reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

nie mamy robala:-):-):-):-):-):-):-)
mała ma super wyniki:-):-):-):-):-):-)

co do butków to pediatra powidziała ze jeżeli nie boso po domku to własnie najlepiej w takich butkach rehabilitacyjnych bo papcie zawsze maja cos nie tak a jeżeli mała jeszcze podkurcza paluszki to jak najbardziej można założyc te butki ale na przemian z bosymi, bo nic małej nie zaszkodza, wiec po 10-ym jedziemy kupic, mam nadzieje ze w smyku nadal beda przecenione:-p

ciekawostka:jeżeli dzieciaczek jakis ma niedobór żelaza to nie powinien jeść owsianki i rabarbaru bo ogranicza wchłanianie żelaza, my nie możemy jeść:-p

reklama
Mada...super ze takie wyniki

a ja mam dola. odebralam wyniki malej tej krwi. pisalam wam ze miala mala anemie i caly czas podaje jej zelazo.
wyniki sa takie:
obizone neutrocyty: (min 30,max70)-mala ma13,
obnizone MCV-srednie obj.erytrocyty: (min 85 max 96)-mala ma 82
podwyzszone limfocyty: (min 20 max 60)-mala ma 78
podwyzszone BAS-bazocyty: (min 0 max 1)-mala ma1.2

szukalam w internecie co to oznacza i nie jestem zadowolona z przeczytanych informacji
obizone neutrocyty:Spadek liczby neutrocytów występuje w zakażeniach grzybiczych, wirusowych (grypa, różyczka), bakteryjnych (gruźlica, dur, bruceloza), pierwotniakowych (np. malaria), w tosycznym uszkodzeniu szpiku kostnego, przy leczeniu cystostatykami.
obnizone MCV-srednie obj.erytrocyty:świadczy o niedokrwistości mikrocytowej (przebiegającej ze zmniejszeniem rozmiaru krwinki czerwonej). Jest ona charakterystyczna dla stanu niedoboru żelaza.
podwyzszone limfocyty: ich liczba wzrasta w takich chorobach, jak krztusiec, chłoniaki, przewlekła białaczka limfatyczna, szpiczak mnogi, odra, świnka, gruźlica, kiła, różyczka, choroby immunologiczne.
podwyzszone BAS-bazocyty:ich liczba zwiększa się w stanach alergicznych, przy przewlekłej białaczce szpikowej, w przewlekłych stanach zapalnych przewodu pokarmowego, wrzodziejących zapaleniach jelit, niedoczynności tarczycy, chorobie Hodgkina.

dzis ide do lekarza, zobaczymy co powie i zrobie bilansik od razu

Asmodis mam nadzieję, że te wyniki świadczą tylko o niedoborze żelaza. Najlepiej nie czytać w necie tylko iść do lekarza niech to wszystko połączy i powie co się dzieje.

Asmodis- malutka ma niewielkie te odchylenia od normy, idź do lekarza a on wszystko skumuluje i powie cos dokładniej, na pewno bedzie dobrze a malutka niech wcina szpinak:tak:

reklama
mada- super,że z ami wszystko ok:tak:

asmodis- nie zamartwiaj się na zapas... czekamy na wieści od lekarza!!!

a ja chyba zapomniałam wam napisać o wymiarach mojej julci...

waga- 8100
wzrost - 72

drobniutka ta moja julcia...:tak:;-)

Do góry