reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

:sorry::sorry: OJ dziewczyny..naprawdę mi przykro!.Wybaczcie że ja tak z biegu wpadam na BB ale właśnie odkąd wróciłam do pracy mam wymarzony URLOP(czytajcie: trochę czasu dla siebie!)...ja wprawdzie odpukać ,oprócz nieciekawego początku roku (dwóch pobytach Oliwki w szpitalu) mam na razie spokój...no prawie! przyplątał się mega katar i "chrząkanie" i tym samym wylądowaliśmy u naszego "pulmonologa"..ale już lepiej..po wziewach i IRS19
No i ząabki zaczęły rosnąć...no i "prawie chodzi"..jak ma palca w rączkach to nawet biega :tak::tak: ... a w tak zwanym miedzyczasie to i czasami coś nawet więcej zje ...niż tylko mleko! po prostu dziecko wreszcie "dorosło" do innego posiłku niż tylko MLEKO.. jestem zadowolona...powoli do przodu
POZDRAWIAM...:rofl2::rofl2:

reklama
mada- oby ami nic nie było!!!

bedyta- dużo zdrówka dla alutki...

frutisek- super,że u was wszystko ok:tak::tak:

a my jesteśmy zapisane na kolejna serie szczepień - przeciwko różyczce, odrze i śwince oraz dodatkowo ospie- odpłatnie... tylko wiecie co, tak się zastanawiam, bo swego czasu dzieciom "kazano" przechodzić przez te choróbska i takich szczepionek chyba nie było:confused: różyczkę, z tego co wiem lepiej jest przejść w dzieciństwie (szczególnie dziewczynkom) niż później... eh zgłupiałam

ja na ospę nie będę szczepić dodatkowo

a co do tej szczepionki MMR II to znajoma mi mówiła, że po podaniu pradwopodobieństwo zachorowania jest znikome, choć jest

a ja myślałam, że to jest tak, że się zachoruje, ale przebieg choroby jest łagodniejszy...

Frutisku, witaj z powrotem! Ciesze sie, ze Oliwcia zrobila takie postepy i ze skonczyly sie Wasze problemy zdrowotne! Gratulacje!

Bedytka, oby Alutce szybko przeszlo z tymi uszkami. Mozliwe, ze to od zabkow, ale lepiej zrobic dodatkowe badania.

Mada, i co, oddalas kupke Ami do analizy?

Co do szczepionek to ja na ospe na pewno szczepic nie bede.
A na rozyczke nie szczepi sie przypadkiem dzieci plci zenskiej w nastoletnim wieku?

jezeli chodzi o szczepienie to pytałam pediatry i na obowiazkowe zaszczepimy-jakby miały być jakieś komplikacje to ja dziękuje a na ospe nie szczepimy

a wiecie ile musze odczekac po szczepieniu na MMR II aby zaszczepic na pneumo??

no i byliśmy u neurologa na kontroli, wszystko ze stópciami w porządku:tak:

jedno mnie zdziwiło, pytałam czy po domu lepiej na bosaka czy w paputkach a ten ze papcie z profilowana wkładką no i pieta usztywniona i wysokość nad kostke(ciekawe gdzie ja znajde takie papcie):confused2:cały czas myślałam ze boso lepiej i pediatra tez mi mówiła że jeżeli tylko stopy nie marzną to lepiej boso, kurna co lekarz to inaczej, jutro powiem jej co mówił neurolog i ciekawe co odpowie, bo jutro idziemy zobaczyć co w kupie sie kryje:-(

jedno mnie zdziwiło, pytałam czy po domu lepiej na bosaka czy w paputkach a ten ze papcie z profilowana wkładką no i pieta usztywniona i wysokość nad kostke(ciekawe gdzie ja znajde takie papcie):confused2:

Mada, ja powtórzę link ;-)
my mamy podobne do tych
m_20061115102745.jpg

tu producent
Spółdzielnia Inwalidów "POSTĘP" - obuwie, obuwie dziecięce profilaktyczne, trzewiki dziecięce, sandałki, obuwie dziecięce domowe, wyroby kaletnicze, teczki, torebki, portfele i portmonetki, wyposażenie medyczne, wyroby przeciwodleżynowe, to

napisane jest, że buty do kupienia w sklepach SMYKa

ja kupowałam w sklepie ortopedycznym

reklama
Do góry