reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

mada- biedna amelka:-:)-( dobrze,że jest jakas poprawa... ja róniez fridę polecam... szkoda,że jej nie dostałaś...

olu-
super,że z oliwerkirm wszystko ok!!!

u nas odpukać, jak na razie wszystko ok... julka zdrowa- z reszta, chora to ona jeszcze ani razu nie była (po za jakimś tam kaszelkiem czy katarkiem) i uważamy,że to m.in.zasługa basenu

reklama
ja juz nie mam sił:-:)-:)-(
znowu pupcia zawalona:no:
a juz myslałam ze jest poprawa, popołudniu patrze a tam jeden wielki burak na pupie, krostki za to juz bledsze,poszłam do reala, kupiłam Pentacrem( na podraznienie pieluszkowe skóry, odparzenia i odleżyny) posmarowałam całość po kapieli i chyba ja szczypało bo od posmarowania płakała, przed spaniem jeszcze zmieniałam pieluche i juz było lepiej ... zobaczymy rano, bo cipuszke zasmarowałam sudo a rowek pentacremem

wiecie co jest najgorsze?, ona lezy a ja ją przewijam i nawet już nie płacze tylko patrzy na mnie ślepkami z takim jakby oczekiwaniem i skupieniem kiedy zacznie bolec, serce sie kraje:-:)-:)-(

Mada spróbuj przesmarować Amelcię clotrimazolem - kupisz w aptece bez recepty. to krem przeciwgrzybiczy. powinno pomóc już po 2, 3 dniach. tylko nastaw się na smarowanie przynajmniej 2 tygodnie - trzeba smarować nawet po zniknięciu objawów.

Mada- nprawde wspolczuje wam...mam nadzieje, ze ami pupcia i inne dolegliwosci szybko przejda.....jezeli te kremy nie pomoga to moze wyproboj krem do pieluszkowego zapalenia skory z Musteli seria Stelatopia...u nas pomoglo...i oczywiscie po kazdej zmianie pieluchy dupcia pod wode !!!!!

aż sie boje pisac że jest poprawa:baffled:

chyba zaczyna sie goić, krostek juz nie ma zostala rozowy slad, pupa lepsza, choc jak smaruje to poxniej ja chyba szczypie ale chyba działa...
zobaczymy...
Leyna- na razie nie chce nic zmieniac a to na grzybicznego nic nie wyglada
Silunia- własnie pentacrem jest na pieluszkowe zapalenie skóry a w samej wodzi myje juz od piatku, juz nawet mydła nie uzywam , tylko przy kapieli i chyba juz tak zostanie nawet jak wszystko zlezie:tak:

no dobra ide zajrzec jak to wyglada, puszcze ja w samej tetrze niech sie powietrzy troche...

Mada, i jak Ami? Lepiej juz? Jak jej pupcia? Biedna...Na pewno strasznie sie meczy :-:)-:)-( i moge sobie tylko wyobrazic jak Ty sie czujesz patrzac na jej cierpienie :sorry2: Oby jak najszybciej jej przeszlo!

Ciekawe jak tam Jagodzianka?

A ja zauwazylam, ze moge Sarze pupe smarowac tylko i wylacznie tlustymi masciami typu Alantan Plus masc albo Linomag. Wczoraj skonczyl mi sie Alantan, wiec posmarowalam jej Penatenem (ale tym takim rzadszym) i po paru godzinach pupa byla cala czerwona :baffled: Na szczescie jest juz ok.

reklama
Sandra mi sie wydaje że to dlatego że skóra sie przyzwyczaiła i jak ma za mało tłustego to od razu reaguje, ja nie smaruje przy kazdym przewijaniu i nigdy nie było problemu

a ja nie wiem co robić
cipuszka nadal zagojona został różowy pomarszczony ślad, pupa leko różowa ale przy odbycie jakby podsuszona ranka jest i nie wiem czy nadal podsuszac sudocremem czy zacząć natłuszczac:baffled:

Do góry