Pawimi - dobrze pamiętam, że ty dajesz naturalną witaminę C? Z czego ją u Was robią? Z aceroli?
tak, dobrze pamietasz, uzyskiwana z aceroli, kwiatu rozanego, skorki cytrynowej, suszonych jagod, malin, zurawin i wisni, suszonych kielkow z ziaren gryki, owocu czarnego pieprzu i innych cudow. Ponizej sklad z butelki bo wiem ze chyba czytasz po ang.:
- A proprietary blend of certified organic, acerola, rose hips and lemon peel and certified organic, freeze-dried blueberries, raspberries, cranberries and cherries — this exquisite blend contributes highly beneficial co-factors such as bioflavonoids, quercetin, hesperidin, anthocyanins and proanthocyanins to activate powerful antioxidant activity.
- Certified organic, freeze-dried buckwheat berry sprouts — an abundant source of naturally occurring rutin, an important vitamin C co-factor.
- Bioperine®, a treasured black pepper berry concentrate that is scientifically proven to enhance the uptake and absorption of vitamin C in the body.
- Only wholesome ingredients — Pure Radiance C contains no additives, fillers, corn, gluten or synthetic ascorbic acid.
- Ingredients that are grown and processed without geneticaly modified materials.
Tak poza tym to DZIEN DOBRY, u mnie jakos tak szaro-buro, cieplo, zielona trawa i ptaszki spiewaja, bylam wlasnie z psem sie przejsc to poczulam sie jakby marzec byl i zaraz wiosna miala ruszyc pelna para. Oczywiscie glowa mnie boli bo takie skoki temperatury to zabic moga czlowieka.Dwa dni temu 10 stopni mrozu a dzis wiosna......
Zamierzam sobie troche w chalpe posiedziec, pozalatwiac kilka spraw i dopiero po lunchu jade do roboty a teraz siedze i kawke poranna spijam. Moj Olis jutro jedzie do teatru do Chicago ze szkola. Jakas pelna gala widze bedzie bo kazali ich ubrac swiatecznie. Jeansy i dresy zabronione
Musze mu przygotowac wobec tego koszulke i krawacik :-)
Zuzinka - super ze maluszek zdrowiutki i wszystko w porzadku. Zdrowka dla Maciusia. Jesli chodzi o stosowanie wit C to gdyby wszyscy w nia "wierzyli" i stosowali profilaktyke to moze nie byloby tyle ciezkich chorob wliczajac w to wszelkie choroby ukladu krazenia, serca i takze raka bo odpowiednia dieta i stosowanie witamin ma wiele wlasciwosci ochronnych niestety ludzie nie posiadaja wiedzy w tym temacie a chec poznawania czegos nowego skutecznie jest zagluszona przez lekarzy ktorzy beda zawsze promowac farmakologiczne specyfiki bo takie sa prawa rynku. Oczywiscie ta syntetyczna witamina C zalegajaca polki marketow i aptek jest kompletnie nie wykorzystywana przez organizm i wyplukiwana praktycznie w calosci w dodatku obciazajaca nerki i watrobe....caly czas pisze tu o naturalnej witaminie a nie tej ktora nam wspolczesny przemysl farmakologiczny oferuje. No ale to temat rzeka...chyba nie na to forum;-)
Sempe - pamietam jak nerwowo ogryzalas paznokcie i rwalas wlosy z glowy na widok dwoch kresek! Strasznie sie ciesze z Twojego podejscia i radosci jaka palasz na wiesc o nowej istotce. Bedzie dobrze, trzymamy tu wszystkie kciuki zeby malenstwo roslo sobie zdrowe i bez komplikacji.
azile - ja bym sie nad tym antybiotykiem gleboko zastanowila. Interesujace ze lekarka siegnela odrazu po najbardziej radykalna sile "obrony" przed choroba.
joas - ospa powiadasz, ja bym chciala zeby moi mlodsi zachorowali na ospe...no ale niestety francowate szczepienia wciskane dzieciom w ostatnich latach jakos widze skutecznie uspily ten wirus. Ciekawe za ile lat zaatakuje nowy, zmutowany wirus przed ktorym okaze sie ze szczepionki z dziecinstwa niestety nie beda chronic i zaczna chorowac dorosli juz ludzie, przy czym przechodzenie ospy w wieku doroslym moze byc tragiczne w skutkach.
I tak godzinke przesiedzialam bezproduktywnie

zmykam cos zrobic pozytecznego, pozdrawiam
wszytkie wielodzietne....(te duchem i sercem tez

) i zycze milego wtorku!