reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

no i dlatego włąśnie ja unikam szczepień...
moja niezbyt popularna opinia jest taka, że firmy produkujące szczepionki specjalnie zanieczyszczają je, aby produkować w niedalekiej przyszłości klientów na swoje specyfiki :((( Bo to są niewyobrażanlnie wielkie PIENIĄDZE... ZByt wielkie, żeby mieć na uwadze interes publiczny, czy taki drobiazg jak życie czy zdrowie części społeczeństwa... :(
no niestety moja opinia tez jest podobnie malo popularna ....
artykul mam nadzieje pojawi sie niebawem w polskiej prasie bo niestety kiepski ze mnie tlumacz zreszta to dla mnie zbyt pracochlonne zeby wiernie przetlumaczyc calosc...dlatego zaznaczylam ze ciekawostka dla tych co znaja angielski liczylam na to ze wiekszosc z was nim mniej czy bardziej biegle wlada....
Tak w ogole to DZIEN DOBRY, zycze wam milego dnia, mnostwo sily i dobrego samopoczucia na codzienne zmagania zyciowe ;-)
Mama05 - slyszalas jakies wiesci moze on Maureen????

reklama
Hejka!
Witam jak zwykle poznym wieczorem. Plan dnia wykonany to jest drzwi wejsciowe wyczyscilam, wymalowalam...i nawet zdarzylam sie przykleic i musialam robic poprawki.
Maciej znowu chory i to nie oskrzela a obawiam sie ze raczej astmatyczne, jutro jade do alergologa. Chcialam dzisiaj ale byla na szkoleniu. A nasza rodzinna powiedziala ze ona podejrzewa ze to z alergii...tyle to i ja wiem
Mamo jak czytam Twoje posty to juz wszystko wiem, zawsze o kazdej pamietasz. Ja wiem ze nie ma co myslec bo to zawsze jest nie pora tylko dzialac...ale najlepiej jak los zdecyduje
Mauren co u Ciebie?
Pawimi Iza ja tez uwazam ze szczepionki to nabijanie kasy ale w Polsce na razie obowiazkowych szczepien nie da sie ominac. A na forum BB w grupach jest chyba grupa dla mam ktore nie szczepia
Weronika to pewno postrzal, uwazaj teraz zeby Cie nie przewialo

Pozdrawiam!

Zuzkus - jest nawet całe forum dla ludzi, który nie szczepia, ale nie udzielam sie, bb i chustoforum to i tak strasznie duzo ;))

dzis szaro, ponuro, chłodno i wilgotno :/ czyli dom bedzie błyszczał, bo nie wyjdziemy na spacer pewnie ;)

mam dywan włochaty - 2mx1,5m - chce go uprac w wannie - czy któras z Was cos takiego robiła? dywan na zdjeciu pod Gają, która sie przy okazji chwalę ;))

Zobacz załącznik 237876

ciekawe co u Maureen, śniła mi sie dzis... :p

czesc moje droge lejdis:tak::-D:-Du mnie tez pogoda pod psem:oo2: ale coz kwiecien-plecien...ZUZKUS- czyli oddajecie sprawy dziecięcia Matce Naturze;-):tak:??JOAŚ- my tez nie planowalismy,zadnej plci dlatego majac parke jest nam obojetnie jaka teraz bedzie plec byle by sie udalo:rolleyes2:jesli chodzi o Maureen- to nadal cisza-nic od Niej nie dostalam,ale mysle,ze juz urodzila skoro od tylu dni sie nie odzywa:tak:tylko czekac na wiesci.AniaS- czekamy na Ciebie i Twoje fotki:laugh2:IZA- ja nie mam w domu dywanów,wiec nie pomoge:sorry2:ale Gaja sliczniutka-rosnie Wam Niunia,ze ho-ho!!jesli chodzi o szczepienia to ja tez na te zalecane szczepie-pytalam sie u pediatry ostatnio jak to z ta sprawa jest i faktycznie jak nie zaszczeisz malucha zalecanymi w kalendarzu szczepien to zglaszaja do sanepidu,potem pismo i kara 5000 a jak nie podziala to dalsze kroki-ale dalej nie pytalam zrobilam takie oczy:szok::szok::szok:i wyszlam...SEMPE- kochana co tam u Ciebie i męża??sciskam i pozdrawiam i milych prac domowych w ta pogode:laugh2:

mama
ja mam tylko ten jeden dywan, i to dopiero od pół roku, dlatego nie mam doświadczeń z czyszczeniem ... Gaja sporo czasu na nim spędza - zanim z niego ucieknie to go obślinia albo ulewa na niego - no trzeba uprać i tyle. I wolałabym w jej płynie do prania, skoro go wysysa to lepiej żeby nie wysysała profesjonalnego środka do prania dywanów :/

a może nie cekajmy na smsa, tylko Ty wyślij do Maureen takiego malutkiego SMSka z pytankiem... takiego malutkiego ... bo mnie aż skręca ;))

Witajcie kochane, strasznie za Wami tęskniłam :)))))))))))))

Na początku napiszę, że smsa do Mamy05 mąż wysłał ze szpitala, nie wiem dlaczego nie dostała :-(
A nasza rodzinka liczy już 5 osób :)))

MARCELINKA HANIA przyszła na świat 19 kwietnia o godz. 19.14. z wagą 3700g i czarną czuprynką włosków :))) Zdrowa i śliczna :))):laugh2::laugh2:

Wszystko rozkręciło się bardzo szybko po południu, to był mój najszybszy poród, chociaż dość bolesny, ale to dlatego, że miałam skurcze częste, ale krótkotrwałe, ledwo zaczynałam przeć, a
nadchodziła przerwa.. Ale dałam radę i już jest po :tak:
Karmię piersią, chociaż coś ciężko idzie, bo już brodawki poharatane, korzystam z nakładek silikonowych. Malutka nie za bardzo jak na razie chętna do spania, mam nadzieję, że to się zmieni ;-) Foteczkę prześlę znów do Sempe, jak mąż zgra na kompa, a Ona wklei Wam ;-)
Paula dumna nosi siostrę, a Amelka cały czas ją chce głaskać ( niekoniecznie delikatnie :zawstydzona/y: ) i woła : dzidzi, dzidzi :-D Chyba troszkę traktuje Marcelkę jak kotka ;-) Musimy pilnować, bo już się prawie na niej położyła i pchała jej palec do oczka :tak:
Na razie to chyba tyle kochane, postaram się w wolnej chwilce zajrzeć oczywiście i pisać co i jak, oraz poczytać co u Was. Całuję Was najmocniej każdą z osobna CMOK CMOK :-D

MAUREEN TY NASZA KOCHANA!!!!!!!!!!G R A T U L U J E !!!!!!!!!!widzisz dalas rade i masz juz 3 corcie przy sobie!!a daty Jej urodzenia nie zapomne nigdy bo moj Tom tez jest z 19 kwietnia:rofl2:cudownie ,ze Marcelinka jest juz z Wami w Ty w domku;-)dochodz do zdrowka i cierpliwosci przy karmieniu piersia.czekamy na fotki Niuni.sam optymizm z Twojego posta plynie:-D:-Dsciskam Cie-no,to rodzinka w komplecie!!IZA- ja bym wyslala sms juz dawno,ale nie mam nr do Maureen,ja wyslalam Jej na PW moj.no ale juz wiemy co i jak!!!:))

Ostatnia edycja:
reklama
Mauren gratulacje!!!! Caluski dla Marcelinki!
Joas a kto nocami meble malowal??? ;-)

Pozdrawiam i znikam bo mam sporo pracy a po poludniu do lekarza z Maciejem

Do góry