reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

TSH - grupa wsparcia

yesenia - szarpało mnie co najmniej przez tydzień a test ciążowy zrobiłam 1 dzień po spodziewanej @ i wyszedł taki bladzioch że powtórzyłam za 3 dni żeby się upewnić i to tylko dlatego że mi się impreza szykowała i chciałam wiedzieć czy mogę coś wypić czy powinnam się powstrzymać. Takie ciągnięcie miałam jeszcze co najmniej przez tydzień po zrobieniu testu.

enej trzymam kciuki, może to jednak ciąża, mimo negatywnych testów. Tak się czasami zdarza.

A jeszcze jedno - z tego rozpędu napisałam "folik", który jest tak jak AnnieTess napisała najpopularniejszym kwasem foliowym w tabletkach. A chodziło mi o inofolic - suplement diety w saszetkach (nie jest na receptę) Inofolic - dopełni szczęścia

reklama
Witam!

Jak w tym cyklu mi się nie uda ... to na jakiś czas zawieszam starania. Muszę odpocząć psychicznie, dogadać się z mężem , bo ostatnio kiepsko nam to wychodzi. Wyobraźcie sobie że robimy to tylko w dni płodne , potem mój mąż jest już " mega zmęczony " , wypełnia swoją misję i tyle. Nie mogę tego zrozumieć. Wcześniej chciało mu się codziennie a teraz... ?? Jakby tego było mało, to ja muszę wszystko inicjować, kto to widział?? Dlatego przynajmniej w tym nowym cyklu odpuszczam, zobaczymy co on biedny zrobi. A tak mówi że chce dziecka...Te święta będą dla mnie bardzo smutne :-( owulacja właśnie w same święta... strasznie mi smutno, bo w tym cyklu tracę nadzieję

yesenia - pewnie dla męża to też stres, że próbujecie i próbujecie a tu nic. Tak to już jest że człowiek zapomina o sobie i partnerze i robi się strasznie mechanicznie i ochota odchodzi... Może rzeczywiście odpocznij psychicznie od tego wszystkiego. Bo sama wiem że to człowieka może wykończyć. Trzymam kciuki.

Margomari tak mi smutno że nie wiem co, wczoraj bardzo bardzo mocno bolał mnie brzuch, byłam pewna że @ przyjdzie wcześniej, a dziś jest lepiej , co ja mam o tym myśleć?

Yesenia poczekaj spokojnie do terminu @ a jeśli nie przyjdzie to zrób test. W sumie teraz nic nie możesz zrobić. A nerwy w niczym nie pomogą...

Yesenia ja tak męża maltretowałam dwa msc temu.to jakoś tak sztywno i bez entuzjazmu było w wyznaczone dni o czym oczywiście przypominała mu już kilka dni wcześniej co chwile. A potem były wyniki i endo powiedzial:nie teraz. Ja na luz. A mężowi to się dopiero włączyło; ) prawie jak po naszym pierwszym razie; D co chwile by mnie ciągnął; )
Wiec może daj mu trochę swobody; )

Jak się dziś czujecie?? Ja okropnie. Po pracy musiałam się położyć. Do tego bólu brzucha dołączył się ból łydek, myślałam że oszaleję. Jak zaczynają mnie boleć nogi to zbliża się @...

A mnie w nocy dopadła @. Miałam umowiona wizytę do gin. Myślałam czy nie zrezygnować ale pójdę z nią chociaż pogadać. Zapytam o inofolic i dlaczego nagle mi się tak te cykle rozjechaly. Nigdy tak nie było. .
Mam tylko nadzieje że to chwilowe i że nie jest spowodowane brakiem eutyrox u..

Margomari czy możesz jeszcze raz dokładnie opisać mi swoją drogę z inofolic? Kiedy zaczelas stosować? Jak długo stodowalas, w jakich dawkach? No i oczywiście jak długo czekalas na "efekt"?
Kolejny cykl starań minął bez upragnionej ciąży i trochę się podlamalam.

reklama
enej u gina byłam na początku czerwca tego roku jakoś zaraz po okresie (w tym samym czasie byłam tez u endo, która po obejrzeniu wyników prolaktyny przepisała dostinex) Wyniki hormonów tarczycy miałam w normie - cały czas na euthyroxie. Nie miałam też żadnych innych odchyleń (morfologia też wyregulowana) Inofolic zaczęłam stosować jakoś na początku czerwca (codziennie po 2 saszetki) - Zużyłam 2 pudełka i 26 lipca zobaczyłam na teście 2 kreski. Nie wiem czy to zasługa inofolic czy tez po prostu tego że odpuściłam starania.

yesenia ja czuję się ociężała i zmęczona ale to wina ciąży i niedoboru żelaza. Stosuje suplement więc mam nadzieje że mi się poprawi.

Do góry