reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

TSH - grupa wsparcia

Heloł:)
no więc byłam na konsultacji u takiego znajomego lekarza;)
Powiedział, że właśnie Hashi mi bardzo przeszkadza w zajściu w ciążę ale że jak się już tsh wyreguluje to powinno być ok, ale nie musi. .No pięknie..
Gin przepisał mi luteinę, więc będę ją brać ale tak jak inna dziewczyna z Forum od 20 do 25 dc. Zobaczę co będzie. Jeśli uda mi się zaskoczyć to przynajmniej łatwiej będzie się jajeczku zagnieździć i utrzymać. Jeśli się nie uda to przynajmniej mój cykl nie będzie za długi:)

Co myślicie o takim rozwiązaniu??

reklama
Enej o którego dnia cyklu gin kazał barć Ci Luteinę?? Kochana Ty nie patrz jak biorę inne dziewczyny tylko słuchaj lekarza. Ja miałam brać od 14 dnia do 25 ale też naczytałam się że powinno się brać podobno później , jak słuchałabym lekarza to może byłabym już w ciąży... dlatego radzę Ci się stosować do zaleceń lekarza. Wiesz jak byłam u gina to właśnie powiedział że jedna z pacjentek zaszła w 2-czy 3 cyklu brania. Ja źle się czułam do luteinie , ale tak myślę czy nie wrócić do niej znów albo poprosić o Duphaston bo nie ma tyle działań niepożądanych

Yesenia ja wiem, tyle tylko że jakoś nie mam zaufania do tej lekarki. I w sumie teraz jak już piję ten inofolic to cykl miałam 27 dni więc ok.
No.. bo ona mi tak przepisała, a ja bez monitoringu i boje się że mi jeszcze zablokuje owulacje.
Albo może już lepiej poczekać do tego 28 i pogadam już ze swoim lekarzem??

Cześć kobitki. Jak się czujecie? Ja w miarę dobrze. Za tydzień idę zbadać tsh i ft4 i mam nadzieję że będzie dobrze bo obecna dawka euthyroxu mi odpowiada.

Enej ja przed pierwsza ciążą brałam luteinę (żeby ustabilizować cykle) między 15 a 25 i po jakimś czasie biorąc w ten sposób zaszłam w ciążę. Później brałam przez całą ciążę 3 razy dziennie po 1 tabletce. Teraz w tej ciąży nie biorę nic poza hormonami na tarczycę.

Margomari ja odpuściłam luteine w tym cyklu. Owulacje miałam dokładnie w 14 dniu i poprzedni miesiąć tak samo. Piję ten inofolic i może to mi pomaga. Nie wiem. Teraz w czwartek ide do gina to sie podpytam. Nie chce brać dodatkowo jeszcze jakiś leków bo i tak łykam dziennie 10 tabletek, Poczekam co powie i zobaczymy.
Miałam nadzieję, że w tym cyklu nam sie udało. Ale chyba PMS mnie dopadł to raczej w ciąży nie jestem..:(

Dziewczyny czy jest możliwe żeby eutyrox przestał działać albo żeby mimo leczenia zwiększyło mi się tsh? Coraz gorzej się czuję. Na początku przyjmowania było coraz lepiej ale zbyt wolno spadalo tsh i endo podniósł mi dawkę. Ale znowu pojawiły się objawy:senność, problemy ze skórą, swędzenie, wysypki, itd...

Enej tak to możliwe. Jeśli na przykład dawka euthyroxu którą przyjmujesz jest za niska. Poza tym po jakimś czasie niestety organizm przyzwyczaja się do dawki i trzeba ją zwiększyć. Ale jeśli dopiero niedawno zaczęłaś brać leki to najpierw trzeba znaleźć odpowiednią dawkę )pod okiem lekarza, nie próbuj niczego na własną rękę). A później niestety co jakiś czas dawkę się zwiększa (choć zdarza się też w drugą stronę). Ja jestem tego najlepszym przykładem. Zaczynałam od 25, później 50. Po kilku latach 62,5 / 50. Teraz w ciąży brałam 75 ale po jakimś czasie lekarz kazał mi zejść do 62,5 / 75 co drugi dzień. Więc to wszystko zależy od organizmu. Jeśli czujesz się gorzej - powtórz badania tsh, ft3 i 4 i umów się na wizytę do endo.

Margomari właśnie powtórzyłam badani i SUPER wyszły bo tsh mam 1,68:D

tylko teraz mnie martwi skąd ta senność u mnie i ta wysypka.. no ale to zobaczymy z czasem;) może się uczuliłam na proszek czy coś ;)

dziś sie cieszę wynikami :D:D:D

reklama
Enej ja od kilku dni też jestem nie do życia :-( martwię się jaki mam wynik ale na wizytę wybieram się dopiero w marcu więc jeszcze poczekam z badaniami

Do góry