reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama
Ale chyba jak nie ma potrzeby to dziecko nie musi nosic takich butkow, prawda?

W ogole zorientowalam sie wczoraj, ze zupelnie zapomnialam o kontroli bioderek w 11 mies. zycia Sary :no: Jak myslicie, mam sie umawiac teraz na sierpien czy nie ma to juz sensu, jesli na kazdym poprzednim badaniu bylo wszystko w porzadku?

Leyna- te butki to są rehabilitacyjne , tak?? a on o takich nie wspomniał tylko jak zapytałam czy boso czy papcie to powiedział papcie a ja dopowiedziałam uwarunkowania papci a ten przytakną. A właściwie czym te butki różnia sie od zwykłych(tych zalecanych z wkładką,sztywną pieta i wysoka nad kostke)?? bo ja nie widzę żadnej:confused2:
bo o wkładke to chodzi mi o normalna wyściółke buta z tym wybrzuszeniem od wewnątrz stopy a nie jakąś rehabilitacyjna

Leyna mam nadzieje ze zrozumiałaś mnie bo strasznie popapranie to opisałam;-)

widzialam te buty w smyku wlasnie duzo nie kosztowaly bo przecena byla ale powiem Wam ze one sie wogole nie zginaja :no: jakby dziecku deske przywiazac do nogi nie wiem jak moze w nich chodzic strasznie byly sztywne

Leyna- te butki to są rehabilitacyjne , tak?? a on o takich nie wspomniał tylko jak zapytałam czy boso czy papcie to powiedział papcie a ja dopowiedziałam uwarunkowania papci a ten przytakną. A właściwie czym te butki różnia sie od zwykłych(tych zalecanych z wkładką,sztywną pieta i wysoka nad kostke)?? bo ja nie widzę żadnej:confused2:
bo o wkładke to chodzi mi o normalna wyściółke buta z tym wybrzuszeniem od wewnątrz stopy a nie jakąś rehabilitacyjna

Leyna mam nadzieje ze zrozumiałaś mnie bo strasznie popapranie to opisałam;-)

Mada to nie są buciki rehabilitacyjne ale właśnie profilaktyczne :tak: Zalecone przez neurologa. Mają taką właśnie wkładkę o jakiej mówisz, z wybrzuszeniem. Są za kostkę i są sztywne.

widzialam te buty w smyku wlasnie duzo nie kosztowaly bo przecena byla ale powiem Wam ze one sie wogole nie zginaja :no: jakby dziecku deske przywiazac do nogi nie wiem jak moze w nich chodzic strasznie byly sztywne

Falbala, podejrzewam, że właśnie o to chodzi w tych pierwszych bucikach, żeby były sztywne. Moim zdaniem cel jest taki, żeby dziecko przez miękkie obuwie nie wykoślawiło sobie stópek oraz nie nabrało złych nawyków w chodzeniu. Te buciki uniemożliwiają to, co napisałam.
A dziecko się przyzwyczaja do chodzenia w czymś takim i nie zwraca na to uwagi, uwierz mi. Piotrek nieźle w tych bucikach zasuwa :tak:

Leyna byc moze i masz racje to teraz juz nic nie rozumiem czemu w takim razie mowia ze pierwszy warunkiem kupowania dobrego buta to ze ma sie lamac w palcach nawet w tvn style Zawitkowski o tym mowil :-(

Leyna byc moze i masz racje to teraz juz nic nie rozumiem czemu w takim razie mowia ze pierwszy warunkiem kupowania dobrego buta to ze ma sie lamac w palcach nawet w tvn style Zawitkowski o tym mowil :-(

one się lekko zginają... ale nie tak, żeby je prawie przełamać na pół ;-) może ma znaczenie to, że mają wkładkę? nie wiem... skoro i neurolog i pediatra polecali te buciki to chyba wiedzą co mówią :tak:

Wiecie co, tak czytam te wypowiedzi, artykuly na ten temat i coraz to glupsza jestem. W takim ukladzie ryzykowac nie bede - moje dziecko chodzi boso, a na drow w lekko profilowanych bucikach.

reklama
Karoo, my tez sie obejdziemy bez takich bucikow skoro zaden lekarz nam ich nie zalecil. Po domku Sara biega na bosaka, a na dwor ma z Befado takie sandalki nad kostke i 2 pary pelnych butkow ze sztywnym zapietkiem - jedne na rzep a drugie wiazane. Wazne, ze maja znak "zoltej stopy" :-) ;-)

Do góry