reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

a ja sie smutkam bo moje dziecie za 9 dni jedzie na wojne z Syria :no::-(. Szlag by to trafil ze Ameryce zachcialo sie wtracac w lokalne konflikty a zwykli szaraczkowie tylko cierpia na tym. Ze jechac mial w tamte strony wiedzialam, ale pogodzona bylam z Afganistanem w ktorym wzgledny spokoj panuje i z ktorym sie juz oswoilam rok temu. Widmo aktywnej wojny mnie nie bawi.:baffled: No ale co ja Wam bede truc...bede w rekaw z synowa chlipac i nosa wycierac przez nastepne pare miesiecy....Dobrej nocy.

reklama
Pawimi - oj współczuję :-(, szczerze to szczeka mi opadła i nie wiem co powiedzieć :-(, będę sie modlila za Twojego syna,a ile on ma lat.?
Wiesz co uswiadomilas mi teraz ze są większe tragedie niż to ze dzieci dają popalic matce bo sa niedobre i nadpobudliwe .

Patik oj przestan ,przestan,wątpię ze moglabys sie uczyć od nas ,coś czuje ze w kulki lecisz i właśnie to Tys perfekcyjna pani domu jest :-).
Super ze synek miał taka przerwę w cycoleniu :-).

Ja po 21 poszłam spac,taka padnieta byłam hi,niedawno oliwka zaś sie posikała,2 raz w tym tyg.przebralam ja i czekam aż zasnie .

czy ktoś pamięta stara mamę:-D

nie mam cos dni ostatnio ,żeby bb odpalić ..ale jeszcze tydzień i ogarnę wszystko to i spokój wróci.

Wisieńka
siostro moja-uprzejmie prosze udać sie do lekarza celem zbadania wszelakich organych potrzebnych do zycia ,które obecnie szwankują...
będę trzymać &&&& żeby nie było tak źle ,że potrzebny byłby zabieg.

Patik
no widzisz..czasem lepiej na 2,3 tyg.wrócić do pieluch ,żeby złapać oddech i cierpliwość..
powodzenia w misji MAJTY:tak:

Zuz inka
czy ja się pisze na spotkanie ????????
ofkors :-D
trza ustalić co i jak i może przed deszczową jesienią sie uda!!

Weroniczka
to Ty już na nastepnej wizycie płeć poznasz..zleciała połowa ciąży nie wiedzieć kiedy-przynajmniej mi;-)
też nie lubie tych pierwszych zebrań..
wczoraj miałam na 16.00 w sprawie dodatkowego angielskiego u córki-100zł miesięcznie -zajęcia we wt.i czw.po lekcjach.

Madlen
ale nas zaniedbujesz ..focha puszczam :-p
a mąż wziął sobie urlop jak dzieci poszły do szkoły??? się chłop ustawił;-)

Dorota
a Ty po nocach na bb siedzisz ??:-D

Pawimi
oby się wszystko szybko i dobrze skończyło z synem&&&&&&&&&&

Hana
no masz :wściekła/y: pokazała się i znów Jej ni ma:sorry2:
kawę Ci zostawiam :tak: a z boku kawałek czekolady:-p

ja wczoraj jak tylko zawiozłam dzieci na 8 wróciłam i tłukłam kotlety-rozmroziłam 2,5kg kawał mięsa i robiłam bitki..
zeszło trochę ,ale chyba na 4 dni mamy:-Da kruchutkie takie bo duszone na wooolnym ogniu..
potem podlałam wszystkie kwiaty,ogarnęłam górę-odkurzanie,zmiana poscieli..
potem dół i kawa
a potem woskowanie bikini bo dni płodne sie zaczynają a znimi ochoooota :-D

po dzieci pojechałam o 11.30..
lekcje,obiad,rowery....kawa.
i o 15.30 pojechałam z nimi na to zebranie-dzieci na orliku a my 30 min ustaleń i do domu ..
jak mąż wrócił po 17 to już wiadomo;-)

we wtorek i srode miałam klientów domowych wiec wracałam 22,20.30
dzis mam i w gabinecie i w domu i też będę po 20.00.
a w między czasie odbieranie dzieci,spacer z psem ,obiad...
czasem mam wrażenie ,że mam 8 rąk :-D

no...kawę wypiłam ..lecęęęę.
miłego i udanego dnia kobietki:)

Hej, hej.

Dzieci poszły sobie z domu to mam chwilę ciszy :-)

Pawimi współczuję tego stresu. Oby jak najszybciej wam to zleciało i syn wrócił do was :-)

Patik ja jeszcze płci nie znam :no::no::no: A badanie te wykomuje się za pomocą specjalnej maszyny działającej za pomocą pola magnetycznego. U nas w kraju mało znana ale w niektórych krajach jest bardzo powszechnym narzędziem w diagnostyce lekarkiej.

Mama a no leci ten czas, leci :-) I brzuch rośnie :-)

:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Dziewczyny, mam bardzo ważną sprawę!

