reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

TSH - grupa wsparcia

Margomari masz rację. Wszyscy powtarzają że trzeba wyluzować. Że to siedź w głowie. Ale jak? Ja pomijam te ziolka i o ile pije regularnie wszystko jest ok ale czasem łapie mnie taki dołek; )

Martaha to gratuluję pięknych wyników; ) teraz czekamy na piękne II kreski; )

reklama
a ja tracę nadzieję i czekam kiedy przyjdzie @ a później druga i umawiam się na wizytę do gina, a jak się mocno wkur... to pójdę jeszcze w tym roku!!! i niech mnie zaraz po nowym roku szykuje na zabieg! :wściekła/y:

tak mnie boli brzuch że cały czas wydaje mi się że za chwilę przyjdzie @ !!!

Ostatnia edycja:
enej rozumiem Cię doskonale. Ciężko wyluzować i nie myśleć jak się czegoś tak bardzo chce. U mnie przyszedł etap zwątpienia i wtedy odpuściłam. Pierwsza ciąża tez nie była planowana - czysta wpadka więc psychika ma tu dużo do gadania,
A próbowałaś folik? Ja przed zajściem w ciążę zużyłam całe pudełko (po 2 saszetki dziennie) - moja gin mi poleciła.

yesenia a może jesteś w ciąży? Ja zanim zrobiłam test to miałam uczucie że lada chwila @ przyjdzie i nie przyszła a ciągnęło mnie tak jeszcze przed dobre 2 tyg po terminie w którym @miała przyjść

martha123 a idziesz z wynikami do endo? Moja endo uważa że nawet jeśli wyniki mieszczą się w wartościach referencyjnych (widełkach) to nie znaczy że są prawidłowe, ponieważ to zależy od wieku, kondycji, wagi i innych czynników. Więc np. jeśli moje wyniki są ok to nie znaczy że takie same u Ciebie będą oznaczały że wszystko jest ok. U mnie np. TSH musiało być w granicach 1,0 żeby lekarz był zadowolony. Tak więc zawsze warto skonsultować. A z drugiej strony co lekarz to opinia. Ja byłam przynajmniej u 3 endokrynologów zanim znalazłam takiego co mi euthyrox odpowiednio ustawił, zrobił dodatkowe badania i poczułam się lepiej. Niestety ta przyjemność sporo mnie kosztuje.. Ale coś za coś.

Margomari po jakim czasie od tych bóli wyszedł Ci pozytywny test ciążowy?

Głupia jestem jak nie wiem co , dziś 22 dzień cyklu , 8 dzień po owu , termin @ w sobotę 13 a ja dziś koło 13 zrobiłam test ciążowy, tak sobie myślałam ,że może wyjdzie. Oczywiście negatywny i jakoś tak mnie to dobiło. Wiem że za wcześnie i nie ta pora dnia, brzuch dalej szarpie jak nie wiem co !

Ostatnia edycja:
Enej, "Folik" to najpopularniejszy kwas foliowy na naszym rynku. Lekarze zalecają zażywanie kwasu foliowego minimum 3 miesiące przed planowaną ciąża.

Margomari kurcze jak ja ci zazdroszczę. . Ja mam takie bóle i ciągnięcia w podbrzuszu i cyce mnie bolą jak na okres już ponad dwa tyg.. ostatnia @ 25.10 a testy negatywne no i z niewiadomą idę do lekarza; (

Enej, ja też tabletki zażywam. I do tej pory sądziłam, że to tylko dla dobra dziecka. Nie wiedziałam, że ma wpływ na poczęcie. Może w saszetkach jest na receptę?

Czy któraś z Was może mi polecić dobre testy owulacyjne?

Ostatnia edycja:
reklama
Ja kupiłam testy ovu na allegro. W sumie nie mogę powiedzieć żeby były złe a przynajmniej są tanie; ) działają dokładnie tak samo jak testy kupione w rossmanie; )

Do góry