reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Leika kuruj maluchy..
zdrówka dla Nich.
moje póki co wciąż zdrowe.
a dzis się przeraziłam-jest info w przedszkolu ,że w jednej grupie zdiagnozowano owsiki
g015.gif
a fuj!!

reklama
Ale sie rozpisałyście !!!!
Nie mam szans na przeczytanie.
Męczy mnie strasznie gęsty katar
Moze macie jakieś sprawdzone domowe sposoby?
Muszę na jutro być bez choroby
A na noc polecam na talerzyku obok łózka 3 rozgniecione ząbki czosnku i cebula przekrojona na pół :tak: lepiej sie odycha :-)

Ale piszecie duzo :-D
mama05 ale masz tydzien! podziwiam i do tego 43 kwiatki :szok: :-)

Na obiad robie gulasz;P ale pachnie w domu, zaraz klade spac mlodego i zrobie surówke....

mama05 OWSIKI!!! podaj synkowi od razu lekarstwo a napewno go to nie dosięgnie!!

nie wiem czemu ale odnosze wrazenie ze pewne osoby nie umieją liczyć do 3 ani czytać nazwy wątku:baffled:

zabieram się za wybieranie gnidek córeczce! córce córuni... przez Ó się pisze prawda????

Sempe
c014.gif
:)))

a co do leku to mam iść do apteki i powiedzieć ,że chcę coś zapobiegawczo???
nigdy nie miałam z tym do czynienia -muszę kupić bo jeszcze tego mi trzeba;/

a Ty walcz!mam nadzieję ,że niedługo główki będę czyste!!

zabieram się za wybieranie gnidek córeczce! córce córuni... przez Ó się pisze prawda????

Prawda ;-):tak:

mamo05 - współczuję... :( Zawsze mnie takie przedszkolne epidemie straszą bardzo... u nas na szczęście jeszcze nic się nie działo, ale co rusz czytam o jakimś przedszkolu w naszym mieście...
I chyba nie kupisz nic w aptece "zapobiegawczo" bez recepty, jak masz możliwość, to zadzwoń do Waszego pediatry i się go poradź.

witam WIELODZIETNE piatkowo:tak: ciesze sie ze weekend, przetrwalam swoje wczorajsze zebranie firmowe na drugim koncu swiata a dzis jade po poludniu do pracy. Wieczorem zamierzam spedzic ze swoimi dzieciatkami. Wpadne jeszcze pozniej na chwilke, teraz niestety musze odtransportowac mlodziez do szkolki.

Leika no masakra-wcześniej przez 3 lata Zuza chodziła do tego przedszkola i nie było owsików...
a teraz jak to przeczytałam to włos sie jeży;/;/

Pawimi witaj kochana;)
przyjemnych zabaw z chłopcami:)

ja własnie wróciłam,dzieci poodbierane ,biorę się za pomidorową..

Wisienka- żyjesz??????????????????????????? :)))

Witam i ja!
Smarkajaca i kichajaca...znowu:dry::-( Wzielam skorbolamid i robie sobie inhalacje sola fizjologiczna bo tyle mi wolno

Oddalam dzis samochod do mechanika ale szybko sie z nim uwinal i przed chwila moglam go odebrac (sworzeń wahacza i oslonę przegubu trzeba było wymienić)

Sempe, Pawimi ;-)

Mamo zmiana avataru widze :-) bedzie sie mi z Bono kojarzyl :tak:

Pozdrawiam i bede wieczorem bo moj maz znowu sobote zalapal :-(

Aha gnidy jak juz sa ususzone przez preparat to latwiej sczesac gestym grzebieniem, klopot tylko jak dlugie wlosy sa. Na owsiki profilaktycznie dobra jest kapusta kiszona, czosnek i oczywiscie mycie rak. Lekarstwo jest tylko na recepte

Ostatnia edycja:
reklama
juz:tak: dzieciaki w szkole, taka bloga chwila ciszy po burzliwym poranku. U nas noc malo ciekawa byla bo ja po tym zebraniu firmowym pojechalam z sasiadka prosto na wieczorek swiateczny do jej kosciola. Zaprosila mnie w formie goscia bo miala prezentacje podczas tego wieczoru (dosc orginalna musze przyznac) natomiast moje dzieci pojechaly z nianka i jej mezem najpierw na pokaz lampek choinkowych a pozniej do kina na swiateczny film. Chyba nakarmila ich jakims syfem bo Vincent w srodku nocy zbudzil sie wymiotujac i placzac ze jest chory.:baffled: Musze z nia dzis porozmawiac i dowiedziec sie co takiego zaserwowala im do zjedzenia. Podejzewam ze jakiegos macsyfa albo tlusty chemiczny popcorn kinowy. Na szczescie rano wydawalo mi sie ze wszystko w porzadku....pozostaje tylko pranie po nocnych sensacjach.
Teraz sie delektuje spokojna kawka i za chwile bede sie zbierac do pracy. Sempe - strasznie dlugo walczysz z tymi szkodnikami:no: wspolczuje...dla pocieszenia powiem ze wczoraj dostalam notke ze szkoly ze pojawily sie u jakiegos dziecka wszy, mam tylko cicha nadzieje ze to swinstwo sie nie rozprzestrzeni na moich chlopakow. Oliver sobie zapuscil fajne wloski i dopiero niedawno zaczal naprawde miec konkretny fryz...szkoda by mi bylo je scinac.

mama - owsiki???? no kurcze czego te dzieciaki nie przywloka do tych szkol.
zuzinka - no nic, popatrz optymistycznie ze...prace ma!
leika a Ty nam jeszcze nie pokazalas chyba swojego maluszka????
weroniczka? jak u was, Joas - walczycie z chorobskami (kurcze przez moment zaczelam sie zastanawiac jak sie pisze "chorobska" tak mnie ta ostatnia dyslekcja wytraca z pionu:szok::-D)

Do góry