reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hej kochane,

ja tylko na chwileczkę, zanim padnę na klawiaturę ;-)

Przepraszam, że tak będę teraz przez jakiś czas wpadać jak po ogień, ale muszę jakoś z tym wszystkim dojść do ładu..

Powiem tak - łatwo nie jest :baffled: Amelka strasznie niegrzeczna, dokucza i Marcelince i nam, my z mężem okazujemy jej teraz mnóstwo zainteresowania, włączamy do " opieki " nam małą, nie szczędzimy czułości itd. Jednak Amela jest okropna momentami, czasem sama już nie wiem czy tak odreagowuje pojawienie się dzidziusia w domu, czy to nie tylko to :-(
Mój M. będzie jeszcze tylko tydzień w domu, nie wiem jak potem sobie będe radzić sama.. chyba psychicznie nie daję do końca rady :-:)-(
Ale nic, nie będę smęcić ;-) Poczytałam co u Was, ale nie dam juz rady odpisać, wybaczcie kochane.

Całuję Was każdą z osobna CMOK CMOK :tak:

reklama
dywan jest akrylowy czyli sztuczny i dlatego nie bardzo nadaje sie do prania, malo tego, po wyschnieciu zrobi sie sztywny i szorstki i straci calkowicie swoja pluszowatosc i ksztalt. Wysyp na niego pudelko sody oczyszczanej, lekko spryskaj woda (wez jakas butelke po czysciku napelnij woda i "posprejuj" ale tak leciutko zeby tylko nawilgotnic caly dywan), potrzymaj tak przez noc najlepiej po czym na trzepak (mam nadzieje ze jeszcze instytucja trzepaka istnieje w Polsce ;-)) i dokladnie wytrzep, mozesz kilka razy tez odkurzyc. Soda wyczysci plamy i zdezynfekuje dywan.
pawimi - dzięki!!! jak dobrze, że spytałaś o ten dywan... jak go kupowałam, to nie zastanawiałam się zupełnie nad jego czyszczeniem.. większość rzeczy kupuję niestety "na urodę" ;))

maureen - radzisz sobie, chociaż tego nie zauważasz ;))
moja koleżanka miała strasznie problemy z powodu małej różnicy wieku między córeczkami, i zazdrości starszej.I u niej rewelacyjnie sprawdziła się chusta, bo w niej można motać nawet noworodki.. I tak motała praktycznie cały czas malutka była w chuście, nawet na czas karmienia, dzięki czemu starsza nie dostrzegałą, że mama zajmuje się "konkurencją" i udało się oswoić starszą z nową sytuacją w mniej nagły sposób..

Hejka niedzielnie.....

Niby ciepło ale w słońcu;-);-);-);-);-)
Powiem tak - łatwo nie jest :baffled: Amelka strasznie niegrzeczna, dokucza i Marcelince i nam, my z mężem okazujemy jej teraz mnóstwo zainteresowania, włączamy do " opieki " nam małą, nie szczędzimy czułości itd. Jednak Amela jest okropna momentami, czasem sama już nie wiem czy tak odreagowuje pojawienie się dzidziusia w domu, czy to nie tylko to :-(
Mój M. będzie jeszcze tylko tydzień w domu, nie wiem jak potem sobie będe radzić sama.. chyba psychicznie nie daję do końca rady :-:)-(
Ale nic, nie będę smęcić ;-)

Jak zauważasz że nie dajesz rady...to nie jest źle,każda z nas ma chwile(krótsze i niestety dłuższe) zwątpienia w siebie i swoje umiejętności i uczucia.To jest normalne.....a smęcenie pomaga ułożyć sobie wszystko w głowie.......siły i cierpliwości życzę!!!!!:tak::tak::tak::tak:

IzaBK to ty wzrokowiec jesteś:tak:;-):tak:;-)

Dobranocka!!!!!

witam sie poniedzialkowo i slonecznie- ADUSIA GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KIEDY ROBILAS TEST??????????????????? ja tez chce byc w ciazy!!!!!!!!!!!!!!super to jestes Ty i Joas w ciazy a nastepna ja!!!!!:tak::tak::tak:sciskam Cie

