reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

ja walczę kolejny dzień z migreną :-( czekam aż się "popsuje" pogoda, bo tylko w taki sposób obniży się ciśnienie, które mnie dobija :-(
ech, przed oczami stanął mi dzień, kiedy zobaczyłam dwie kreseczki na teście ;/

reklama
IZA- to wspolczuje migreny:sorry2::crazy:wiem,ze to nic milego:no:ach mi przed oczami pokazuje sie obraz mojego testu ktory niedlugo zrobie i tez beda 2 piekne kreski:tak:jeszcze 30 tabletek,@ i dzialamy!!!

ja mialam migrene w nocy i zaraz jak sie zbudzilam wczesnym porankiem ale szybko ja zwalczylam swoim starym, moze niezbyt zdrowym ale jedynym skutecznym sposobem inaczej nie bylabym w stanie funkcjonowac przez dzien.
Ja juz w domku dzisiaj, za poltorej godzinki tylko jeszcze Oliver do odebrania ze szkoly. Vincent rano mial art class, ja troche na zakupkach bylam no i oczywiscie w pracy. Wczoraj caly dzien zajeci bylismy pokojem naszego najmlodszego. Malujemy sciany i nabijamy dechy...maz instalowal nowe swiatla tylko ja nie chcialam zeby kable wisialy po scianach wiec instaluje je wewnatrz co jest bardziej pracochlonne i brudne bo trzeba sciany dziurawic :-D Bedzie mniej wiecej cos takiego jak tu...orientacyjny wzor pokoju Vincenta a la pociag Meble zamowione ale trzeba czekac nawet do 12 tygodni wiec czeka nas przeprawa z mlodocianym bo nie chce chodzic normalnie spac tylko non stop wlazi do brata na gore i skacze po nim. Na szczescie Oliver ma bardzo skuteczne spanie wiec mu to nie przeszkadza, gorzej z nami bo przez pol nocy musimy obserwowac kamery i biegac na gore zeby go przywolywac do porzadku, wczoraj znowu padl dopiero po polnocy. Mam nadzieje ze sie przyzwyczai w koncu bo sie wykonczymy :no:

Adusia - gratulacje!!! Fajnie :tak: mama05 - to teraz zdecydowanie na was kolej...az nie moge sie doczekac kiedy nam nowinke oglosisz ;-)
Ja tez mialam Avent Isis ale elektryczny dwucyckowy i bylam bardzo zadowolona. Przy Oliverze mialam reczny a teraz sie poswiecilam i zafundowalam sobie elektryczne osprzetowanie, bardzo mi ulatwilo moje pracowe zycie bo z przyssawkami pod bluzka moglam sobie elegancko robic cos w papierkach czy na komputerze, zamykalam tylko drzwi od swojego biura i byc wielofuncyjna rownoczesnie, nie wspominajac juz o wydajnosci...maszyna naprawde dobrze ciagnie i wplywala pozytywnie na moja produkcje mleka. Mialam tez medele ale nie sluzyla mi nigdy tak dobrze jak avent. A wiec polecam!
No nic, lece jakis obiadek przygotowac..do uslyszonka!

Hej to ja kobieta pracujaca. W zwiazku z tym ze w sobote jest Komunia chrzesniaka M a potem niedziela i poniedzialek swieto to musze sama dokanczac remonty ktore maz zaczal i tak pomalowalam dzis drugi raz drzwi wejsciowe, wyczyscilam kuchnie i przedpokoj a jutro czeka mnie malowanie. Tomek jak przyjedzie w piatek wieczorem to dokreci kontakty, lampy itp. Oprocz tego z Ania trzeba chodzic na proby, z Krzysiem na piatek wizyta u psychologa, a z Mackiem pasowaloby mi objechac do alergologa. O tym ze pasowaloby zaliczyc fryzjera czy samochod posprzatac to juz nie wspomne, bo nie wiem czy mi sie w harmonogramie zmiesci

Adusia gratulacje!!! I co z tego ze kosmita, dzieci sa kochane...puki nie wejda w wiek nastoletni. Sempe, Pawimi juz sie boje
Pawimi ja tez mam ten komfort ze kazde spi w swoim pokoju i jeden w rezerwie dla Marysi ;-) bo razem nie ma szans zeby wyusypiali :no: Mam znajomych ktorzy mieszkaja w blokach na 34 m2 :szok: z matka, babka, 2 dzieci i trzecim w drodze:szok: podziwiam ich ale i wspolczuje bo ja bym nie wyrobila w tej ciasnocie, szczegolnie ze mam klaustrofobie
Mauren radzisz sobie kochana :tak: i Ty i Mala (a teraz srednia) musicie sie przyzwyczaic do nowej sytuacji. U nas Krzys byl do tego stopnia zazdrosny ze trzeba bylo pilnowac zeby krzywdy nie zrobil Mackowi. A teraz to Maciek Krzyska bije :szok: :tak:
Aniu jak najszybciej sprawcie sobie kompa bo Cie tu brakuje
Mama pozdrawiam :-)

Iza - trzy razy zelowe kapsulki Advil :-) ale tylko gel tabs, inne nie skutkuja;-) popite ogromna iloscia wody no i chlodny prysznic, 20 minut po przechodzi jak reka odjal, normalnie czuje jak bol stopniowo maleje i odchodzi....

pewnie i tak w polsce nie ma tych kapsułek. A i tak jestem karmiąca, to jakby były to i tak by mi się na nic nie zdały :-(
nadal boli :-(

HEJKA- Zuzkus- duzo tego u Ciebie-ogrom zajec...ale widze ze wszystko ogarniasz:tak:PAWINI- mam nadzieje,ze szybko dam Wam znac,ze u mnie tez mieszka KTOS pod sercem:tak:jeszcze 29 dni i koncze hormony:laugh2:IZA- moze poszukaj na necie jakis tabletek na migreny dla mam karmiacych...szkoda mi Ciebie:-(bol okropny a obowiazkow domowych nie ubywa-trzymaj sie kobietko.WERONICZKA- co tam u Ciebie-nie odzywasz sie:sorry2:u mnie pada od wczoraj od 18 i cala noc i dzis od rana......kroplówka z kawy to malo:baffled:

Hej hej.
Mamo jestem tylko ostatnio sporo zajęć mam i brak czasu. W piątek Staś miał występy plenerowe, w sobotę byłam u rodziców, w niedzielę siostra i szwagier biegli w maratonie i im kibicowałam a wczoraj siostrzenica miała koncert i byłam jej posłuchać. A dziś Stasio pojechał z przedszkolem do jaskini i na ognisko i wróci popołudniu.

reklama
pewnie i tak w polsce nie ma tych kapsułek. A i tak jestem karmiąca, to jakby były to i tak by mi się na nic nie zdały :-(
nadal boli :-(
IZA- napisalam do kumpeli ktora pracuje w aptece-napisala,ze jesli karmisz to na migrenowe bole glowy mozesz tylko paracetamol i najlepiej w formie rozpuszcznej. np.efferalgan rozpuszczalny-sprobuj moze Ci pomoze. WERONICZKA- no to dobrze,ze wszystko gra i ze masz tyle zajec bo myslalam ,ze cos sie stalo,ze ktos u Was chory...no i mamy 100 stronke:-D:-D:-DZUZKUS- u mnie tez dzieci maja osobne pokoje i jeszcze 1 czeka na dzidzie,a u Ciebie mowisz czeka na Marysie??:)))))))))))))

Ostatnia edycja:
Do góry