reklama
asmodis
Sierpniowa mama'06 Mama Motylka
asmodis czym myjesz buźke małej?? Może spróbuj rumiankiem (z apteki naszych rodziców ).
nie do konca jasno sie wyrazilam...te krostki nie sa na buzi tylko na bokach brzuszka....zastanawiam sie od czego moga byc. bo jesli by miala uczulenie to cala by ja wysypalo a nie tylko z jakims miejscu? sama nie wiem?7 mam szczepienie...moze sie czegos dowiem, ale w przyszlym tyg do lekarza bo wczesniej nie moge
skaza buałkowa pojawia się głównie na twarzy ale też na zgjęciach łokci pod paszkami na klatce piersiowej - moja tak ma i ja też tak miałam (właściwie nadal mam, w ciązy wszystko wróciło) ... teraz stosujemy diete eliminacyjną i podaję jej bebilon pepti narazie trochę zeszło...albo poprostu pojawiło sie uczulenie na proszek do prania słyszałam ze lovela może uczulać
Byliśmy wczoraj z Piotrkiem u lekarza, bo wysypka nie znikała z jego twarzy mimo odstawienia nabiału i sztucznego mleka i smarowanie kilka razy dziennie Emolium polecanym przez dominique. Na dodatek zaczęła się pojawiać na brzuszku :-( No i cóż... pani doktor obejrzała, przesłuchała mnie i wyszło jej to, co mnie, że młody ma prawdopodobnie alergię na białko krowie :-( Przykazaniem pani doktor mam odstawić wszelki nabiał (a przecież juz odstawiłam) włącznie z masłem... Kąpiele w Oilatum i kalii, smarowanie buźki przez trzy dni maścią ze sterydem i kremem Oilatum.
Powiedziałam jej też o moich spostrzeżeniach dot. ruchowości u Piotrusia, mianowicie tego, że preferuje jedną rączkę, że mocno zaciska piąstki, że tak samo zaciska palce u stóp (mimo masaży stópek), że jak leży na brzuszku i się podnosi to dziwnie wygina lewą rączkę. Pani doktor obejrzała, pomasowała i... mamy masować Piotrusia, bo on spięty jest, żeby go rozluźnić. Jak masaże nie pomogą to dostaniemy skierowanie do neurologa żeby sprawdził czy Piotruś nie ma aby zwiększonego napięcia mięśniowego :-( Kurde... a tak fajnie było...
A z dobrych wiadomości
Piter waży już 6,5 kg i mierzy 61 cm. Choć wydaje mi się, że jednak ciut więcej, bo nie można było dobrze wyprostować nóżek ze względu na dodatkową pieluchę :-)
Powiedziałam jej też o moich spostrzeżeniach dot. ruchowości u Piotrusia, mianowicie tego, że preferuje jedną rączkę, że mocno zaciska piąstki, że tak samo zaciska palce u stóp (mimo masaży stópek), że jak leży na brzuszku i się podnosi to dziwnie wygina lewą rączkę. Pani doktor obejrzała, pomasowała i... mamy masować Piotrusia, bo on spięty jest, żeby go rozluźnić. Jak masaże nie pomogą to dostaniemy skierowanie do neurologa żeby sprawdził czy Piotruś nie ma aby zwiększonego napięcia mięśniowego :-( Kurde... a tak fajnie było...
A z dobrych wiadomości
Piter waży już 6,5 kg i mierzy 61 cm. Choć wydaje mi się, że jednak ciut więcej, bo nie można było dobrze wyprostować nóżek ze względu na dodatkową pieluchę :-)
reklama
to nadmanganian potasu takie fioletowe kuleczki maleńkie (kilka dosłownie i woda jak denaturat) dobrze oczyszcza wode z bakterii ale może właśnie powodowac wypryski na ciele ja odstawiłam narazie bo leczymy bebilonem pepti i smaruję tylko oliwką ciałko nie daję tej maści co lekarka przepisała bo chce sprawdzić czy faktycznie to od mleka te maści sąw w iekszości sterydowe i na pewno by zeszło ale wtedy nie bede wiedziała czy po maści czy od odstawienia mleka... narazie widze poprawe zeszły krostki z twarzy i ciałka więc to chyba mleczko
Podziel się: