reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

TSH - grupa wsparcia

Cześć dziewczyny,

Widzę, że co lekarz to opinia.
Ja brałam tabletki z jodem dodatkowo do euthyroxu przez 3 miesiące przed zajściem w ciążę.
A jeśli chodzi o euthyrox to kilka lat temu zaczynałam z 25 później 37,5. Teraz jestem na dawce naprzemiennej 75 i 62,5. TSH mam w granicach 0,8 i czuję się bardzo dobrze.

Ciężko trafić na dobrego endo. Ja zanim trafiłam do mojej lekarki, byłam chyba u 3-4 innych ale jakoś nie mogliśmy się dogadać (oczywiście wszystko prywatnie bo na NFZ ciężko było się dostać a ja z moim szalejącym Hashimoto nie mogłam czekać). Całe szczęście nie rujnuje to mojego budżetu bo przy dobrych wynikach wizyta jest 2 razy w roku. Teraz w ciąży badania robię co 4 tyg i wysyłam smsem po czym dostaję odpowiedź co do dawki jaką mam stosować. Więc w sumie koszt wizyty odpada.

Trzymam za Was wszystkie kciuki. Ja jestem przykładem, że nawet szalejące hormony, hiperprolaktylemia i Hashimoto nie oznaczają że nie można zajść w ciążę i jej utrzymać.

Miłego dnia!!

Ostatnia edycja:
reklama
No i tak byłam u lekarza w sumie to u gin, ale też zaliczam do w miare mądrych ludzi;) No i Pani powiedziała ( no ona to taka średnio kumata, ale coś tam musi wiedzieć), że jeśli chodzi o skale w jakiej można spokojnie zacząć starania, to właśnie ta skala zależy od labolatorium. No i ta kw jednych lab dobre tsh jest w granicach 2-4.5 a w innych 0-2,5 i w zależnbości od tego dokładnie po środku musi być żeby bezpiecznie można było zachodzić w ciążę.

No i bądź tu człowieku mądry..:baffled::eek:

Margomari dobrze że jesteś:) Odzywaj się czasem bo tak jakoś weselej jak sprawdzam twój wskaźniczek wzrostu dziecka;) Wszystkim nam się w końcu uda:-D

ENEJ-jakos sie nigdy nie spotkalam z inna skala niz ta do 4.Przy czym podobno 4 to jest norma dla kobiet przed menopauza.
Fakt,ze mozna sie starac przy tsh do 2,5 ale to podobno dotyczy kobiet zezdrowa tarczyca.Lepiej jednak ponizej 2.

W sprawach tarczycy lepiej sluchac endo niz gina.Mi kiedys ginka zapisala Dostinex i tak mi nim namieszala,ze kilka miesiecy wracalam do normy.
Teraz stosuje zasade-w sprawach ginekologicznych slucham gina a w sprawach tarczycy endo.I poki co jest ok.

reklama
Milka spokojnie. Jestem pewna że u Ciebie spadnie szybciej. Ty pewnie oprócz Letroxu nic innego nie bierzesz a ja jeszcze kilka innych leków. To o u mnie wolniej to idzie;)

Do góry