Zlikwidowano we wszystkich przedszkolach zajęcia dodatkowe. Dzieci nie mogą już uczyć się języków, plastyki, muzyki, a nawet mieć zajęć korekcyjnych. Zbieramy z rodzicami podpisy pod petycję, żeby przywrócić te zajęcia, które były na niezłym poziomie i naprawdę w rozsądnych cenach. Proszę pomóżcie, to dla mnie bardzo ważne.

::::::[url]www.petycje.pl::::::Zajęcia dodatkowe w przedszkolach[/URL]

:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Jestem z herbatka!
Uzupelnilam zdjecia na FB, przez ten czas mgla opadla wiec wybywamy z Mania na spacerek. No i z psem :-)
Maz jutro wraca wiec przez tydzien mnie nie bedzie ale mysle ze mi to wybaczycie :-p

Pozdrawiam

PS Pawimi bardzo Ci wspolczuje i nie zazdroszcze. Przy obecnej sytuacji w Syrii nie dziwie sie Twoim nerwom!!!

Hello!
Wpadam jak po ogień. Napisałam posta i mi skasowało, więc sie streszczam
Pawimi, współczuję Ci bardzo. Niestety też pojąć nie mogę po co to wkraczanie w konflikt lokalny. Mój M mówi, ze niestety nic nie napędza gospodarki jak wojna:angry::angry::angry::angry::angry: Nie zgadzam się na takie napędzanie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jakby kasa była najważniejsza na świecie, wrrrrrrrrrrrrrrr........

ZuzInka ciesz się chłopiną, wszystko Ci będzie wybaczone ;-) :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
Dorota, nie dziwię się, że padłaś. Mnie nic tak nie męczy jak plac zabaw, bardziej niz dzieci:-D:-D:-D A Ty masz jeszcze zawsze zarwane noce. Mam pytanie dlaczego Oliwkę puściłaś do szkoły? Może to nie jest dobre rozwiązanie?

Patik - jestem specjalistką od robienia strasznie dużo rzeczy jednocześnie, to mój problem prawdę mówiąc... Ale rzekomo to naturalne dla kobiet, należy tylko starać się jak najwięcej kończyć.

Mamo
- Ty jesteś pracuś z turbonapędem!!!!!! Zawsze mnie zadziwiałaś. Ja niby jestem szybka ale przy Tobie to niczym ślimaczek się ruszam ;-)

Misiarska współczuję tesciowej na co dzień. Zresztą wszystkim nie zazdroszczę, jeśli żyją wespół-zespół z mamami swoich mężów. Bo to nie jest zdrowe w relacjach małżeńskich i rodzinnych.

A teraz spadam. Za 20 minut wyruszam w objazd po placówkach wychowawczych.

mam Was w pracy:-p

wróciłam właśnie z domowej wizyty i za 20 min następna klientka więc szyybka kawka i Wy..

Piaska
no słyszałam dzis własnie od kumpeli ,która ma 2 w przedszkolu ,że za każdą dodatkową godzinę płaci się tylko 1zł ,ale za to znieśli wszystkie dodatkowe zajęcia..masakra ..współczuje -mój syn już do przedszkola od tego roku nie chodzi wiec nas te "atrakcje" z szarpaniem się ominęły...

Zuz inka
przyyyyjemności z mężem ..nagadajcie się i na....:-p Ty wiesz co ;))))
ino wleć od nas za kilka dni:tak:

Joaś
ja uwielbiam miec dużo na głowie bo wtedy paradoksalnie wszystkiego dopilnuję a jak mam przysłowiowy dzień wolny to wszystko mi przez palce przelatuje bo niby luuzzz...spokój i ze wszystkim leżę ..a tak-->dużo,ale wszystko ogarniam .
a Ty też masz motorek w doopce więc mi nie cukruj bo też dajesz radę a masz wiecej bączków do ogarnięcia ;-)

Wisieńka
where are You???????????????

Bedii,Ewuniaf,AnnaS??????????????

Tyle afery się robi wokół tych zajęć dodatkowych a tak naprawdę trochę dobrej woli dyrekcji i można bardzo łatwo ten przepis obejść. NAsze przedszkole obeszło bo pani dyrektor pofatygowała się do prawnika, który jej pomógł to zrobić. I w ten sposób mamy wszystkie zajęcia dodatkowe pozostawiane w przedszkolu :-) Przedszkole podnajmuje salę i w momencie gdy dziecko idzie na zajęcia rodzic nie płaci za przedszkole za tą godzinę. To tak jakby odebrane zostało dziecko z przedszkola i po godzinie do niego wróciło. I w ten sposób są zajęcia na terenie przedszkola zgodnie z prawem i wolą rodziców :-)

reklama
to kilka fotek nas :tak:,wy sie juz znacie pewnie wiec i ja wam jakies fotki nasze wkleje :tak:.

Moj kochany zerowkowicz.

ogch0o.jpg

ALANEK

120rtqq.jpg

M z dziecmi

35itxlw.jpg

Ja rudzielec hi

qo95dt.jpg

Do góry