reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Izulka ja bardzo bym chciała mieć prawo jazdy ale jestem pewna że się nie nadaję do tego. Nie mam w ogóle podzielnej uwagi. I jak mi coś przejedzie obok to się dekoncentruję. Myślę że byłabym bardzo kolizyjnym kierowcą. A już o prowadzeniu auta z trójką dzieciaczków z tył w ogóle nie wchodziłoby w rachubę.

reklama
Hej!
Izulka to super ,ze tak Ci dobrze idzie z jazdą. Ja też miałam przerwę troche a potem jak wsiadłam to śmigam jak ta lala;-)
Iwet a Ty sie starasz o trzecie? Bedziesz celować w dziewczynkę czy poprostu dzidziuś? Bo ty chyba pytałaś o planowanie płci.
Ja przyznam ,że teraz planowałam bo bardzo chciałam córkę ale czy to się udało zobaczymy za tydzień na usg. Jak nie to będzie Michaś;-)
Ewunia mam nadzieję ,że ułoży się wszystko z pracą i w domku.Dzieci sie dostosują w końcu.
Weroniczka no to dobrze ,że @ przyszła pewnie po wakacjach, zmianie klimatu itd się przesunęła.
Mamo a ty dalej bidulko na lekach hormonalnych? cykl Ci sie unormował na nich?

aneczko tak to ja o to pytalam.
zastanawiam sie nad trzecim ,ale jak to ktoras z dziewczat napisala to nie ma co gadac tylko robic a z tym gorzej,bo ciagle mam metlik w glowie
jak bedzie z trojka a to a tamto wydziwiam zamiast szialac.Moj mezunio bardzo chce,ale same widzicie czesto pracuje daleko i wtedy zostaje sama
ze wszystkim,ale znacie to doskonale -prawda???
Dobra teraz uciekam na zakupy,bo nigdy nie wyjde a mam czas do 14h30 ,bo pozniej relaksik u kosmetyczki a zaraz po aerobik.

Korzystam z propozycji mamy i rozkładam kocyk a moze i rozbiję namiot:-DNie wiem czy uda mi się "wbić" w tak zgrane towarzystwo ale postaram się , obiecuję:-)Żeby ułatwić sobie zgranie się z watkiem a wam poznanie mnie napisze coś o sobie bo nikt prócz mamy mnie tu niestety nie zna:-)
Mam 35 lat, mieszkam od stycznia w małym miasteczku koło Wrocławia, przedtem we Wrocławiu. Jestem mamą prawie 17 letniego Macka i 2 miesięcznej Emilki.Maćka przez wiele lat wychowywałam sama gdyz jego ojciec stwierdził, ze nie dorósł do ojcostwa.Od 6 lat jesteśmy razem z moim obecnym mężem. Zawsze chciałam mieć duzą rodzinę ale najpierw nie miałam z kim a potem zaczeło się robić pod górkę. Ja chorowałam, straciliśmy nasze maleństwo ale słonce usmiechneło się i do nas. Zaszłam w ciążę i urodziła się nasza miluśka maluśka Miluśka:-)Cała rodzina oszalała ze starszym bratem na czele. Bardzo chcemy miec 3 dziecko i zalezało nam na porodzie sn żebym mogła zajśc szybko w ciążę. Niestety skonczyło się na cc, poród był szybki ale moja macica po poprzednim cc nie wytrzymała i groziło peknięcie bliznu. Maleńka zestresowała się i mocno skoczyło jej tętno. Więc teraz musimy ze strankami czekac na zielone światło od gina.:tak:
Jestem na urlopie macierzyńskim a, ze mieszkamy z dala od rodziny to czeka mnie szukanie opiekunki i stres związany z rozstaniem z Miluską. Która jest małą pijawką i cyc dla niej jest niezbędny.

Pozdrawiam was wszystkie serdecznie i mam nadzieję, ze pozwolicie mi zostać z wami i korzystac z waszego doświadczenia:-)

Weroniczka dziekuję. No tak całkiem maly człowieczek, który zawładnął całym domem:-DMarzyła mi się taka przerwa między Emilką a kolejnym dzidziusiem jak u ciebie między Tadeczkiem a Malgosią. Niestety cc pokrzyzowało nam plany.
No nic ide pościerac podłogi w moim namiocie . Wczoraj były urodzinki mojego Pawła i goście. Torcik gdzieniegdzie przyklepał się do paneli:-DMiluska spi to polece z mopem:-D

Witam!
oj zatrzeslo nam ziemia amerykanska wczoraj, praktycznie cale wschodnie wybrzeze wstrzasnelo, zarekordowali ze bylo 5.8 czy cos takiego (to w japoni mialo 7), podobno pentagon i bialy dom caly ewakuowali, wylaczyli elektrownie atomowe, gdzies tam jakies narodowe budynki uszkodzilo, jakas historyczna katedre itd. w ogole szopki sie tam dzialy, do mnie nic nie doszlo ale nieprzyjemnie sie takie informacje oglada. Smieja sie ze to ojcowie naszych politykow sie w grobie przewracali
icon_biggrin.gif
icon_biggrin.gif
icon_biggrin.gif
icon_biggrin.gif
mi tam do smiechu nie jest jednak skoro bylo wczoraj moze byc i za tydzien - gorsze a tu juz zartow nie ma.

