reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tylko dla dwupaków :D

MMarta, z petardą? no rozwaliłas mnie....Mysłałam ze tylko mi zwierzaki sąsiadó przeszkadzają. u nas u sąsiada wyje taka Tina, kiedyś byłam tak zdesperowana, że poprosiłam meza żeby wyszedł do niej z wiatrówką.Oczywiście popukał się w czoło i poszedł spac...
Marto, rteraz już nie ma podziału, które dziecko z kolei rodzisz. teraz jest długość urlopu macierzyńskiego uzależniona od ilości dzieci urodzonych przy jednym porodzie. Tak więc czy rodzisz już 6 czy też 1 raz przysługuje ci 20 tyg urlopu plus ten dodatkowy o którym pisałąs. 31 tyg należy się matce bliźników. Pisałam o tym mgr, co nieco pamiętam.

reklama
hej dziewczyny! Tak sobie was ostatnio podczytywalam, co by sie nie czuc za bardzo samotna. Ja rowniez juz przeterminowana 3 dni :( Dzis bylam na kolejnej wizycie w szpitalu i co... i NIC. ktg pokazalo jakies 2 skurcze, nie odczuwalne dla mnie i na tym sie skonczylo. Pozostalo mi czekac dalej. Pomalu zaczynam tracic cierpliwosc - to czekanie potrafi dobic czlowieka... :-(

Powodzenia dziewuszki i trzymam kciuki aby w koncu nadeszy te upragnione skurcze :)

mala monis tak, z petardą:-D Sposób drastyczny, ale niezawodny. Wyślij męża, może pójdzie chętniej niż z wiatrówką;-)
To Ty ekspert od macierzyńskiego jesteś:szok: Suuuuper!!! To powiedz mi, jak będę pisać podanie o urlop to mogę od razu o 22 tyg, czy o 20, te 2 osobno, a po nowym roku jeszcze 2?
Naila
witaj!
Odzywaj się często, bo mało nas tu oj mało!:tak:
aaalexaaandraaa
pewnie że nie chcemy, ale bez tego niestety porodu nie będzie, a przynajmniej sn, więc to nieuniknione, a im szybciej tym lepiej. Wiesz jak to jest...

Lecę robić jakieś przetwory jeszcze, bo czuję że potem nie będę miała na to czasu:-D Zaglądnę wieczorem i mam nadzieję dziewczyny że będę miała o czym poczytać!!!

Duuuuża buzka!

Naila czyli tym sposobem dolaczylas do wspanialej piateczki :-) Witaj!

Marta jak sE napiszesz to i poczytasz ;-) My sie nigdzie nie wybieramy, hehe ;-)

Poza tym monis i marta hehe dobre jestescie, ale co racja to racje - spokoj musi byc :-) Oby potem nie przeszkadzaly jak maluszki beda. Zazdroszcze ze jeszcze ogory Wam w glowie. Ja w tym roku powiedzialam ze pierdziele nie robie - zajeta jestem ;-)

alex heh my tam twarde dziewczyny jestesmy - damy rade :-D

No nic dwupaczki i podczytujace jednopaczki milego po poludnia :-)

No to se pisze! A co!!!:-p
POSTANOWIŁAM ŻE Z TYMI PETARDAMI TO SYSTEMATYCZNIE BĘDĘ. ALBO GO ODUCZĘ, ALBO ŁAJZA ZDECHNIE NA SERCE:cool: Bo w tym sęk, że własnie mój mały się przez niego z płaczem budzi, tak żałośnie przy budzie zawodzi:no:
mala monis, kamisia hallo!!! Gdzie się podziewacie?

marta a co na te petardy wlasciciele psa? :-) Masz jeszcze szyby w domu? ;-)

A dziewczyny sie nie odzywaja bo sie najzwyczajniej w swiecie boja Ciebie ;-) Namierzysz ich i bedzie ;-) Choc widac ze mala monis przygotowana - z wiatroweczka czeka :-D

hej kobietki! witam nową przyszłą mamuśkę , ja też przeterminowana 3 dni i zero skurczy. Dziś miałam kolejne ktg i cisza jak makiem zasiał he. Ale pod wieczór zaczęło mnie coś łapać , tylko że to nie to ;/ Przepraszam Was, pisałam posta w południe ale nie wiem czemu się nie dodał... Kurcze dziś mój doktor nie miał dyżuru w szpitalu i nie wiem co dalej ze mną... Ale jutro się dowiem :-)
W dodatku inne osoby mnie "pocieszyły" ze one czekały aż dwa tygodnie i dopiero zaczęli coś robić kurcze ja nie wytrzymam jeszcze 1,5 tygodnia...:-( No nic jutro wszystko będę wiedziała mam nadzieję...

reklama
kamisia nie dręcz się. Będzie doooobrze!
sunset cwana jestem bo tylko cichaczem pod osłoną nocy idę. O 5 już nie poszłam, bo się jasno zrobiło:laugh2: W razie draki powiem że niech się cieszą że mu do d...y nie włożyłam, albo na łańcuchu nie powiesiłam! Oni mają okna od przeciwnej strony, a ja akurat od tego cholernego jazgota!

A dziewczyny niech się mnie nie boją;-) Naprawdę wiele trzeba żeby mnie do pasji doprowadzić:tak:

Do góry