

Karoo zdrowka dla malutkiej, mam nadzieje ze te zmiany sie jeszcze bardziej nie rozejda. Nie zalamuj sie kochana, grzybice leczy sie dosc dlugo:-(, wiec potrzeba Ci bedzie duzo cierpliwosci.

Do góry