reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

witam i ja,ale numer jeszcze nigdy nie udalo mi sie klikac o tej porze.
swietna sprawa.
zrobilam sobie wolne zadzwonilam do szefa i wymyslilam chorobe.
mam nadzieje,ze mnie za to bozia nie pokarze i naprawde nie zachoruje.zaraz biore sie za sprzatanie i takim sposobem bedzie sobota wolna od sciery.
dzieciaki w szkole a ja z kawka w lozeczku za oknem wieje okropnie.;;;;;

reklama
witam i ja z herbata :)

Iwet odpoczywaj kochana :)

u nas lało pół nocy ,teraz wszędzie mega kałuże ,bloto i generalnie fuj;/

dzieci porozwoziłam ,zaraz ogarne dome i o 10 zmykam do kumpeli na kawę i pogaduchy-nie widziałaysmy sie ze 3 m-ce więc bedzie o czym porozmawiac ;)

miłego;))

Iwet u mnie tydzień wyglada tak

poniedziałek-wstaję o 6.30 szykuję siebie,potem budzę Zuzę -szykuje Jej sniadanie,czasze i siada do malowania a ja idę budzić Dominika -ubiera sie -daję im witaminy i o 7.20 wychodzimy.
zawożę Domisia do przedszkola na 7.30 .
Zuzę wsadzam do gimbusa o 7.45(jedzie do szkoły 3 km)
ja na 8 jadę do pracy -mam 12km.

przed 15 wychodzę z pracy ,jadę po Domisia-muszę Go odebrać od 15.30-wyrabiam się .
wracamy do domu-wypuszczam Bono,obieram ziemnaiki na obiad,odkurzam iittdd.
o 16.20 jadę do szkoły po Zuzę bo o 16.30 kończy zajęcia komputerowe.
wracamy do domu,robimy lekcje,tłukę mięso,robię surówkę i o 17.30 wraca mąż .
siadamy,jemy i padam na twarz:))

potem m jak miłość i spac :)

wtorek-rano tak samo.
o 15 wychodzę z pracy ,jadę po Domisia,po Zuzę,do piekarni po pieczywo na kolacje i do szkoły dla Zuzy.
w domu jesteśmy przed 16.
wypuszczam Bona
robimy lekcje
odkurzam,robie obiad
wraca Tom iiitttdddd

wieczorem szykuję ubrania dla siebie i dzieci na nastepny dzień a Zuzy bułki wkładam do lodówki i rano do plecaka.

w środę-rano tak jak wcześniej
o 15 wychodzę,jadę po dzieci i tak jak we wtorek-odbieram i piekarnia i do domu koło 16
pies
lekcje
obiad
sprzatanie..

a w czwartek i piatek wstaję o 6.50 bo nie muszę siebie szykować
Zuza się ubiera ,robię jej sniadanko,budzę Domisia-rozwożę dzieci i do domu.
ze śniadaniem na bb
potem sprzatanie
zakupy w Poznaiu
odwiedziny kumpelek
pranie
kwiaty(mam ich 43)
odpoczynek

a week. rodzinnie-nie ma jeżdżenia po zakupy-jesteśmy razem..

tak to u mnie wyglada od pół roku odkąd pracuję.

Ale sie rozpisałyście !!!!
Nie mam szans na przeczytanie.
Męczy mnie strasznie gęsty katar
Moze macie jakieś sprawdzone domowe sposoby?
Muszę na jutro być bez choroby

Azile-amol masz??
do miseczki wlej 1 łyzkę amolu i zalej wrzątkiem(tak z 200ml) ręcznik na głowę i wdychaj spokojnie-potem wysmarkaj i tak kilka razy dziennie.
albo olejek mietowy i to samo..

zdrówka zycze .

Mamo dzięki ze mi o tym przypomniałaś.
Chyba dziś cały dzień będe chodziła z czymś ciepłym na zatokach to mi pomaga.
Ide nogi wygrzać w wodzie.
Musze jutro być do użytku

Albo Inhalol lub Olbas - to samo, kilka kropli do wrzątku i wdychać :tak:
Dużo świeżego czosnku do jedzenia.

Witam piątkowo, jakoś nie czuję tego, że już jutro weekend. Starszaki nadal chore, syn już lepiej, ale mała to nie wiem, czy będzie się nadawała do przedszkola już w poniedziałek.

reklama
Do góry