reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

TSH - grupa wsparcia

a ja znowu podpytałam znajomą która pracuje w sanepidzie we Wro i specjalizuje się właśnie w lekach i aptekach. I ona tłumaczyła mi tak:
"Część suplementów zawiera zwykłe średnie dawki związków z dopuszczalnych norm jakie są wyznaczone. I to są właśnie TAKIE suplementy które nie zaszkodzą ale i nie pomogą. Natomiast inne suplementy zawierają najwyższe dawki oraz wspomagacze ich działania i przyswajania. Wprowadzenie LEKU na wynek jest bardzo kosztowne i najczęściej leki mogą być przepisane przez lekarza co dodatkowo wiąże się z kosztami żeby lekarzy do tego namówić. Lub aptekarzy żeby polecali jako zamiennik. Natomiast SUPLEMENTY które miały BADANIA KLINICZNE są prawie jak leki. Tyle że muszą się nazywać suplementami, żeby było taniej. A czasami wystarczy dobre działanie i reklama pantoflowa:)"

No brzmiało to sensownie. Więc ja się może trochę skuszę na ten inofolic albo inofem:) zobacze co taniej wyjdzie;)

reklama
Dziewczyny dziekuje za mile przyjecie :tak:

jestem umowiona do tej dobrej pani dr u ktorej bylam juz kiedys udalo sie na 29 stycznia, prywatnie, wiec troche poczekam, ale to i tak ponad miesiac wczesniej pojde niz mialam isc do tej beznadziejnej :) bedzie wtedy jakies 7 tygodni leczenia, tsh juz powinno cos tam pokazac ? nawet jak nie pokaze i zostawi mi ta dawke to przynajmniej wezme skierowania na wszystko co trzeba i tyle :tak:

Milka życzę Ci z całego serca, abyś trafiła na dobrego lekarza i podjęła leczenie, będzie dobrze

Ja biorę leki dopiero 3 tydzień , ale mam nadzieję że już mi troszkę spadło...

a mi pykło dzisiaj dokładnie misiąc brania euthyroxu. Wrażenia:
-czuje się troche mniej śpiąca i zmęczona..
-włosy dalej mi lecą jak zalone
-przytyłam.. o_O
-okres mi się wydłużył...
- dzieci brak

no zobaczymy jak to dalej pódzie:)

Miłego dnia:) u mnie 4st C
idę do fryzjera:D

uwielbiam kwiaty:) więc postanowiłam że za każdy nieudany cykl kupie sobie jeden sztuczny dziergany kwiatek do wazoniku:) zobaczymy ile się uzbiera;)

Dziewczyny a ja mam dzisiaj doła.. A zbliżające się święta w tym nie pomagają... Gdyby moja córeczka żyła jutro kończyłaby 2 latka... Od 2012 roku święta kojarzą mi się ze szpitalem i walką o jej życie, którą niestety przegraliśmy w styczniu 2013. Masakra jakaś. Zawsze lubiłam ten okres świąteczno - noworoczny a a teraz to najchętniej siedziałabym w domu i nie wstawała z łóżka :-( Taka rocznica + szalejące hormony ciążowe to nie jest dobry zestaw na najbliższe dni.

Hej Milka, witaj wśród nas :)
Yesenia, Milka Mnie tsh spadło z 6,000 na 1,9 w 5 tygodni przy Euthyrox 50. Więc to raczej szybko idzie, nie martwcie się :) Grunt to dobry lekarz.

Enej, mnie też włosy wypadają nadal, ale zdecydowanie mnie. Zażywam Euthyrox 50 i 75 żeby sprawdzić, na której dawce się lepiej czuję.

Margomari współczuje przeżyć :( nie wyobrażam sobie nawet co musisz czuć, trzymaj się! :*
AnnieTess dzieki za dobre slowo, juz lepiej na to wszystko patrze :)

Milka życzę Ci z całego serca, abyś trafiła na dobrego lekarza i podjęła leczenie, będzie dobrze

Ja biorę leki dopiero 3 tydzień , ale mam nadzieję że już mi troszkę spadło...

Dziękuję :*

ja dopiero 2 dzien, ale wierze ze do tego 29 stycznia spadnie to TSH, choc nie wierze, ze pozwoli nam endo sie juz starac wtedy :(

Hej dziewczyny

Umnie bez zmian -@ nadeszla.

MILKA-witaj,na pewno TSH do stycznia spadnie.A moze i lekarz pozwoli sie starac badz dobrej mysli.

MARGOMARI-wspolczuje,przytulam.Ja tez jestem troche smutna w Swieta.Ja to z kolei w grudniu zachodzilam w ciaze.Gdyby moj starszy Aniolek sie urodzil to juz by chodzil do szkoly.
Tym trudniej,ze swietga sie zbiegaja z koncem roku,gdzie sie mimowolnie robi podsumowanie.Oraz,ze swietuje sie przeciez narodziny Dzieciatka.Dzieciatka. Dziecka.W zeszlym roku jak slyszalam kolede "Gdy sliczna Panna" to musialam wyjsc z kosciola a lzy mi lecialy ciurkiem.
Nie ma sie jednak co zalamywac,moze ten nowy rok bedzie szczesliwszy.Napewno bedzie.I w przyszle swieta moze juz bedziemy swietowac z maluszkami.

YESENIA-ja caly czas sie zastanawiam czy moge brac Inofolic.Jakos nieszczegolnie sie po nim czulam.Moze przez to,ze sie balam czy sie nie "pokloci" z euthyroxem.

reklama
Do góry