reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

hej
witam poniedziąłkowo
Martini - witam serdecznie na naszym prorodzinnym wątku :-D Prawdę mówiąc o Ciebie nikt nie będzie się troszczył jak będziesz miała problemy, niestety; ja mam 5 dzieci i jedno jest pewne - każdy jest jak palec mojej dłoni: nie pozwolę żadnego skrzywdzić, skaleczyć, źle potraktować - zawsze boli tak samo, czy to kciuk czy mały palec
Sempe - w sierpniu pisałam, ze chcę pralkę kupić nową bo teraz mam ponad pięcioletnią 7kg, ale nie wyrabiam na zakrętach z kołdrami i takimi tam; bardzo chciałam kupić, ale czekałam na kasę. No i mam pralkę :-D Doczekałam się
Mamo05- serniczek wyszedł miodzio, jak zwykle zresztą
Azile - zdrowiej, zdrowiej

A ja zmykam, bo już mnie czas goni, czy ja kiedyś zwolnię??? pewnie nie... taki ze mnie typ :-)

reklama
Hejka

Mama 05 super sie czyta to ze mala zadowlolone ze poszla do pierwszej klasy, moja za rok bedzie miala 6 lat i wlansie sie nad tym zastanawiam, zreszta Hania mi juz mówi ze chce isc do pierwszej klasy wiec mysle z enie bede jej w zerówce zatrzymywac :tak:
Martini witaj! Gratuluje trzeciej fasoleczki;-) u mnie róznica miedzy starszakami totylko rok i 3tyg, jak zaszlam w druga cieza niespodzianke karmilam piersią, gin radzil mi bym w miare mozliwosci powoli ograniczala piers a ja odtawilam Od piersi Hanie jak miala 9 mies, takze pokarmilam ją troszke;-) i nie zaluje niczego :tak: ludzmi i ich gadaniem sie nie przejmuj :* tutaj mozna sie wygadac a dziewczyny śwetnie radzą :tak: :-)
Azile zdrówka!!!
iwet :-D hehehe

Hania w szkole, chlopaki ogladaja baje a ja sie zbieram robic pomidorową, zamulona dzis jestem i spac mi sie chce, normalnie porazka jakas ;/ ale tak mam zawsze z rana :dry:
Milego dnia :-)

dzięki dziewczyny...ja dziś musiałam wziąć wolne w pracy - Alcia nam się rozchorowała - miała gorączkę w nocy i strasznie kaszle;/ i ja się nie za dobrze czuję...;/lecimy do lekarza...

Leika, ja mojego Bartka puszczam do zerówki, uważam że dla niego tak będzie lepiej. Zdąży się w życiu napracować. A teraz niech się jeszcze bawi, bo zabawa jest potrzebna dzieciakom. Moją Karolkę też puściłam do zerówki i bardzo sobie to chwalę. Wszystko zależy od dziecka, takie jest moje zdanie :-)
marttini - uważaj na siebie, zdrówka życzę

[h=2]
icon1.png
Odp: Lipcowe zwierzaki :-)[/h]
witajcie

wlasnie wrocilismy z Hania ze szkoly wyzszej optycznej,sprawdzali malej oczka i...Hania bedzie nosila okularki
jedno oko +1 drugie + 2,pani powiedziala,ze to drugie to dosc duza wada
unhappy.gif
no i powiedziala cos o astegmatyzmie
musze poczytac co to jest,bo tak fachowego medycznego jezyka jakim pani operowala to my z K. niestety nie...
teraz dostaniemy skierowanie do spzitala,poniewaz jak spzital postawi diagnoze to okularki Hania dostanie za darmo,ponoc panstwo refunduje calosc,zobaczymy
powiem,ze z tymi plusami sie zdziwilam,bo nie znam nikogo mlodego kto ma plusy,myslalam,ze to przypadlosc ''na starosc''

ja dalej chora,czekam i czekam na wyniki z niecierpliwoscia
ide sie zastanowic co robic,czy sie polozyc czy sprzatac
laugh.gif
pogode mamy typowo do spania,srodek dnia a w chacie ciemno​