Ostatnia edycja:
O rany!!! ależ wy sie tu udzielacie prężnie!!! Mały śpi a ja zamiast prasować to siedzę u sąsiada i po prostu musze wam cokolwiek napisać. Na początek STRASZNIE SIE CIESZĘ I OGROOOOOMNE GRATULACE MAUREEN strasznie sie siesze,że już po i tak sprawnie ci poszło, witaj już wielodzietna :-)
Ja wciąz bez komputera własnego, i nie wiem ile jeszcze, bo mąż chce poczekać na jakąś przecene czy jakoś tak....
Ale na razie ogólnie u nas ok. dziewczynki w przedszkolu a mały po swoim pierwszym katarze, taką mieliśmy ostatnio paskudną pogode, że bedny załapał, już od kilku dni go kręciło a ja myślałam, że to o problem z kupką chodziło, jak sie dorobie wreszcie komputera to wstawie zdjątko :tak:

A ja zaplanowałam sobie płci i wiek dzieci dokładnie, nie ma co, udało mi sie :) trzymam kciuki mamo05 mam nadzieje, że ułoży sie po waszej myśli. Mam do sprzedania laktator Avent Isis-ręczny i Tuffi również ręczny, ten Aventu jest fajniejszy i naprawde fajnie sie nim odciąga, szkoda, że tak króko mi sie to udało... a poduszke do karmienia kupiłam twardą w kształcie litery C. No i jeszcze kilka ubranek :) wiecie, że mój gigant zaczyna nosić 74, a na wyrost kupiłam mu 80, bo tak mi ostatnio co chwile śmig, że na mniejsze szkoda pieniędzy, wygląda na to że będzie wysoki.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Adusia - gratulacje :-D
AnnaS - to rzeczywiście masz wielkiego synka!! na moją Gaję ubranka 68 sa jeszcze luźne..
ja mam też avent isis, już drugi raz, i bardzo mi odpowiada :-) a poduchę do karmienia kupiłam taą wypełnioną kuleczkami. Na poczatku była twarda, nabita, a teraz flaczek z niej się zrobił :-D zupełnie jak piersi - najpierw nawał, a później ... ;-)

AnnaS- ciesze sie ze u Ciebie OKi i mam nadzieje ze dolacze do rodzin wielodzietnych:tak::-Dnapisalam Ci wiadomosc na PW;-)Kobietki co tu tak pusto???pozdrawiam ide rozwiesic pranie na ogrod,miesko mam juz gotowe na obiad tylko sos doprawie,dom posprzatany zaraz idziemy z Domisiem na spacer a potem musze 2 kwiaty przesadzic...

Dzisiaj robiłam testowanie...martwię się jedną rzeczą.....jak idę z trójeczka swoją to patrzą na mnie jak na UFO a z 4:szok::szok::szok::szok: zieloneUFO????? Ale olać to....to inni mają problem.
Mama05 to już pomknęły ku tobie odpowiednie fluidki:tak::tak::tak::tak::tak:
Lecę do pracy wieczorkiem zajrzę!!!!

Dzisiaj robiłam testowanie...martwię się jedną rzeczą.....jak idę z trójeczka swoją to patrzą na mnie jak na UFO a z 4:szok::szok::szok::szok: zieloneUFO????? Ale olać to....to inni mają problem.
Mama05 to już pomknęły ku tobie odpowiednie fluidki:tak::tak::tak::tak::tak:
Lecę do pracy wieczorkiem zajrzę!!!!
ADUSIA- olac to dokladnie-niech patrza jak na fioletowe ufo,to TWOJE dzieci i TWOJA sprawa!!!to WY z mężem bedziecie ich utrzymac i nikomu nic do tego!!!my tu sie bardzo cieszymy i nikt Ci dzieci nie bedzie liczyl-najwazniejsze,ze Ty szczesliwa:tak::tak:a jak SEMPE czy JOAŚ do nas zajrzą to pewnie Ci napisze pare slow jak to jest z 4-ką ;-):tak:nalapalam fluidkow ile sie dalo,ja jeszcze "tylko"30 tabletek i czekam na @ a potem DZIALAMY:-D:-D:-D:-D.DO NAPISANIA POZNIEJ-MILEJ PRACY!!!

reklama
moje drogie a co tu tak cicho:unsure::unsure::unsure::unsure::unsure: ADUSIA- a Wy planowaliscie dzidzie czy tak jak Zuzkus zostawiliscie to naturze i wlasnie zadecydowala???;-):-DZUZKUS,WERONICZKA,IZA,SEMPE,BODZIO,PAWIMI,JOAS- co tam u Was???????Maureen i AniaS sie odezwaly a u Was co tam sie dzieje ze taka cisza.mam nadzieje,ze wszystko gra!!:tak:pozdrawiam i licze ze jutro wlecicie:laugh2:

Do góry