reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko

U mnie też dzieci tylko mama i mama. [emoji846] Dzięki Bogu nie chorują póki co, pewien zacznie się jak syn do przedszkola pójdzie.
Ja też mam obawy czy dałabym radę z trójką, ale jednak to pragnienie jest silniejsze niż obawy. Mam nadzieję, że jakoś to się wszystko poukłada.
U nas zaczęło się chwilę przed przedszkolem. A potem to pewnie kumulacja zdarzeń. Osłabiony po chorobie, w przedszkolu. I tak przynosi jedną chorobę po drugiej. A jeszcze ta służba zdrowia wyglada teraz jak wygląda.... Dzisiaj, aż się z tej bezsilności popłakałam. Rejestracja od 8:00. 8:02 byłam już 11 w kolejce na połączenie. Po godzinie czekania usłyszałam, że jedyne na co mogę dzisiaj liczyć to teleporada i to nawet nie u mojej lekarz tylko u jakiejś innej. Szlag człowieka trafia.

Przypomnij proszę w jakim wieku masz dzieci?

reklama
Syn 4 lata, córka 2 lata. [emoji846]
U nas zaczęło się chwilę przed przedszkolem. A potem to pewnie kumulacja zdarzeń. Osłabiony po chorobie, w przedszkolu. I tak przynosi jedną chorobę po drugiej. A jeszcze ta służba zdrowia wyglada teraz jak wygląda.... Dzisiaj, aż się z tej bezsilności popłakałam. Rejestracja od 8:00. 8:02 byłam już 11 w kolejce na połączenie. Po godzinie czekania usłyszałam, że jedyne na co mogę dzisiaj liczyć to teleporada i to nawet nie u mojej lekarz tylko u jakiejś innej. Szlag człowieka trafia.

Przypomnij proszę w jakim wieku masz dzieci?

Co tam u Was dziewczyny? Jak się czujecie? U mnie dziś 34dc, test zrobiony, negatywny. Także znów czekam na @. I chyba zrobię sobie przerwę na jakieś 2-3 miesiące. [emoji17]
Pomału rosnę, 21tc w brzuszku w końcu Oliwka (w domu dwóch chłopaków) no i jeszcze nie do końca wierzę, że jest tam dziewczynka
To u mnie

Pod względem pracy mam trochę lepiej. Bo ja pracowałam.przed ciążą. Ale u mnie decyzja o szybkim zajściu w trzecią ciążę była podyktowana wiekiem. Też mi na czasie zależało. Doskonale za to rozumiem, że siedzenie w domu Ci nie odpowiada. Mnie też trochę "przygniata". Czasami czuję się zaniedbana i trochę "zdziczała". Ale wiem, że jak dziecko skończy rok to wracam do roboty i będzie lepiej.

Syn od połowy marca prawie ciągle z katarem sięgającym do gardła. Więc zaraz ma temperaturę i kaszel. Raz miał oskrzela, raz płuca, raz ucho, teraz spojówki z dodatkową infekcją. Co wyzdrowieje to zaraz znów chory. Ostatnio brał antybiotyk, poszedł do przedszkola na jeden dzień, a popołudniu miał już gorączkę. Pediatra to na nas patrzy jakbym wymyślała te choroby. A ja się czuję bardzo zmęczona. Że względu na ciążę potrzebuje snu. Córka nie rozpieszcza, bo potrafi od 1 do 3 w nocy spać tylko przytulona do mnie. Więc nie śpię. Do tego ciągle chory syn, też potrafi.kilka godzin ze snu zabrać. No nie ma lekko. Mąż chciałby pomóc, ale niestety u mnie dzieci w sytuacjach kryzysowych tylko akceptują mamę. Chwilami czuje ogromne przerażenie i obawę, że nie dam rady z tak małą trójka.
Kurcze może jakieś badania krwi warto zrobić, może jakaś bakteria siedzi

reklama
Do góry