reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tylko dla dwupaków :D

reklama
kkasiulka, no to 3 mam kciki, żeby się rozwinęłą akcja. pisz co i jak. na wątku dla dwupaków chyba Cie wczoraj nie było, a na lipiec nie zajrzałąm, więc od razu pomyślałam ze Postanowiłas się rozpakowac.
Mmarta w latach 2010- 2011 przysługuje 20 tyg urlopu macierzyńskiego podstawowego oraz fakultatywnie 2 tyg urlopu macierzyńskiego dodatkowego. Łącznie więć jest to 22 tygodnie. od 1 stycznia 2012 przysługuje 4 tyg dodatkowego. przepisy mówią, że gdy korzystasz z urlopu ze starej części- czyli z tych 22 tyg- już po wejściu w życie tego nowego urlopu, należy ci się te kolejne dwa tygodnie. inaczej mowiąć, jesli twój 22 tygodniowy urlop zahaczy rok 2012 to przysługuje Ci nowy wymiar urlopu w wys 2 tygodni kalendarzowych. pozostaje wyliczyc, kiedy trzeba urodzić by załapac się na ten urlop.
Dostałam wreszcie fajną propozycję pracy, szkoda że akurat w takim czasie. ale liczę na to ze to nie jedyna okazją i ze moja kariera w koncu ruszy z miejsca. bo umowę mam do dnia porodu, więc potem będę bezrobotna.
3majcie się

Widze ze kolejne dziewczyny sie rozpakowaly - alez im zazdroszcze i oczywiscie gratuluje :-)

mala monis napewno uda Ci sie jeszcze znalezc cos fajnego :-)

Jeju dziewczyny mnie już ponosi , tak bardzo chcę już małego zobaczyć a tu nic i nic echh... Jeszcze kilka dni a wydaje się to być cała wieczność...:/ W dodatku coraz bardziej się boję po opowieści przeżytego porodu mojej znajomej...

mala monis piękne dzięki za za info dotyczące macierzyńskiego, no rzeczywiście ważne informacje mi umknęły.
U mnie humorek troszkę lepszy, chciałabym jeszcze się tylko wreszcie porządnie wyspać i odpocząć, ale mam straszne problemy z zasypianiem
kamisia nie bierz sobie do serca tylko tych okropnych opowieści porodowych, sama wiesz że każdy poród jest inny. Mój na przykład nie był okropny, w przeciwnym razie nie zdecydowała bym się tak szybko na kolejne dziecko.

mmarta wiem wiem , chwilę załamania miałam mój małż, mnie odpowiednio pocieszył hehe. Ojjj kto by nie chciał się wyspać , mnie wszystko boli i nie mogę sobie miejsca znaleźć... a tu ostatni moment żeby odpocząć...

oj, tak, tak! U mnie przy dwójce szkrabów będzie to szczególnie niełatwe zadanie:tak: Gdybym miała łatwe zasypianie, to kładła bym się o 21 i do rana była bym mega wyspana mimo pobudek na siusiu, a tak kładę się o 23, nie śpię jeszcze z godzinę, czasem dwie, a rano alleluja, bo nie mogę oczu otworzyć i wstaję w podłym nastroju.
Teraz też zmykam do męża, niech mnie "odpowiednio pocieszy" a wam życzę spokojnej nocy i do jutra!

No znow lece na badanie do szpitala, ale jakas podenerwowana jestem od rana, nie wiem czy to to oczekiwanie, czy pogoda, rzucalam sie po lozku i czuje sie podle. Dzis bedzie USG i KTG, mam nadzieje, ze przeplywy i lozyska sa wydolne, ech ile sie trzeba nadenerwowac i to trzeci raz powtorka z rozrywki

Cześć dziewczyny! ;) Ale tutaj znowu cisza... Nie wiem jak u was ale u mnie dziś pochmurno, deszcz pada i nie mam na nic ochoty ani siły...echhh. A po południu na ktg muszę jechac. Ciekawe co u Kasiulki? Czy się coś ruszyło? Daj znać jak jesteś ;)

Pozdrawiam Was i miłego dzionka wszystkim życzę!

reklama
Hej,

kamisia - jestem. Wczoraj takie fajne skurcze, a dziś niiiiiccc...............Ggggrrrrrrrrrrrr!!!!! Jade dziś na 13:30 do doktorka. Dam Wam znać co powiedział ;-)

Do góry