reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzymajcie kciuki

reklama
Powodzenia. ;) U mnie kolejna ciąża po poronieniu skończyła się dobrze - obok mnie leży 7-tygodniowa córeczka. 🥰 Trzymam kciuki, żeby u Ciebie też się tak skończyło. ❤️
Nie dziękuję żeby nie zapeszyc 🙈 moja radość poprzednio źle się skończyła 😞. Jak znosilas ciążę? Towarzyszył Ci stres zwiazany z poroniem?

Podwójne szczęście! Gratuluję 😍 jak znosisz ciążę z dwójką maluszków?
Oj początki były strasznie stresujące, plamiłam, krwawilam, już myślałam że straciłam maluszki. Ale okazało się, że miałam krwiaka, który po tygodniu zniknął ❤️ także teraz jestem już spokojna i w końcu w pełni cieszę się ciążą i mogę normalnie zajmować się 2 letnim synkiem 🥰 życzę dużo zdrówka i szczęścia ❤️

Oj początki były strasznie stresujące, plamiłam, krwawilam, już myślałam że straciłam maluszki. Ale okazało się, że miałam krwiaka, który po tygodniu zniknął ❤️ także teraz jestem już spokojna i w końcu w pełni cieszę się ciążą i mogę normalnie zajmować się 2 letnim synkiem 🥰 życzę dużo zdrówka i szczęścia ❤️
Oj znam ból krwawienia i ten stres..nie zazdroszczę. Całe szczęście że to tylko krwiak i wszystko z dziećmi dobrze 😍. Przy 2latku jest strasznie dużo biegania 🙈 podziwiam 😁. Nie dziękuję żeby nie zapraszać 😘

Odebrałam wyniki hcg 30,9 😍nie wiem czy to dużo czym mało przed okresem liczę na ładny przyrost 🤩. Dodatkowo zrobilam-tsh 4,84 ,progesteron 63,080 takie wartości są w porządku? Tsh zbyt wysokie czy to bezpieczne dla dziecka? 😔
Gratulacje! ;) Od czegoś ta beta musi wystartować. Rób w poniedziałek przyrost i zapisz się do endokrynologa, bo TSH trzeba obniżyć, ale nic się nie martw na zapas. ;)

Nie dziękuję żeby nie zapeszyc 🙈 moja radość poprzednio źle się skończyła 😞. Jak znosilas ciążę? Towarzyszył Ci stres zwiazany z poroniem?
Zero stresu, ja przez całą ciążę byłam mega pozytywnie nastawiona do wszystkiego, zresztą @Mona.lisa może potwierdzić, bo jesteśmy w jednej grupie. 😄 Ciąże w sumie można powiedzieć, że znosiłam dobrze, najbardziej nużące były poranne wymioty przez dwa trymestry. Poza tym zgaga przyszła dopiero w ostatnich 3-4 tygodniach. I strasznie mi przeszkadzał zatkany nos. 😅 Ale nie wspominam jej jakoś bardzo źle. ☺️

Odebrałam wyniki hcg 30,9 😍nie wiem czy to dużo czym mało przed okresem liczę na ładny przyrost 🤩. Dodatkowo zrobilam-tsh 4,84 ,progesteron 63,080 takie wartości są w porządku? Tsh zbyt wysokie czy to bezpieczne dla dziecka? 😔
U mnie ok 11 dni po owulacji ( moje obserwacje, nie miałam potwierdzenia np po przez USG) beta wynosiła 31.29 🙂 Dziś jestem na końcówce 31 tc, a w moim brzuchu mieszka 1.6kg człowiek wiec taka wartość w bardzo wczesnej ciąża, jeszcze przed terminem miesiaczki jest jak najbardziej ok 🙂

Gratulacje! ;) Od czegoś ta beta musi wystartować. Rób w poniedziałek przyrost i zapisz się do endokrynologa, bo TSH trzeba obniżyć, ale nic się nie martw na zapas. ;)

Zero stresu, ja przez całą ciążę byłam mega pozytywnie nastawiona do wszystkiego, zresztą @Mona.lisa może potwierdzić, bo jesteśmy w jednej grupie. 😄 Ciąże w sumie można powiedzieć, że znosiłam dobrze, najbardziej nużące były poranne wymioty przez dwa trymestry. Poza tym zgaga przyszła dopiero w ostatnich 3-4 tygodniach. I strasznie mi przeszkadzał zatkany nos. 😅 Ale nie wspominam jej jakoś bardzo źle. ☺️
W poniedziałek na pewno zrobię kolejną bete. Orientujesz się jak to wygląda na NFZ? Pewnie muszę mieć skierowane od ginekologa?🤔 u mnie jak narazie tylko czulsze piersi i większe zmeczenie oprócz tego nic. Z tą zgaga to szok że tak późno mogła dac spokój 😅.

U mnie ok 11 dni po owulacji ( moje obserwacje, nie miałam potwierdzenia np po przez USG) beta wynosiła 31.29 🙂 Dziś jestem na końcówce 31 tc, a w moim brzuchu mieszka 1.6kg człowiek wiec taka wartość w bardzo wczesnej ciąża, jeszcze przed terminem miesiaczki jest jak najbardziej ok 🙂
U mnie tylko obserwacja po bólu jajnika i kalendarzyk. Wynik i dzień podobny do Twojego więc jest szansa na zdrową ciążę 😀. Chłopiec czy dziewczynka?

W poniedziałek na pewno zrobię kolejną bete. Orientujesz się jak to wygląda na NFZ? Pewnie muszę mieć skierowane od ginekologa?🤔 u mnie jak narazie tylko czulsze piersi i większe zmeczenie oprócz tego nic. Z tą zgaga to szok że tak późno mogła dac spokój 😅.
Niestety, chodziłam prywatnie zawsze. ;)
Oby jak najmniej objawów Ci doskwierało. ;)

reklama
Do góry