ide sie kapac, ostatni dzien dlugiego spania mialam pospalam sobie do 9 - jutro dzieciaki do szoly, a dzis jade z Vicnetem zapoznac go z nauczycielka i zawiesc ich przybory. Wole dzis bo Vincent jest nieobliczalny i np. jutro powie ze on nie chce do tej klasy isc bo nigdy tam nie byl i nie ma Olivera, a jak mu dzis juz pokaze, rozlozy swoje graty to moze przekona sie ze to jego nowe miejsce codziennej dlugogodzinnej sluzby
icon_biggrin.gif
Tak w ogole to jeszcze w szoku finansowym jestem bo konkretnie do mnie doszlo ze to 2 tys dolcow co miesiac
gear_diagonal.gif
i wcale mi one tak lekko nie przychodza
icon_sad.gif
coza kraj...chcialabym bardzo zeby bylo publiczne montessori ale w naszym rejonie same burzujstwo mieszka i nie ma szans, stan nigdy nie dofinansuje zadnej z prywatnych szkol bo uwaza ze nasz powiat jest bogaty. No to sobie ponarzekalam :-D

caluski dla wszystkich, witam rowniez nowa mamusie - jasne, namiot tez dobry ;-)
ide sie szykowac do tej szkoliny...

Witajcie Mamuśki!!!!!!

Iwet - no nie pospałam, bo Alinka obudziłą się po 8-mej i od razu "chcę iść na dół"!!! To juz nie pośpisz oj nie.
Poza tym - jutro tez pospię... hihi, mój boss wysłał mi dziś sms-a, że przed wylotem sprawdził i okazało sie, że jutro wraca... ten typ tak ma.
Co do starań - chciałąbym i próbujemy, ale nic na siłę. W tym miesiącu tez nic z tego, bo właśnie mam trudne dni.

Wisieńka - witaj droga mamo. Mamy sporo wspólnego - tzn. po pierwsze Wrocław, tyle, że ja teraz na Wyspie "urzęduję" i też mam dużą różnicę wieku między dziewczynami (u mnie jest 18 lat). Starsza córka jest z pierwszego małżeństwa, a druga z drugim mężem.
Tyle, że mam dwie jedynaczki, stąd mój pomysł, że może by jeszcze jedno....?! Jak Bóg da, to będzie.

Mama, pawimi, magda, ewunia, cokies, izulka, sempe, justyna oraz wszystkie pozostałe, nie wymienione Mamy - pozdrawiam iżyczę miłęgo dnia!!!!!

Zapomniałam - mamy nowe "zwierzątka" w domu, kupiliśmy dziś rybki. Mąż dostał od kuzyna akwarium, to je zagospodarowaliśmy. Na razie jest 5 neonek Inesa, 2 glonojady i 3 mieczyki. Mała stoi z nosem przy szybie i ogląda.

Ostatnia edycja:
Witam wieczorkiem. Położyłam Emilkę spac na taliba:-Dto znaczy z pielucha na pół twarzy i zasypia sobie spokojnie w swojej kołysce, małz szykuje kolacyjk, Maciek jeszcze na wakacjach.... a ja mam swoje 5 minut relaksu. Zrobię sobie maseczkę i pazurki, a co będe zadbaną mamusią. Ale najpierw bb pociągnęło mnie swoja niewidzialną reką:-D
Dziękuję za miłe przyjęcie:tak:
pawimi dobrze, ze ominęło was to trzęsienie i oby to już był koniec. Powodzenia jutro w szkole i oby przede wszystkim się spodobało. Zwłaszcza, ze te 2000:shocked2:
katrinafaktycznie podobny nasz los:-)U mnie też dwojka jedynaków. Tak pomyśleliśmy z Polem,że Maciek za trzy lata pewnie pójdzie w świat a Milcia zostanie sama w domku. No i na pewno nie nawiążą typowych dla rodzeństwa stosunków przy tej róznicy wieku. No i to moje niespełnione marzenie o dużej rodzince. Niestety przez te cc musimy stopowac na trójce.

Miłej nocki i spokojnych snów

reklama
jestem i ja na chwilę ..dzis po pracy padam -się narobiłam do samej 20.00....

Wisieńka witaj siostra:) fajnie,że się rozgościłaś ;))

Katrina heloł:)
fajnie,że macie rybki-ja też chciałam kupić akwarium takie duże na 2 metry pod schodami na piętro je wstawić ,ale pomyslałam ile przy tym pracy to dałam sobie spokój...ale Ty masz pewnie mniejsze co??:))

Pawimi,ależ u Was potrzesło....
powodzenia w szkole.
ja mam jutro na 18.00 zebranie w szkole..

Ewunia kochana jak tam u Ciebie po pracy??jak Michas w przedszkolu-lepiej dziś??

Sempe jak u Ciebie na froncie?

Bedi,Anna.S.,Asia,Leika,Magda,Justyna-babki co u Was???????????????

Weroniczka -ja niedługo wyslę Ci wymiary Zuzy..aktualne uszycie płaszczyka??????

doczytałam jeszcze..
Aneczka-nie ,od października nie biorę juz hormonów bo tylko mi doopka rosła po nich i nerwa miałam takiego ze sama ze soba nie mogłam wytrzymać...teraz nie biorę nic i liczę na cud i na wpadkę...bo takich typowych starań tez juz nie ma...

Ostatnia edycja:
Do góry