reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama
Mada, dobre wiesci, ze robala brak :-)

Asmodis, mam nadzieje, ze lekarz Cie dzisiaj uspokoi i okaze sie, ze wyniki Ninki to nic takiego!

Ewa, Julcia drobna, ale moze jakas modelka z niej wyrosnie :-) Sliczna i zdrowa jest - to najwazniejsze! :tak:

Asmodis trzymam kciuki za dobre wyniki
Świetnie ze u Julci i Ami wszystko w porzadu:tak:

A u nas wyników brak i mąz stwierdzil ze chyba skączy sie to sądem. Decyzję podejmiemy w poniedzialek bo sami pofatygujemy sie do tego laboratorium.

bylam wczoraj u lekarza i lekarka powiedziala ze wyniki sie poprawily. ze moge odstawic podawanie zelaza. ze wyniki u dzieci sa troche inne niz u nas i jest oki. jesli mam byc szczera to rozmaz manualny czyli mix i max ile czego powinno byc miala podane do swojego wieku i to sie nie zgadza...lekarka powiedziala ze jest oki....ale ja stwierdzilam ze musze pojsc do innego lekarza i chce wiedziec co inny lekarz powie...chce byc pena na 100 %
niby troche jestem spokojna, ale cos tam we mnie siedzi i karze mi to jeszcze sprawdzic, ale to juz na tygodniu

asmodis- jeśli masz wątpliwości, pewnie że zaczerpnij porady u innego lekarza... co dwie diagnozy to nie jedna i na pewno bedziesz dzięki temu spokojniejsza...

asmodis- oczywiście zawsze warto zasiegnąć opinii innego lekarza a póki co, nie denerwuj sie bardzo:-)

kochane czy jak mała ma 38,6 to mam się martwic?? oprócz tej temperatury jest wesoła pogodna, ładnie je, może podac jej paracetamol?? odpiszcie w miare możliwości szybciutko:happy:

Mada ja bym podala paracetamol, jak Pat mial taka goraczke zadzwonilam do lekarza i ona mi kazala podac srodek odgoraczkowy dla niemowlat i powiedziala ze jak za godzinke nie spadnie to zeby sie umowic na wizyte ale spadlo i wszystko bylo pozniej ok.

a dodam ze Pat tez sie normalnie zachwoywal, jadl i bawil sie i smial jak gdyby nigdy nic. Moze to kolejny zabek?

Asmodis druga opinia innego lekarza jest najlepszym wyjsciem jesli do konca nie jestes pewna i przekonan do obecnego lekarza. Ja tak zrobilam podczas alergii i zdecydowanie czulam sie spokojniej jak inny lekarz potwierdzil pierwszego. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.

mada podaj jej paracetamol. Moja doktor powiedziała, że jak dziecko ma powyżej 38 stopni to nie można tego ignorować,tylko trzeba podać paracetamol. Narazie Ami czuje się dobrze, ale np. za godzinę temp. może być jeszcze wyższa. Podejrzewam że bez leku gorączka nie spadnie:no:

reklama
Moja niedawni się zatruła i też miała wysokie goraczki dostałam od lekarza paracetamol ale z zastrzeżeniem aby podawać tylko 1/3 czopka.

A jeszcze chciałabym zapytać jak u Was sprawa wygląda z ząbkami? U Oliwki jak wyszył dwa chyba w 6 msc tak nic więcej się nie ruszyło. Teściowa już mi gada że trzeba isć do lekarza po tabletki witaminy itp. bo to za długo. Czy u którejś z Was jest podobnie? Czy mam się czym martwić ? Jak myślicie?

Do góry