reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

K@si@, nie wiem, czy to rzeczywiscie prawda zwazywszy na to, ze pierwsze zapalenie oskrzeli przeszla bardzo ciezko, bo chorowala 3,5 tygodnia, miala wtedy 5 czy 6 miesiecy, tez w tamtym okresie miala rotawirusa i tez nie bylo kolorowo, wczesniej jak miala miesiac to miala zapalenie ucha... I to wszystko w okresie kiedy byla TYLKO piersia karmiona...

reklama
Bedyta- a ten esberitox to jakies witaminy uodparniające czy co??

moja też chora:-( jutro idziemy do dr, do tego cipuszka owrzodzona jakims paskudztwem:-(

ech... duzo zdróweczka dla sierpniowych rodzinek:tak:
w takim razie mada poproś jutro o receptę na ten esberitox, to są krople immunostymulujące, czyli działają tak żeby się organizm sam bronił przed choróbskami:tak:
zdrówka dla wszystkich!!

no i mamy powazne zmiany na oskrzelach:-:)-:)-(
mała kaszle jak stary gruźlik, dostała ceclor w zawiesinie, czopki i syrop; w środe do kontroli , pójdzie z nia moja mama bo ja do tej cholernej roboty, ze tez wszystko sie musiało zbiec w jednym czasie:no: dzis cipuszka wyglada duzo lepiej ale mamy myć tylko woda i mydłem i smarowac mascia az nie ustapi.

ech... zdrowia dla maluszków... duzo zdrowia...

Mada, trzymaj sie z ta swoja Ami jak najlepiej!! My tez mamy ceclor swoja droga... Oprocz tego podajemy flavamed, diphergam na noc (chociaz zbuntowalam sie i ostatnie dwa dni nie dawalam, a mala dzisiaj spala bardzo ladnie), acidolac i vobovit bobas. U nas juz lepiej, mam nadzieje, ze i Ami tez szybciutko z tego wyjdzie!!

A najlepsze jest to, ze nasze pediatra delikatnie mowiac dala d. Tesciowa siedzi wlasnie z dwojka dzieciakow chorych na zapalenie krtani i juz ze zmianami w oskrzelach i z jednym chorym na zapalenie oskrzeli, bo olala sprawe, a mozna bylo temu zapobiec - oprocz Jagody choruja tez jej dwie kuzynki w tym jedna nie moze oddychac, bo sie strasznie dusi. Zastanawiamy sie, czy nie pojsc do niej i nie powiedziec co sadzimy o tym, jak leczy nasze maluchy :angry:

ja wiem że nie raz był poruszany temat kropli do nosa na katar ale błagam nie każcie mi szukac i napiszcie co polecacie, gruszka nie skutkuje , jedynym sposobem na oczyszczenie małej noska to kichniecie , strasznie sie bidulka meczy wiec potrzebuje czegoś co by jej pomogło...

ja wiem że nie raz był poruszany temat kropli do nosa na katar ale błagam nie każcie mi szukac i napiszcie co polecacie, gruszka nie skutkuje , jedynym sposobem na oczyszczenie małej noska to kichniecie , strasznie sie bidulka meczy wiec potrzebuje czegoś co by jej pomogło...
mada gruszkę wywal do kosza:-) sól morską np.disnemar, możesz podawać do bólu, po tym Alka zaraz kicha, a jak będzie czysty nos to jakieś krople ja używam nasivin albo rezoxym, po dwie krople do każdej dziurki, a jak gęsty katar to aspirator frida, super wyciąga katarek i nic nie boli;-)
no i nawilżaj powietrze u Ami w pokoju, mokra pieluszka na kaloryfer i kilka kropli np. inhalolu...
jeszcze możesz posmarować maścią majerankową pod noskiem...

reklama
Bedyta- dziekuje , dziekuje za wyczerpujaca porade:tak: w pokoju cały czas recznik mokry pokropiony amolem jest, frida mnie przeraża:eek:smaruje pod nosem mascia majerankowa ale raczej nie pomaga
musze kupić sól morska koniecznie i nasivin ale sa dwa rodzaje , mam kupic te z mniejszym czy wiekszym stęzeniu??

dziekuje bardzo:-)

Do góry