reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

ewunia kciuki zaciśnięte
weroniczka jak ci się udaje nie szczepić? chodzi mi o przychodnię i sanepid bo podobno wezwania wysyłają
mama ty kolejne kwiatuszki? nie długo to miejsc zabraknie w ogrodzie:-)
zeberka witamy, będzie dobrze z trzecim zobaczysz

a ja gotuje rosołek i myśle co na drugie danie zrobić jakoś nie mam weny

reklama
Cokies- nie zabraknie miejsca:))) póki co jeszcze trochę moge dokupić co spędza sen z powiek mojemu mężowi:))))
a na obiad..jesli mam rosół na kurczaku to mięsko zrób w sosie ,ziemniaczki i mizeria albo pomidorki ze szczypiorkiem w śmietanie...
Tobie przy karmieniu najbezpieczniej zrobić potrawkę z kurczaka +marchewka:)

Aneczka- miło ,że spotkanie sie udało i się nagadałyscie:)))
moje jeszcze na karuzeli nie byli.nie na takiej co sie podnosi:)

JA nie chodzę z dziećmi do lekarza :/ Moje dzieci nie chorują. A jak już coś łapią to atakuję homeopatią i już. Ale gdyby jakoś mi chorowały i nie wiedziałabym jak im pomóc to mam lekarkę prywtną.

Magda- uuła;) to zaboli..bedzie po kieszeni..
my jeszcze musimy kupić piórnik z wyposażeniem i strój na w-f i buty na zmianę..
książki zamawialiśmy na necie i zapłacilismy 158 zł + 16zł przesyłka więc za 174zł mamy komplet książek...w księgarniach widziałam po 220-230 ten sam;/
Mi na ksiazki dla starszej pojdzie 300 zł i mam już zamówione i czekam na telefon od rodzica z klasy córki bo on zamawiał u przedstawicela.Dla młodszej kupimy we wrzesniu bo nie nie wiem co jej do zerówki będzie potrzebne.

Co do szczepienia to u mnie ostatnio jak byłam wypełniać kartę na kolonie to sie okazało że Kasia ma zaległe szepienie i nawet nie miałam żadnego wezwania ;-)

babeczki macie jakieś proste przepisy na sałatki np.z makaronem...
chcę na sobote przygotowac ,ale ponieważ mam dużo przygotowań to chciałabym takie przepisy na szybko....

z makaronem nie ale mam pyszną pieczarkową
1,5 kg pieczarek ugotować z łyzeczką cukru przez pół godz
kostka fety
natka pietruszki
łyżka majonezu
pieprz
5 ząbków czosnku

pieczarki ugotowane pokroić na kawałki, fete w kostki, czosnek przecisnąć przez praskę, pietruszkę drobno posiekać i razem wszystko wymieszać

sprawdza się na każdą imprezę ;-)

Weroniczka a możesz polecić coś homeopatycznego na zapchany nos u 5-latka? Prawdopodobnie to alergia ale musimy czekać na wizytę u alergologa do przyszłego roku :wściekła/y: a Kacper przez ostatnie trzy tygodnie ma prawie ciągle zapchany nosek,najgorzej jest w nocy jak śpi to strasznie "ciągnie"
Mama ja ma przepis na sałatkę makaronową :)
makaron w kształcie ryżu
ogórek świeży
chuda wędlina np.drobiowa
majonez
przyprawy

Makaron ugotować odcedzić ostudzić.Ogórek obrać pokroić w drobną kostkę odlać wodę której zawsze jest trochę,wędlinę też pokroić w kostkę.Połączyć,dodać majonez,przyprawy jakie lubisz,schłodzić.Proporcje dowolne ja zawsze robię "na oko".
Ostatnio dodaję też czosnek bo jakoś mi smakuje.

reklama
witam i Ja wtorkowo
od rana powera nawet miałam i podłoga w łazienkach lśni panele tez przetarłam w pokojach odkurzyłam zrobiłam pastę z wędlin bo tak po kilka plastrów leżały dodałam majonez czosnek i pomidorka i maga pyszna wyszła
pomidorowa mam z wczoraj tylko ryz tak napeczniał ze jest sam w garnku heheheh mus dorobić samej zupki

c do ksiązek my chyba tez zamówimy przez internet na koniec miesiąca i tak od razu nie będa mieli lekcji a z kasa krucho
a co do szczepień to moje tylko te podstawowe co i my mielismy za dziecka nic dodatkowo

sałatke z makaronu polecam makaron np świderki
puszka tuńczyka najlepiej w oleju papryke konserową kukurydze i pietruszka ja dodaje jeszcze gotowane jajo

Do góry