reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Dzień doberek :-)

Jak tam dzisiaj kobitki ? ;-) Dzieciaczki dały pospać ?;-)

zuskus,

no niestety mój M. też siedzi w domu, bo roboty na razie nie ma :wściekła/y: Ciekawe do kiedy ???:confused:

reklama
A u mnie znów baloniaste nogi, pufff.... pomału nie moge sie doczekać porodu, choć przyznam, że najbardziej boje sie tego pierwszego zamieszania, aż wszystko ułoży sie w nową normę. Dziewczynki ochoczo pomagały przy przygotowywaniu łóżeczka i rzeczy dla maleństwa, ale w praktyce różnie to może być :confused:
A teraz ide spać, może uda sie jutro włożyć jakieś buty, bo chce kupić materacyk do łóżeczka.
Dziękuje za miłe powitanie, mam nadzieje, że znajde czas na w miare regularne pisywanie :)

A mnie udało odnaleźć korale do torebki:tak::tak::tak: i jak dzieciaczki pozwolą to jutro ją dokończę:tak::tak::tak::tak:

A tak w ogóle to Tadeczkowi ciągle ropieją oczka i nie wiem co z tym zrobić:-:)-:)-( bidulek płacze że go bolą te oczka:-:)-:)-(

A tak w ogóle to Tadeczkowi ciągle ropieją oczka i nie wiem co z tym zrobić:-:)-:)-( bidulek płacze że go bolą te oczka:-:)-:)-([/QUOTE]

radziłabym lekarza, może to zapalenie spojówek, jak moja Wiktoria to miała to oczka jej podpuchły i tyle ropy było, że sie skleiły i nie mogła rano oczu otworzyć, dostała kropelki i było w porządku. Zdrówka! :happy2:

Weronika przemywaj oczka rumiankiem od zewn. do srodka
jesli nie pomaga udaj sie do lekarza,bo moje dzieci z 3 tyg. temu mialy strasznie ropiejace oczka,ze jak sie budzily to nie mogly oczzu otworzyc :no: okazalo sie,ze to zapalenie bakteryjne i mialy antybiotyk w kropelkach,3 dni i przeszlo
zdrowka dla synka

Anna S. a znasz plec dzieciatka teraz? masz dwie coreczki teraz?

ale jestem wymeczona,dzisiaj udalismy sie na basen z coreczkami,wytrwalismy ponad 4 godziny a małe i tak nie chcialy isc do domu :-D
w kazdym razie padły jak muchy :-D i ja tez zaraz padne :-D

ostatnio mało pisze,bo pracuje dorywczo i od tygodnia sie praca kreci
jak wyjezdzam rano wracam wieczorem
wiecie,ze w poniedzialek przyjechalam z pracy kolo 21,usiadlam na tv i zasnelam na siedzaco z pilotem w rece??? :szok::szok: no pierwszy raz w zyciu mi sie tak zdarzyło,ale mieli ubaw w domu ze mnie :-D

spokojnej nocki mamuski :-)

Witam Was dziewczyny serdecznie!!!

Wczoraj znalazłam Wasz wątek i postanowiłam dołączyć - jeśli oczywiście nie macie nic przeciwko... Ja mam dwójkę dzieci: córcię 4 latka i synka 1 rok. I wszyscy w koło mówią: "Fajnie masz już parkę to więcej nic do szczęścia Ci nie potrzeba". A Ja... Marzę o trzecim dziecku tak bardzo, że myślę o tym non stop :-( Mam dość słuchania, że jestem nienormalna itp. itd. Czytam Wasze posty i widzę, że jesteście baaardzo szczęśliwe :-) I super!!! Mam nadzieję, że kiedyś i Ja doświadczę potrójnego macierzyństwa :sorry2: Nie powiem, że nie mam obaw ale pragnienie posiadania jeszcze jednego dziecka jest silniejsze !!!

Pozdrawiam Wszystkie wspaniałe Mamusie!!! Dla mnie jesteście Bohaterkami :-):-):-)

Hejka!:-)
Evita witaj!
Weronika idz do lekarza bo jak to zapalenie spojowek do dostaniesz dla Tadzia kropelki albo masc i po 2-3 dniach nie bedzie sladu a tak to sie malec meczy. ja mam w lodowce masc z neomecyna i cortinef i jak widze ze ktorys ma czerwone oczy to na noc zakropie. Ale u nas normalka ze w lodowce apteka i lekarka sama daje mi na zapas bo chlopaki to alergicy:dry:
Lilka nooo faktycznie usnac na siedzaco z pilotem:-D...to musialas byc mega zmeczona:tak:

Pozdrawiam!:-)

ja już kurs zakończyłam oj bedzie mi brakować kursu człowiek sie pośmiał i wogule lepiej sie czuł a nie tylko brudne gary i ściera:-):-);-):-D

weroniczka

pochwal sie koniecznie torebką jak skonczysz umnie synkowi jak ropiały oczka tak że rano nie.ógł oka otworzyć to lekarka mi przepisała biodacyne w kropelkach dwa razy zakropiłam i jak ręką odjął:tak::tak:

Evita7

witaj to zabieraj sie do dzia.łania żęby było trzecie anie rozmyślaj my z mężem zawsze chcieli mieć trójke i wcale tego nie żałuje pół roku mysie starali o trzecią dzidzie a stamtą dwójką wcale nie było problemu niewiem od czego zależy

Lilka

a jaką masz prace dorywczą jeśli można spytać

Maureen

a ty gdzie sie podziewasz:confused::confused::confused:
mój M też nie pracuje bo mrozy i nie wiadomo w kiedy pójdzie bo mrozy zapowiadają a wiadomo że jak nie pracuje to i kaski niebedzie :wściekła/y::wściekła/y::szok:

AnnaS

jak dzisiaj nogi lepiej życze ekspresowego porodu:dry::dry::cool::baffled:

bodzio,

jestem, jestem.. tylko dzisiaj mam taki zaganiany dzień, załatwiania trochę itp., zwlokłam się do domu przed 17, pózno zjedliśmy obiad, siadłam z Paulą do lekcji i teraz trzeba będzie szykować małą do kąpania.. i tek zleciał dzień nie wiadomo kiedy :confused: Ledwo żyję dzisiaj :-(

reklama
Bodzio a dziękuje, nogi od wczoraj jak nie moje- tzn. znowu normalne :-) Za to byłam dziś u lekarza i mój syn waży coś około 3800... oby mu za dużo nie przybyło do porodu, bo ja nie zwyczajna takich wartości :baffled: moje dzieci miały 3050 i 3400 :sorry2: no ale jeszcze tak nie było żeby jakoś nie było ;-)
Moja starsza córka pojechała dziś na wycieczke do kina do miasta 50 km. dalej, bo w naszej mieścinie nawet kina nie ma od kilku lat :dry: na "Księżniczka i żaba" ciekawe jak wrażenia.
A ja korzystam z ostatnich chwil swobody i objadam sie pomarańczami i czekoladą, żeby potem tak nie tęsknić. Mam nadzieje, że uda mi sie dłużej piersią pokarmić niż dziewczyny ... ponoć chłopaki bardziej sie do cyca garną ;-)

Do góry