reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Pszczoła mi się rozchorowała:-:)-:)-:)-( Zaraziła się wczoraj od teściowej, bo ta, pinda jedna, ukryła, że jest chora i wmówiła nam, że to alergia, a smarkała w chusteczkę, jak małą trzymała na rękach, dosłownie 20cm od jej twarzy:eek: No i w nocy Maja zaczeła dziwnie pochrapywac i płakać, pierś też kiepsko ssała:-( Wkropliłam jej do noska sól fizjologiczną, ale to tylko na chwilę przyniosło jej ulgę. Zmierzyłam jej wtedy temperaturę i miała 38,5:szok: A że już prawie 7 rano była, to zadzwoniliśmy do pediatry i o 8 u nas był. Zbadał małą, przepisał Paracetamol w czopkach, nasivin do nosa i maść majerankową "pod nos". Kazał też małą często do piersi przystawiać (tylko że jej biednej jest ciężko ssać i po 5-10minutach przestaje, a mnie się w cycach nawał aż zrobił:szok:). Czeka mnie bezsenna noc, bo boję się, że jak zasnę to nie usłyszę jak z mała będzie coś nie tak, a oddycha cały czas ciężko:-:)-(

Bioderka u nas bada się obowiązkowo między 8 a 10 tygodniem. Maja ma wynik Ia, więc wszystko oki. Za 2 miesiące do kontroli mamy się zgłosić.

reklama
Ojej biedna Majeczka męczy sie teraz..a wszystko przez swoją babcie egoistke ktora dla własnej wygody sie nie przyznała a teraz dziecko chore...co za baba....brak słów..niech szybko wraca do zdrówka!!!!

hmm u nas pierwsze usg bioderek było w szpitalu a na następne kazali się zgłosić za 4 miesiące czyli u nas wypadnie koniec grudnia początek stycznia i wydaje mi się że nie był mowy o jakiś wcześniejszych wizytach po 6 itd tyg. Ja swojego kapselka musze wyczuś czy w danym momęcie ma ochote na leżenie na brzuszku jak się uda to potrafi kręcić się w kółko i zacznie płakać jak mu się znudzi . A jak nie trafimy to jest lament na całego

Dominique niech twoja majeczka wraca szybciutko do zdrowia

mój kapsel na katarek miał przepisana sól morską STERIMAR w aerozolu można ją stosować nawet jak dziecko nie ma katarku do nawilżenia noska

Ja dziś ze swoja pchełką byłam na usg bioderek i lekarz powiedział "wygląda na to że wszytko będzie dobrze" To wszytko co nam przekazał własnie przewertowałam całą książeczkę i tez nic tam nie jest zapisane. Na kolejną wizytę mamy się zgłosić 28 grudnia.

Mysmy tez dzis były na usg bioderek ledwie zdązylismy bo cos mi sie ubzdurało ze jest an 13.30 i siedze sobie spokojnie a cos mnie tkneło zeby sprawdzic na karteczce..a tu......12.20:szok: ledwie moj chlop zdązył z roboty dojechac..i o dziwo korków na miescie nie było a musielismy dojechac na sam rynek..trafilismy na uroczą panią doktor..mała rozbawiona była jak niewiem co nawet nie piskneła..i bioderka jak nalezy doktorka powiedziała ,ze kolejna wizyta nie potrzebna chyba ,ze pediatra zleci ale to dopiero wtedy jak zacznie stawac na nozkach..pozdrawiam

My jutro mamy wizyte u kardiologa, bo pediatra wysluchal jakies szmery na serduszku Piotrusia. Z tego co sie dowiadywalam, to nie musi byc nic powaznego, ale trzeba spawdzic.
Pozdrowionka!

dominique, żeycze Twojej Pszczółce szybciutkiego powrotu do zdrówka:tak:

ollesia- napewno będzie oki, życzę powodzonka;-)

moja malutka tez ma katarek.stosujemy nasivin- poprawy jeszcze nie widzę, ale dopiero od wczoraj zaczęłam stosować, zobaczymy

reklama
Majusiu, duzo zdroweczka od ciotki Sandry! :-)

Ollesia, na pewno wszystko bedzie w porzadku z serduszkiem Piotrusia! Czasami dzieciaczki maja szmerki, a potem z tego "wyrastaja".]

Nasza Sara tez jakas zasmarkana :-) ale jak narazie wystarczy Sterimar 2 razy dziennie i kilka minut na brzuszku, zeby caly katarek wyladowal na pieluszce :-)

Do góry