reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

TSH - grupa wsparcia

Witam!!

9 cykl stracony... wczoraj przyszła @ starania zawieszone, za dużo wczoraj usłyszałam od męża niemiłych słów:-( Po za tym nie wydaje mi się że to wina tylko tarczycy bo wynik TSH 3,3 nie jest aż taki zły, albo jestem niedrożna albo z mężem coś nie tak ale on zapowiedział że nie będzie się badał, jestem smutna , załamana i zła a święta w tym roku będą bardzo smutne :-(

reklama
Yesenia jesteśmy przy Tobie. Wynik faktycznie nie jest zły ale to też nie znaczy że to może być coś innego. Nie zawieszaj starań! Walcz! Ale trochę wyluzuj; ) Tylko może postaraj się wrzucić na luz. Ja piję zioła BabyMama Med Relax bo się strasznie denerwuje i łatwo zloszcze. Może też spróbuj ;) czasem trzeba luzu żeby zajść w ciążę.

Milka wiem; ) też miałam milion pomysłów; ) z tego wszystkiego poszłam do fryzjera chciałam się Lepiej poczuć a zostałam pieczarką; )
Zapraszam na drugie u nas forum staraczek od 2015 ;)

Yesenia, 3.3 to chyba jest dużo jednak... powinno być poniżej 2 a przy zajściu w ciążę optymalnie ok 1. Więc trzeba jeszcze zbić to tsh.
Rozumiem, że masz dość i chcesz odpocząć. . . Tulę mocno!

Hej! Ja też mam dzisiaj okropnego lenia :no:

powiedzcie mi, faktycznie zawsze zazywacie lek na tarczyce na czczo pol godziny przed posilkiem? w podobnych godzinach?

ja mam z tym problem, bo wstaje bardzo roznie, raz o 7 raz o 11, no i nie zawsze jem sniadanie wiec czasem od tabletki mija 3-4 godziny zanim cos zjem :confused:

Milka, ja zażywam w miarę o tej samej porze, przy pierwszym karmieniu Hani ok 6. A potem idziemy dalej spać i wstajemy o 9:30 ;) więc w 90% nie jem po 30 minutach od zażycia ;) ale moja lekarka powiedziała, że ma być na czczo i potem minimum pół h bez śniadania, wiec to chyba nie jest takie ważne kiedy zjesz, ważne żeby zażyć na czczo.

Ostatnia edycja:
Annie no to tyle dobrze, zazywam zaraz po wstaniu, no i nigdy nie jem wczesniej niz pol godziny po, wiec mam nadzieje ze tableteczki zadzialaja :)

jutro bede prosic interniste o skierowania na jakies badania, typu morfologia, ob, mocz, zelazo, magnez, potas, nie wiem co jeszcze prosic

Witam!

Jak to jest z braniem jodu a hashimoto?? Ja już się pogubiłam. Bardzo wypadają mi włosy i chcę sobie kupić jakiś suplement ( chociaż sceptycznie do niech podchodzę ) . Praktycznie w każdym jest jod. Boję się tych badań . Przeczytałam ostatnio w necie że dziewczyna miała TSH 6 a po miesiącu brania euthyroxu 50 wzrosło do 9 ???!!!! Jak to możliwe?

Miłego dnia

Yesenia jak tam mąż? Mam nadzieje że już lepiej.
Z tymi suplementami to lepiej pójść do endo. Nie wiem jak to dokładnie tam jest ale ja brałam Biotebal 5 na włosy i nawet działało. Tylko że przy chorej tarczycy to różnie bywa.
Też czytałam o tej dziewczynie ale jakoś nie chce mi się wierzyć że to możliwe. Chyba ze ma tak szybko postepujaca chorobę. Ale to już początkowy wynik wyszedł by większy .

reklama
wiecie co moja siostra przy hashimoto zazywalam euthyrox 25-tke bo miala ladne wyniki, po czym skoczylo jej do tsh 12 ! nie wiem w jakim odstepie ale szybko, aktualnie zazywa 50-tke i raz w tygodniu 85-tke

Do góry