reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

karoo- dużo zdrówka dla jagódki!!! eh ci lekarze, czasami bardziej potrafią zaszkodzić niż pomóc... oby zastrzyki szybciutko pomogły...

olu- duzo zdrówka dla was obojga:tak::tak:

siluniu- oby zuzu szybko mina katarek...

reklama
My już po szczepieniu:tak:Bardziej plakała przy badaniu niż przy kłuciu:sorry:
I dostaliśmy zaproszenie na darmo badanie usg brzuszka z którego z chęcią skorzystam:tak:

Przesyłamy mnóstwo gorących fluidków dla chorych i przeziębionych szkrabików. Dużo zdróweczka!!!!!!!!! i wytrzymałosci dla pokłutej Jagódki

Silunia, zdroweczka dla Zuzu - to pewnie tylko katarek :-) A z Panem Kropkiem na pewno wszystko w porzadku!:tak: Nic sie nie martw! Bedziemy trzymac kciuki!

Dzustta, dobrze, ze juz macie z glowy to szczepienie. A z darmowego USG brzuszka tez bym skorzystala - przynajmniej sprawdza tak na wszelki wypadek czy wszystko w srodku gra :-)

zdrówka dla wszystkich dzieciaczków!!
karoo ja też kiedyś dostałam tabletki dla Ali, rozpuszczałam na łyżeczce herbaty i ładnie wypijała, bez odruchu wymiotnego, ale to pewnie zależy dużo od dziecka no i od tych tabletek:tak:
silunia Kropek zdrów jak rybka, nic się nie martw, wygoń szybko ten katar u Zuzu

mój chłop wczoraj zrobił to samo co dziadek Zuzu i Alka dostała mega kataru, na 14 idziemy do lekarza, a ja ze sobą byłam rano, niedoleczone gardło i tydzień siedzenia w domu dostałam;-)

Alka na szczęście tylko przeziębiona, bactrim i eurespal bierzemy, ale za to znowu Wojtek ze szkoły przyszedł i 37,5:-( rano zdecydujemy co dalej, chyba będzie szpital....

Dziewczyny, dziś na angielskim był chłopczyk, który cały czas kichał :crazy: czy jest coś, co mogę zrobić by zmniejszyć ryzyko, że Natek się zaraził, czy już po ptokach?
Przez okres jesienno-zimowy daję mu tran, zamiast Vigantolu i mam nadzieję, że to go trochę wzmocniło. Jeszcze mi nie chorował tej jesieni...

Leika- mysle, ze tran spelni swoje zadanie..mozesz zapytac w aptece o cos homeopatycznego...dobry farmaceuta doradzi...swoja droga nie znosze rodzicow . ktorzy zachowuja sie w ten sposob...biora zakatarzone lub chore dzieci w miejsca gdzie inne zdrowe dzieci sie bawia ....kichanko i cala reszta chora...wczoraj w piekarni byl chlopczyk , ktory tak strasznie kaszlal i to doslownie na wszystko, na ciasta , bagietki...mial moze 4 lata...musialam z tamtad wyjsc, wrocilam zbulwersowana do samochodu i pojechalismy z Goranem do innej piekarni

no właśnie... i jak tu chronić dziecko przed przeziębieniami, jak tylu bezmyślnych rodziców chodzi po tym świecie:no::no: ja rozumiem- dziecko przeziębione, nie ma przeciwwskazań, aby zabierać je na spacery, ale do miejsc publicznych, gdzie przebywają inne dzieci.... to już szczyt głupoty:wściekła/y::wściekła/y:

wiecie co- ale dałam plamę... zapisana byłam z julka do kardiologa na 31.10 i .... zapomniałam o tej wizycie:no::no::-( wczoraj więc zadzwoniłam do prywatnej przychodni i umówiłam julke na przyszły czwartek... wizyta 150 zł

Oj to niestety prawda, że niektórzy rodzice tak nieświadomie skazują inne maluszki na choróbska. W żłobku u Wiktorii tez często rano widzę niezakatarzone i kaszlące dzieci. Sądze, że rodzice pewnie nie maja z kim maluchów zostawić, no i niestety moja Wiki ciagle coś tam łapie. Teraz tez katarzy i druga noc nie przespana:crazy:.

reklama
bedyta - tak od razu na katar Alutka dostała Bactrim?? Nasz pediatra jest strasznym przeciwnikiem antybiotyku u takich małych dzieci, więc wszystkie trzy przeziębienia leczymy bez niego. Na razie pomaga, ale jutro lecę z Oliwierkiem do kontroli do innego lekarza, którego "odkryła" moja mama, bo u kuzynki Agatki wykryła, że biedaczka ma od początku września niewyleczone płuca a jej lekarz puścił ją do żłobka, a ona wciąż ma katar i kaszel. Faktycznie ci nasi lekarze są do bani, nie potrafią porządnie wyleczyć nawet dziecko:no2::no2:

Do góry