Witajcie, wróciłam z wygnania:-DByliśmy w odwiedzinach u koleżanki i miałąm nadzieję spotkac się z mamą05, niestety dziecko kolezanki się rozchorowało w nocy, był szpital, szereg badań i nie wyszło nasze spotkanko. No ale co się odwlecze to nieuciecze.:-D
Teraz Milusia śpi a ja walczę z obiadkiem i mieszkaniem. Wpadliśmy wczoraj wieczorem i mama kipisz straszny w domku.
Joaś ja tez myslę, ze wszystko zalezy od dziecka i trzeba wybierać indywidualnie
Lilka oby wam zrefundowali te okulary. Nie znam się na wadach, które kiedy ale teraz na szczęście są operacje , które je niwelują.

Witajcie!
na USG wszystko ok! Serce bije, raczki nozki glowka kregoslup wszysko dobrze. Plci nie pokazalo bo bylo bokiem...zreszta na to sie nie nastawialam. Ania tylko bedzie zawiedziona bo chciala wiedziec. Bardzo sie ciesze bo troche sie balam. Krzywa cukrzycowa mi tylko dziwna wyszla bo okazalo sie za na czczo mam wyzszy cukier niz po :szok::eek: Ginka powiedzial ze to tzw impuls insuliny i ze jestem niedocukrzona:rofl2::confused2::cool2: ale na razie nie jest to problemem tyle ze moze mi byc slabo jeszcze przy moim cisnieniu 100/60

Starszaki jeszcze w szkole a Maciej ze mna bo znowu chory. Bylam dzis w przedszkolu i powiedzialam ze do konca grudnia Maciej nie przyjdzie a potem damy znac co powie pulmunolog to najwyzej zwolnimy miejsce
Lilka ja tez nie cierpie takich niespodzianek:crazy: tyle ze moj M najczesciej robi to odwrotnie czyli przyjezdza na weekend do domu ja i dzieci chcemy sie nim nacieszyc a on oznajmia ze za chwile przyjda znajomi...wiadomo ze nie na herbate:wściekła/y:

Mamo moj Krzys tez I B :-)

Martini witaj i rozgosc sie!!! Wiemy ze w polskim spoleczenstwie 3 dzieci to juz patologia ale my to na watku mamy juz oplotkowane i zadna sie tym nie przejmuje

Iwet Mamo a moj maz swietnie gotuje a jego marzeniem jest otworzyc restauracje :tak: Zawsze powtarza ze przy gotowaniu sie relaksuje...a ja relaksuje sie jak patrze jak on gotuje i ja nie musze :-D

Pawimi to Wojak juz za drzwiami tuz tuz super!!!

Lilka moja Ania nosi okulary +3,5 ma zeza wlasnie czekamy na druga operacje

Pozdrawiam wszystkie :-)

jestem po pracy:)

Zuz Inka oj kurka a myślałam,że już się dowiemy Kto Cie tam kopie po nerkach:))
no nic-poczekamy:)
co do gotowania to mój Tom jest technikiem żywienia-więc też gotuję super ,ale pieczenie średnio Mu idzie-choć sernik z brzoskwiniami robi super:)!

Joaś cieszę się,że pralka zakupiona i teraz bedziesz na bieżąco z praniem ;)

Wisieńka witaj kochana,no nic-następnym razem musi się spotkanie udać :)

Liza tak,Zuza jest zadowolona więc i ja się cieszę ,że poszła do szkoły-czyta mi tak ,ze w szoku jestem;)

Pawimi już niedługo ukochasz wojaka ;)

Weroniczka mam nadzięję ,że już się trochę rozkręciłaś i nie jest sennie;)

Sempe jak tam lusterka??

Lilka i co wybrałaś-wypoczynek czy sprzątanie ;))??

pozdrawiam wszystkie mamuśki :)))

Zuzia super wieść!!! Najważniejsze że dzidzia ok i zdrowa. A u ciebie pewnie problem z twoim kiepskim jedzeniem. Musisz bardziej siebie po rozpieszczać .
Lilka zdrówka wam
A ja niestety rozłożona na całego. jutro umówiłam się do rodzinne. Zatoki poleciały na całego i czuje że idzie ku uchu> Czas na poważne leczenie, bo już sił niemam na ten katar.:-:)-:)-(

reklama
Do góry