reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

TSH - grupa wsparcia

Witam!!

9 cykl stracony... wczoraj przyszła @ starania zawieszone, za dużo wczoraj usłyszałam od męża niemiłych słów:-( Po za tym nie wydaje mi się że to wina tylko tarczycy bo wynik TSH 3,3 nie jest aż taki zły, albo jestem niedrożna albo z mężem coś nie tak ale on zapowiedział że nie będzie się badał, jestem smutna , załamana i zła a święta w tym roku będą bardzo smutne :-(

reklama
Yesenia jesteśmy przy Tobie. Wynik faktycznie nie jest zły ale to też nie znaczy że to może być coś innego. Nie zawieszaj starań! Walcz! Ale trochę wyluzuj; ) Tylko może postaraj się wrzucić na luz. Ja piję zioła BabyMama Med Relax bo się strasznie denerwuje i łatwo zloszcze. Może też spróbuj ;) czasem trzeba luzu żeby zajść w ciążę.

Milka wiem; ) też miałam milion pomysłów; ) z tego wszystkiego poszłam do fryzjera chciałam się Lepiej poczuć a zostałam pieczarką; )
Zapraszam na drugie u nas forum staraczek od 2015 ;)

Yesenia, 3.3 to chyba jest dużo jednak... powinno być poniżej 2 a przy zajściu w ciążę optymalnie ok 1. Więc trzeba jeszcze zbić to tsh.
Rozumiem, że masz dość i chcesz odpocząć. . . Tulę mocno!

Hej! Ja też mam dzisiaj okropnego lenia :no:

powiedzcie mi, faktycznie zawsze zazywacie lek na tarczyce na czczo pol godziny przed posilkiem? w podobnych godzinach?

ja mam z tym problem, bo wstaje bardzo roznie, raz o 7 raz o 11, no i nie zawsze jem sniadanie wiec czasem od tabletki mija 3-4 godziny zanim cos zjem :confused:

Milka, ja zażywam w miarę o tej samej porze, przy pierwszym karmieniu Hani ok 6. A potem idziemy dalej spać i wstajemy o 9:30 ;) więc w 90% nie jem po 30 minutach od zażycia ;) ale moja lekarka powiedziała, że ma być na czczo i potem minimum pół h bez śniadania, wiec to chyba nie jest takie ważne kiedy zjesz, ważne żeby zażyć na czczo.

Ostatnia edycja:
Annie no to tyle dobrze, zazywam zaraz po wstaniu, no i nigdy nie jem wczesniej niz pol godziny po, wiec mam nadzieje ze tableteczki zadzialaja :)

jutro bede prosic interniste o skierowania na jakies badania, typu morfologia, ob, mocz, zelazo, magnez, potas, nie wiem co jeszcze prosic

Witam!

Jak to jest z braniem jodu a hashimoto?? Ja już się pogubiłam. Bardzo wypadają mi włosy i chcę sobie kupić jakiś suplement ( chociaż sceptycznie do niech podchodzę ) . Praktycznie w każdym jest jod. Boję się tych badań . Przeczytałam ostatnio w necie że dziewczyna miała TSH 6 a po miesiącu brania euthyroxu 50 wzrosło do 9 ???!!!! Jak to możliwe?

Miłego dnia

Yesenia jak tam mąż? Mam nadzieje że już lepiej.
Z tymi suplementami to lepiej pójść do endo. Nie wiem jak to dokładnie tam jest ale ja brałam Biotebal 5 na włosy i nawet działało. Tylko że przy chorej tarczycy to różnie bywa.
Też czytałam o tej dziewczynie ale jakoś nie chce mi się wierzyć że to możliwe. Chyba ze ma tak szybko postepujaca chorobę. Ale to już początkowy wynik wyszedł by większy .

reklama
wiecie co moja siostra przy hashimoto zazywalam euthyrox 25-tke bo miala ladne wyniki, po czym skoczylo jej do tsh 12 ! nie wiem w jakim odstepie ale szybko, aktualnie zazywa 50-tke i raz w tygodniu 85-tke

Do góry