reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Twarz dziecka

Powoli zaczynam myśleć że te niteczki to objaw alergii i wrażliwej skory, bo dzis ma wysypkę na ciele i naczynka się nasilaja i wyszly nowe. Chyba nic juz nie bede dasala córce jesc procz mleka :(

Załączniki

• IMG_20180817_073620.jpg
    IMG_20180817_073620.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 150
  • IMG_20180817_073315.jpg
    IMG_20180817_073315.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 145
  • IMG_20180817_085303.jpg
    IMG_20180817_085303.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 122
reklama
Tak to właśnie u nas wyglądało... u nas przeszło, trzymam kciuki żeby u Was też tak było. A co mała dostała do jedzenia że ja tak uczuliło?

Właśnie nie wiem co wczoraj jadła ziemniaki i brokuły, a na deser banan jablko i truskawki może coś z tego...a Was co uczalo ?

Jogurty ale tylko określonych firm, brokuły i to wszystko. Chociaż teraz brokuły syn je normalnie i nic mu nie jest. Te alergię u niego też nie były duże. Córka była straszna alergiczką więc z doświadczenia mogę powiedzieć: odstawić wszystkie proszki do prania i płukania i używać tylko płynu do prania bobini, lovella lub jelp (po pewnym czasie możesz spróbować używać płynu do płukania którejś z tych firm w niewielkiej ilosci). Wszystkie kosmetyki odstaw (zostaw tylko coś do kąpieli z emolientami np. Oliatum, emolium itp.) Do pupy zielony alantan. Przetestuj pampersy. U nas w grę wchodziły tylko firmy pampers. np. Dada córkę uczulała (ale często jest też na odwrot). Z jedzenia u nas uczulały truskawki, nabiał, cytrusy, kakao więc raczej standard. Ale niestety musisz się trzymać diety eliminacyjnej. I w tym czasie nic nie zmieniać w kosmetykach dziecka.

Jogurty ale tylko określonych firm, brokuły i to wszystko. Chociaż teraz brokuły syn je normalnie i nic mu nie jest. Te alergię u niego też nie były duże. Córka była straszna alergiczką więc z doświadczenia mogę powiedzieć: odstawić wszystkie proszki do prania i płukania i używać tylko płynu do prania bobini, lovella lub jelp (po pewnym czasie możesz spróbować używać płynu do płukania którejś z tych firm w niewielkiej ilosci). Wszystkie kosmetyki odstaw (zostaw tylko coś do kąpieli z emolientami np. Oliatum, emolium itp.) Do pupy zielony alantan. Przetestuj pampersy. U nas w grę wchodziły tylko firmy pampers. np. Dada córkę uczulała (ale często jest też na odwrot). Z jedzenia u nas uczulały truskawki, nabiał, cytrusy, kakao więc raczej standard. Ale niestety musisz się trzymać diety eliminacyjnej. I w tym czasie nic nie zmieniać w kosmetykach dziecka.
Aha rozumiem dziękuję za pomoc, moja wczoraj jadła truskawki i brojylb i teraz nie jestem pewna od czego musze podać pojedynczo i zobaczyć co się dzieje

No i z testów wyszlo że córka nie ma na nic alergii :( a teraz doszedł dodatkowo kaszel i kichanie i czerwone krostki na ciele qiecjest coś nie tak :( a niteczki na twarzy nadal widoczne.

No i z testów wyszlo że córka nie ma na nic alergii :( a teraz doszedł dodatkowo kaszel i kichanie i czerwone krostki na ciele qiecjest coś nie tak :( a niteczki na twarzy nadal widoczne.
Do 3 roku życia na panelu pediatrycznym alergologicznym może Ci nic nie wyjść, co nie oznacza że dziecko nie ma alergii. Po prostu do 3 roku życia to badanie nie jest miarodajne. W takim wypadku musisz sama dochodzić do tego co małą może uczulac metodą prób i błędów.

reklama
Mój 1 synek miał takie naczynka bardzo długo . W zimę to jeszcze bardziej [emoji4] nie pamiętam do kiedy to miał ,ale napewno przez cały okres niemowlęcy. Teraz ma 6 lat i zero śladu po naczyńkach. Także spokojnie powinny się wchłonąć.
Nie stosowalismy zadnej specjalnej pielęgnacji . Normalne kremy . W zimę smarowalismy buźkę koniecznie za kazdym razem jak wychodziliśmy.

Aha rozumiem. Córka ma 8.5 miesiąca i nadal są nie wychodzą juzj nowe ale te nadal sa widoczne. Tylko to jest dziwne bo byl okres w którym nie dawalam jej nic do jedzenia procz mlrka to one nadal byly. . Teraz je kilka produktów po których nie ma wysypki ale naczynka sa raz widoczne a raz nie :(

reklama
Do góry