reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Myslalam rano, ze szlag mnie trafi :wściekła/y: Prawie 30 minut karmilam Sare kaszka na 120 ml wody :szok::wściekła/y: I ile sie musialam przy tym nameczyc - spiewalam jej, czytalam ksiazeczke, dawalam do zabwy rozne rzeczy itd. A i tak nie dojadla :-p
Dziewczyny, lacze sie z Wami w bolu! ;-)

reklama
nasza julka w dalszym ciągu prowadzi strajk głodowy:no::no: nie dość,że ona i tak chudziutka (bo waży trochę ponad 8 kg) to jeszcze jeść nie chce... wiecie, nie zdawałam sobie sprawy z tego, co to znaczy mieć niejadka w domu... ile to nerwów kosztuje:-:)-( mam nadzieję,ze faktycznie powodem są zęby.... niech cholercia szybko wyłażą, bo osiwieje:-p
wiesz u nas też tak było myślałam ze niejadek a się okazało ze d3 przedawkowałam i lekarz zabronił dawać przez kilka miesięcy a po tygodniu od odstawienia zaczęła wcinac jak szalona przybrała ładnie na wadze..potem przyczyną niejedziania było zapalenie uszu chiciaz wcale nie miałam pojęcia ze mogą ją uszy boleć bo nic nie pokazywała tylko nie chciała jeść :sick:

wiesz u nas też tak było myślałam ze niejadek a się okazało ze d3 przedawkowałam i lekarz zabronił dawać przez kilka miesięcy a po tygodniu od odstawienia zaczęła wcinac jak szalona przybrała ładnie na wadze..potem przyczyną niejedziania było zapalenie uszu chiciaz wcale nie miałam pojęcia ze mogą ją uszy boleć bo nic nie pokazywała tylko nie chciała jeść :sick:
Emillinka, a jaka dawke D3 dawalas? Dostawala oprocz tego jeszcze Cebion Multi? My dajemy tylko Cebion Multi 5 kropelek, a od listopada mamy zaczac dawac dodatkowo 1 kropelke D3.

Myslalam rano, ze szlag mnie trafi :wściekła/y: Prawie 30 minut karmilam Sare kaszka na 120 ml wody :szok::wściekła/y: I ile sie musialam przy tym nameczyc - spiewalam jej, czytalam ksiazeczke, dawalam do zabwy rozne rzeczy itd. A i tak nie dojadla :-p
Sandra u nas takie "cyrki" to odchodzą przy każdym posiłku.

No i Alcia się rozchorowała wczoraj katar, dzisiaj gorączka:no:

dawałam 1-2-3 kropelki w zależności jak sie kropnęło bo niestety przez dozownik tak leciało albo wcale albo naraz trzy ale potem robiła 3 dni przerwy później stwierdziłam ze bede dawac tran i to chyba było niepotrezbne lekarz zleciła badanie kreatyniny w moczu i nie kazał dawac d3(tylko to co w mleku) przez 3-4 miesiące... teraz robiłyśmy znów to badanie i mamy już dawać po 1 kropli bo ząbki słabo rosły i ciemiaczko sie nie zrosło no i od tygodnia podawania pojawił się kolejny zębul:tak:

u nas tydzień po szczepieniu pojawił się katar i walczymy ale znów sie boje zapalenia ucha bo nie pozwala mi sciągnąć tych gilów:crazy: podejżewam to szczepienie choć była w żłobku pierwsze dni i też mogła coś złapać :dull:

ojej:szok::szok:
my byłyśmy kilka dni temu u pediatriatrki. stwierdziła ona,że przyczyną tego jej braku apetytu mogą być ( i najprawdopodobniej są) wychodzące zęby trzonowe...aczkolwiek dostałyśmy tez skierowanie na badanie moczu,żeby ewentualnie wykluczyć wszystkie inne przyczyny...

dzis zamierzam na noc "zamontować" julce woreczek na siuśki...mam nadzieję,że uda się za pierwszym razem:-p

reklama
Do góry