reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

TSH - grupa wsparcia

czesc

Co nowego?
Ja tez chyba niedlugo bede badac tsh.Wyniku sie nie boje bo chyba juz mnie nic nie zdziwi.
Owspomnianej dziewczynoie nie czytalam ale jezeli tak bylo to musialy jakies czynniki zaistniec,zeby tsh sie podnioslo.A moze brala za mala dawke.
U mnie owszem,skacze jak zmieniam klimat,dlatego sie staram za daleko nie kursowac.Nie wiem czy to tylko ja tak mam czy to typowe ale wystarczy,ze pojechalam w gory i sie zle czulam.Jeszcze gorzej bylo jak sie wybralam nad morze,wiec ja na wszelki wypadek jodu unikam.Chyba jasnego stanowiska co do jodu nie ma,jedni lekarze mowia.,ze mozna a nwet przepisuja,moja endo mowi-absolutnie nie.
I badz tu czlowieku madry.

reklama
Fuma tez nie wiem jak to z tym jodem... ja trafilam na pierwsza lepsza lekarke lata temu i przy niedoczynnosci dala mi jod, a pozniej sie okazalo ze w poczatkowym leczeniu nie ma mowy o jodzie!!!! dopiero zaczelam go zazywac po kilku latach leczenia

Dziewczyny ja idę jutro do gin a pn do endo. W sumie miała mrobione USG tarczycy i Endo kazała siępokazać żeby wyniki omówić.
Czy któaś z Was miała robione USG?
Milka!! 8.12 robiłaś tsh pierwszy raz czy kontrolnie? Rany ja miałam 7,41 i panikowałam a u Ciebie to kosmos. Jak się czujesz? Tak ogólnie. Czy jesteś wstanie stwierdzić że masz podwyższone tsh po samopoczyciu?

Ja idę do endo. w sobotę a dziś badałam tsh, czekam nna wyniki.
Enej, ja miałam usg tarczycy. W ogóle nie boli wiec się nie bój. Trwa to z 10 minut. Nie trzeba się do tego przygotowywać.

AnnieTess no mam tylk onadzieję że tam nic nie wyjdzie;) Łykam niby te tabsy już ponad miesiąć ale ja jakoś cholera super lepiej to się nie czuje. I nie wiem kiedy niby mam iść zrobić kontrolne badania..

Witam!!
Jak się dziś czujecie?? Ja odczuwam straszny spadek formy. Dziś nie mam na nic siły , cały dzień chciało mi się spać. Boję się iść na te badania jak czytam o takich dziwnych przypadkach...

Enej slonce powiem Ci tak...ja z 10 lat temu mialam TSH kolo 12, wtedy poszlam do endo pierwszy raz, i sie okazalo ze mam guza na tarczycy, na szczescie biopsja pokazala ze nie zlosliwy, i lekami udalo sie go zlikwidowac, jezdzilam prywatnie 100km do zakopanego z siostra bo ona ma hashimoto, no i pozniej wyniki byly ok, i jakos odpusciilam, przyszly studia, praca, wyprowadzilam sie do krk i dupa z leczenia :D w tamtym roku trafilam do szpitala bo mialam podejrzenie zapalenia opon mozgowych i zrobili mi kontrolnie tsh i wyszlo 12 znowu, i poszlam do endo w krk i moze ze 2 razy u niej bylam, za drugim razem tsh mialam piekniutkie bo cos kolo 3-4 i mi sie pakiet skonczyl w luxmedzie, z kasa bylo gorzej i znow odpuscilam...i teraz dopiero jak chcemy sie starac to sie obudzilam, niczego tak nie zaluje jak tego ze przerwalam leczenie. wiec mozna powiedziec ze jest to pierwsza wizyta po przerwie w leczeniu.
k
jesli chodzi o samopoczucie to hmm, mam problemy ze snem, tzn moglabym siedziec po nocach a pozniej wstaje o 13-14 (jak mam wolne) czasem ide spac o 20 bo mnie tak zmuli, i wstaje o polnocy i po spaniu, mam strasznego lenia, wlosy mi wypadaja przy kazdym myciu i czesaniu, paznokcie z kolei mam bardzo mocne, cisnienie mam bardzo niskie nigdy nie przekracza 90/60 no i temp ciala stala mam 35,6

czesto mnie boli glowa ale zwalalam to na te zatoki moje nieszczesne (bo to bylo zapalenie zatok wszystkich a nie opon mozgowych)

Witam!

Milka dobrze że idziesz do endo . Dostaniesz leki i wszystko się unormuje. Mi też bardzo wypadają włosy a mam krótkie. Szczególnie przy ich myciu. Teraz jak pójdę na wizytę to zapytam czy mogę brać suplementy z jodem. Od kilki dni również nie mogę sobie poradzić ze zmęczeniem. Cały czas chce mi się spać, nie mogę się wyspać , wieczorami wcześnie padam. Tak sobie myślę że może mam za niską dawkę. Biorę na przemian 25 z 50 ?

Miłego dnia

HEjka! :*

A jakie mialas ostatnio TSH? wiesz co ja jak mialam kiedys dawno unormowana tarczyce to zazywalam sama 25-tke i starczylo, ale siostra przy hashimoto zazywala 25-tke i jej tsh wzroslo do 12! i jej endo powiedziala (inna) ze 50-tke to tak na 100% musi zazywac

reklama
A ja od samego początku mam 50.. przez tydzień brałam po pół tabletki a potem już jak leci cały czas 1 całą..
No i jest lepiej:) nie muszę podsypiać w ciągu dnia ale czasem mam takei spadki energii że szok. No i też jak Milka w nocy mogę nie spać ale jak już zasnę to ciężko mnie dobudzić. No i włosy lecą mi nadal jak szalone..

Do góry