reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

TSH - grupa wsparcia

reklama
enej - normalnie w aptece. Choć musze przyznać, że w niektórych aptekach jak pytałam to nie wiedzieli co to jest. Ogólnie ciężko było dostać od ręki. Ale nie było problemu z zamówieniem.

enej dużo dziewczyn kupuje Inofolic na allegro. Jest odpowiednik Inofem za około 75zł można kupić 60 saszetek, najlepiej go pić 2 razy dziennie. Mój gin proponował mi ten lek ale ja go nie kupiłam, natomiast jakbym się zdecydowała to właśnie na ten Inofem

A czym właściwie różni się ten inofem od inofolika?

Niby wygląda że skład ten sam a jednak wszyscy piszą o inofolicu.
Yesenia co Ci mówił na ten temat twój gin?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny spadłyście mi z nieba!
Jestem świeżą staraczką, za mną 1 cykl starań ale nieudany... no i sobie przypomnialam o mojej tarczycy (wiem, w porę :no: )

10 lat temu mialam stwierdzona subkliniczna niedoczynnosc + guz na tarczycy 14mm ale nie zlosliwy i udalo sie go zlikwidowac farmakologicznie. pozniej wyniki byly dobre to i zaprzestalam (kto by wtedy myslal "co bedzie jak bede chciala zostac mama?")

no i sie ocknelam, zrobilam tsh, ft3 i ft4
i na dzien dzisiejszy moje wyniki sa takie:

TSH - 9,580 (norma 0,250 - 5,000)
FTS - 4,1 (norma 3,0 - 7,5)
FT4 - 13,3 (norma 9,0 - 20,0)

wiec TSH tragiczne, w tamtym roku mialam robione przeciwciala i nie byly przekroczone, tarczyca tez czysta.

trafilam na pania dr mega nieprzyjemna, nie dala mi skierowania ani na aTPO ani na usg, dala mi letrox 50tke i kazala przyjsc za 3 miesiace, mimo, ze jej mowilam, ze chce sie starac o dzidziusia, to stwierdzila tylko tyle, ze musi TSH zejsc ponizej 2,000. Wywiadu nawet nie zrobila tylko spytala czy mam obfite miesiaczki... Hello?! A czy sa regularne? A czy wypadaja mi wlosy? Czy lamia sie mi paznokcie? Czy planuje dziecko? I cala reszta pytan? Na szczescie mam wykupiony pakiet medyczny wiec umowilam sie do super pani dr u ktorej juz bylam na 05.02. i jakos przed wizyta zrobie TSH. Pamietam jak zaczynalam leczenie lata temu TSH bylo podobne i mialam dawki rzędu 100-75 a do 50-tki to zeszlam chyba po 2-3 latach...

mam nadzieje, ze moge sie do Was dolaczyc, bo malo jest takich watkow, a jak sa to jakies wymarle juz ;-)

ogolnie rzecz biorac troche sie zalamalam bo liczylam na dzidziusia w najblizszym kwartale, teraz to na pewno dluzej zejdzie :( ale no z wlasnej glupoty, moglam isc wczesniej :no:

Ach a co jeszcze odnosnie tego cyklu... strasznie sie zawiodlam, ze nie wyszlo :( co najlepsze niektore testy wychodzily mi pozytywne, tzn druga kreska bardzo blada, ale mialam nadzieje! no i przyszedl @ a beta <2,0... a myslalam ze na mikolaja obwieszcze mezowi super wiadomosc, przed swietami mialabym wizyte z usg to na Swieta bylaby piekna wiadomosc dla rodzicow, a dzidzius mialby termin na 12 sierpnia, zodiakalny Lewek, gdzie i ja i mama i moj maz jestesmy Lewki, mama ma ur. 8 sierpnia, mąż 6 sierpnia, ja 14-stego a 17-stego jest nasza rocznica slubu :( i dawno dawno zartowalismy z TZ, ze chcielibysmy wlasnie sierpniowego lewka:( ale nie bedzie :( wiem, ze to takie prozaiczne myslenie, ale jednak smutno mi sie zrobilo :( najgorsze to to, ze juz mi przeszlo i nastawilam sie na kolejny cykl, a tu nie wiadomo kiedy bede mogla skoro TSH takie wysokie :sad:

Ostatnia edycja:
Milka :) witam serdecznie w naszym gronie;) moje tsh to 7,41 i biore euthyrox 50. 22.12 ide na kontrolę i miała mjuż robione usg wiec w tedy sie wyjsni:)
ja w tym msc miałam cykl 47dni to też miałam nadzieję że może jednak zaskoczyło:) ale też niestety nic... i też siętrochę podłamałam.. ale co trzeba wstać odtrzepać porki i iść dalej :tak:

z nami będzie Ci raźniej:)

no i lepiej idź do kogoś innego, może nawet umów się prwatnie do tej Pan idr co piszesz- żeby wcześniej było:)
ty przynajmniej wiedziałaś o swojej tarczycy, ja poszłam do gin na kontrolną wizytę bo mi się@ spóźniała i nawet nie siadłam jak powiedział że mam sobie tsh zrobić i dał skierowanie. Czysty przypadek że do niego trafiłam, bo do tej pory nikt nigdy się nie zainteresował a moja historia leczenia mogłaby zająć ekcyklopedię:) Poczynając od włosów, paznokci a kończąc na przeróżnych innych schorzeniach:)

Nic się nie martw:) będziemy raze mwalczyć i razem się wspierać:)

Dzień dobry!

Milka witaj! Szukaj dobrego endokrynologa , dobierze dawkę leku , zbijesz TSH bo faktycznie masz duże i będzie dobrze. Życzę szybkiego zafaslkowania :-)
Enej te dwa suplementy różnią się tylko firmą i ceną. Ja mam jeden jajnik nieczynny , praktycznie nie mam z niego owulacji i ten suplement miał mi pobudzić go do pracy. Te suplenty pobudzają jajniki. Ja pracuję w aptece i nie mam jakoś zaufania do suplementów dlatego nie kupiłam ale opinie dziewczyn są kuszące

pozdrawiam

reklama
Milka witaj. Rzeczywiście to Twoje TSH wysokie co może utrudnić zajście w ciążę. A jeśli staraliście się dopiero pierwszy cykl to tez nie ma co panikować. Nawet jeśli jest się okazem zdrowia z idealnymi wynikami, rzadko się zdarza ze udaje się za pierwszym razem. Poza tym, takich rzeczy nie da się zaplanować. Najważniejsze to żeby w końcu się udało i żeby bobasek urodził się zdrowy. A kiedy się urodzi to rzecz drugorzędna. Pozdrawiam i zaciskam kciuki!!!

Do góry