reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

mada- biedna amelka:-:)-( dobrze,że jest jakas poprawa... ja róniez fridę polecam... szkoda,że jej nie dostałaś...

olu-
super,że z oliwerkirm wszystko ok!!!

u nas odpukać, jak na razie wszystko ok... julka zdrowa- z reszta, chora to ona jeszcze ani razu nie była (po za jakimś tam kaszelkiem czy katarkiem) i uważamy,że to m.in.zasługa basenu

reklama
ja juz nie mam sił:-:)-:)-(
znowu pupcia zawalona:no:
a juz myslałam ze jest poprawa, popołudniu patrze a tam jeden wielki burak na pupie, krostki za to juz bledsze,poszłam do reala, kupiłam Pentacrem( na podraznienie pieluszkowe skóry, odparzenia i odleżyny) posmarowałam całość po kapieli i chyba ja szczypało bo od posmarowania płakała, przed spaniem jeszcze zmieniałam pieluche i juz było lepiej ... zobaczymy rano, bo cipuszke zasmarowałam sudo a rowek pentacremem

wiecie co jest najgorsze?, ona lezy a ja ją przewijam i nawet już nie płacze tylko patrzy na mnie ślepkami z takim jakby oczekiwaniem i skupieniem kiedy zacznie bolec, serce sie kraje:-:)-:)-(

Mada spróbuj przesmarować Amelcię clotrimazolem - kupisz w aptece bez recepty. to krem przeciwgrzybiczy. powinno pomóc już po 2, 3 dniach. tylko nastaw się na smarowanie przynajmniej 2 tygodnie - trzeba smarować nawet po zniknięciu objawów.

Mada- nprawde wspolczuje wam...mam nadzieje, ze ami pupcia i inne dolegliwosci szybko przejda.....jezeli te kremy nie pomoga to moze wyproboj krem do pieluszkowego zapalenia skory z Musteli seria Stelatopia...u nas pomoglo...i oczywiscie po kazdej zmianie pieluchy dupcia pod wode !!!!!

aż sie boje pisac że jest poprawa:baffled:

chyba zaczyna sie goić, krostek juz nie ma zostala rozowy slad, pupa lepsza, choc jak smaruje to poxniej ja chyba szczypie ale chyba działa...
zobaczymy...
Leyna- na razie nie chce nic zmieniac a to na grzybicznego nic nie wyglada
Silunia- własnie pentacrem jest na pieluszkowe zapalenie skóry a w samej wodzi myje juz od piatku, juz nawet mydła nie uzywam , tylko przy kapieli i chyba juz tak zostanie nawet jak wszystko zlezie:tak:

no dobra ide zajrzec jak to wyglada, puszcze ja w samej tetrze niech sie powietrzy troche...

Mada, i jak Ami? Lepiej juz? Jak jej pupcia? Biedna...Na pewno strasznie sie meczy :-:)-:)-( i moge sobie tylko wyobrazic jak Ty sie czujesz patrzac na jej cierpienie :sorry2: Oby jak najszybciej jej przeszlo!

Ciekawe jak tam Jagodzianka?

A ja zauwazylam, ze moge Sarze pupe smarowac tylko i wylacznie tlustymi masciami typu Alantan Plus masc albo Linomag. Wczoraj skonczyl mi sie Alantan, wiec posmarowalam jej Penatenem (ale tym takim rzadszym) i po paru godzinach pupa byla cala czerwona :baffled: Na szczescie jest juz ok.

reklama
Sandra mi sie wydaje że to dlatego że skóra sie przyzwyczaiła i jak ma za mało tłustego to od razu reaguje, ja nie smaruje przy kazdym przewijaniu i nigdy nie było problemu

a ja nie wiem co robić
cipuszka nadal zagojona został różowy pomarszczony ślad, pupa leko różowa ale przy odbycie jakby podsuszona ranka jest i nie wiem czy nadal podsuszac sudocremem czy zacząć natłuszczac:baffled:

Do góry