reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tylko dla dwupaków :D

reklama
Czesc dziewczyny

Mam nadzieje ze mala monis szybciutko sie rozpakuje i juz nie bedzie sie tak meczyc! Trzymamy kciuki Monis :-)

A moja wizyta hm.. standardowo tzn. wyniki mam bardzo dobre. Wiecie oni poki co to sprawdzaja podstawowe rzeczy - bez ekscesow. Dopiero 12 dni po terminie (poniedzialek) mam sie zglosic do szpitala na dokladne badania (usg, ktg itp) i w zaleznosci od wynikow podejma decyzje co dalej i kiedy.. Tak wiec dluga droga przede mna Kochane jeszcze, dluga bo jakos nie czuje ze moje kochane malenstwo sie zdecyduje - on po prostu wie ze najlepiej jest u mamy ;-)

Mam takie niezbyt apetyczne pytanie - no ale zapytam czy czop musi byc galaretowaty?

Przesylam Wam troche slonca jesli go nie macie :-)

kamisia to wybierasz sie na ktg dzisiaj?

naila a jaka jest procedura u Ciebie poterminowa ze sie tak wyraze? ;-)

marta wiesz jak przyjda skurcze i zaczniesz drapac sciane to uwazaj co by ktos petarda nie rzucil ;-)

sunset no niestety jeżdzę już tak dzień w dzień takie są zalecenia... I pewnie na wizytkę się załapię jeszcze - mam nadzieję, że ostatnia już ;) Chciałabym się dowiedzieć dokładnie co i jak , tak jak ty już wiesz mniej więcej co Cię czeka. A do poniedziałku tyle czasu kochana, że z dnia na dzień może coś ruszyć się! :) A ile dni po terminie jesteś?.
A co do czopu to ja Ci nie odpowiem bo jeszcze się go nie pozbyłam...chyba :p
U mnie tylko jakiś śluz się pojawia ale w niczym nie przypomina czopa chociaż tak naprawdę nie wiem jak on wygląda tylko z opowieści hihi :-D Ale zakręt ze mnie :-D

Na poczatku duzo sil dla malej monis!!! :-) oby poszlo jak najszybciej!! Powodzenia!!:-):-)
U mnie dalej nic, w nocy jak wstawalam do wc to pachwiny mnie mocno bolaly i nad ranem rowniez, ale oczywiscie na tym sie skonczylo...

sunset tu w Austrii nic szczegolnego - jesli jestes przeterminowana przychodzisz co kilka dni do szpitala na kontrol. Ja bylam juz dwa razy, w sobote ide kolejny raz i pewnie wtedy powiedza mi cos dokladniej, tzn kiedy porod bedzie wywolywany. Sami nic nie mowia konkretnego, po prostu robia KTG, sprawdzaja wody i daja kolejny termin... i tak sobie czekasz :confused:

kamisia tez chcialabym sie juz tym nie przejmowac i po prostu stwierdzic ze samo przyjdzie, ale to nie jest proste. Zreszta same wiecie, wszystkie przechodzimy to samo - przynajmniej sama nie jestem.

Co do czopa to ja tez nie wiem, tez go jeszczce u mnie 'nie bylo'. no chyba ze 'uciekl' niezauwazony :p:p

kamisia jestem tydzien po terminie, tak tak najbardziej przeterminowana :-) jak dla mnie to ja niewiele wiem - taka prowizorka :-) Pojde na taka kontrolke jak Wy chodzicie dziewczyny tyle ze w poniedzialek ;-)
Ogarnij domek ogarnij a moze 100 wyjdzie na ktg ;-)

naila kamisia mysle ze najwazniejsze ze jestesmy pod kontrola i wszystko jest dobrze. Wiadomo ze czekanie nas wykancza ale przynajmniej wiemy ze maluszki maja sie dobrze! I tego sie trzymajmy a reszta sama przyjdzie albo tej reszcie pomoga ;-)

Czekamy na wiesci kamisia - powodzenia :-)

sunset! Po 1: ty mi z petardami już daj spokój! A w razie gdyby ktoś podrzucił to może mała-bezimienna szybciej wileci jak mną potrząśnie ze strachu:-D
Po 2: czop raczej jest galaretowaty, przynajmniej u mnie tak było i trochę krwi się w nim pojawiało. Raczej by Wam nie umknął niezauważony.
Wez Ty mnie nie strasz że się zbierasz z tego wątku bo się załamię:tak::no:

mala monis trzymaj się dzielnie!

kamisia a Ty skąd jesteś? Bo ja mam sklerozę.

marta cwaniaro.. najlepiej zebym ja tu zostala samiutka :-) O Ty ;-) Spoko poki co bede tutaj robic za streczyciela ;-)
W ogole jutro po wizycie zdecyduja co dalej z Toba czy myslisz ze beda jeszcze czekac?

:-)

Kurde, zastanawiam się co z malą monis. Dlaczego nie pozwalają jej pić??????:szok:

sunset no nie wiem własnie. Wolalabym żeby czekali, bo lepiej mi w domku siedzieć niż w szpitalu się stresować. Jutro się okaże. Bedzie dopiero tydzień po terminie.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry