reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
iDzewczyny zaglądnijcie na :ninja2:
GDZIE????:-D
Witaj Zeberka ;-)

Ja dzisiaj na obiad postanowiłam zrobić pierogi z kapusta i pieczarkami i myslałam że nogi mi wyjdą z tyłka i kregosłup też to odczuł.Porwałam się z motyką na słońce hehehe ale przynajmniej rodzinka doceniła moją prace bo zmiotli pierogi w trymiga hehehe
Teraz mam relaksik przed lapkiem:-D

My już po przejażdżce,dzieci jechały bez większych problemów,chociaż mieszkamy w takim miejscu że do domu zawsze mamy drogę pod górkę.
Po drodze zajechaliśmy jeszcze na lody i soczek,teraz dzieci skończyły wcinać sernik i ganiają po dworze.

Zeberka witaj widzę ze też ze śląska.Dzieci już troszkę odchowane,nie będzie tak źle ;-)
Ewunia co wrzuciłaś na :ninja2:?
Mama myślę że dziś odpoczywasz wśród swoich sadzonek?
Katrina cisza trwa?

A Zuz-Inka już wróciła z urlopu?

mama, justyna - poszliśmy najpierw wszyscy na spacer, po drodze zakupy i kulki, a potem zjedliśmy obiad. Po obiadku tato zajął się Alinką, a ja posprzatąłam na górze. Miałam w planach posprzątac pokój i łazienkę po Michale, ale siłą rozpędu też u nas w pokoju i łazience dokładnie posprzątałam, kwiatki poprzestawiałam i poobcinałam liście, które uschły.
Ale ja to lubię, więc sobie przy tym odpoczęłam. Teraz chwilka przy kawce i zaraz trzeba pomyśleć o kąpaniu małej i wieczór... ulubiona pora dnia!

zeberka - hello,

ewunia, magda, pawimi oraz wszystkie pozostałe dziewczyny - miłego wieczorka i pozdrawiam

pawimi - pierwszy żurek zaliczony, dzięki za przepis na zakwasik, podałam już dalej

Katrina widzę że dzień udany miałaś.

Ja zaraz kładę dzieci spać i obejrzymy sobie z mężem jakiś thriller bo ostatnio coś mnie naszło na takie filmy.
Miłego wieczorku wszystkim.

witam poniedzialkowo...kolejny nowy tydzien. Wy chyba wolne macie tak? u nas niestety to zwyczajny dzien taki jak kazdy inny w tygodniu wiec nie swietujemy nic! W przyszlym tygdoniu zaczyna sie szkola - az nie wierze ze to tak zlecialo, w sumie jeszcze ponad miesiac lata a tu juz powaznie trzeba wracac do obowiazkow. mam tylko nadzieje ze zima nie bedzie tak dotkliwa i minie rownie szybko jak to lato i wakacje.

Dziewczyny dla wytlumaczenia bo widze ze kolejno pytacie- :ninja2: - to jest osobny zamkniety watek (jak sie zreszta mozna domyslec po tej oto tajemniczej ikonce) dla kolezanek ktore byly od poczatku z nami mamusiami wielodzietnymi, zatem poczawszy od zalozycielek tego watku do dziewczyn ktore do nas dolaczyly tuz po jego zalozeniu, dziewczyny z ktorymi sie znamy juz kawal czasu. Kibicowalysmy im rowno podczas watpliwosci przed poczeciem kolejnych fasolek, trzymalysmy kciuki podczas ciaz i porodow a teraz wspolnie przygladamy sie jak nam te maluchy szybko rosna! Czasem w tej dlugiej i zazylej znajomosci mamy swoje prywatne sprawy ktorych nie chcemy poruszac na forum ogolnym. Jak najbardziej chcemy prowadzic dyskusje na otwartym watku i serdecznie zapraszamy kazda wielodzietna mame ale wybaczcie i pozwolcie na pelna dyskrecje przy bardziej osobistych problemach ktore bedziemy sobie obmawiac w bardziej zawezonym gronie...mam nadzieje ze to nikogo nie obraza ani zadna z nas nie czuje sie tu dyskryminowana. Kazda mama jest mile widziana, cenimy sobie bardzo kazdego posta i uwagi kazdej z WAS!!!

Pozdrawiam i wracam do obowiazow,,,

Pawimi ahaa dziękuję za wytłumaczenia.I oczywiście świetnie Was rozumiem i jak już jestem uświadomiona to od razu inaczej to widzę hehe.Ja nie mam żadnych pretensji i wystarczy mi kontakt z Wami tutaj ;-) alem jak to w naturze kobiecej bywa żem jest ciekawska i dziekuję że już wiem :-)
A u nas w Polsce oczywiście że dziś świeto jest 15 sierpnia - Święto Państwowe i Kościelne. Święto Wojska Polskiego, Rocznica Cudu Nad Wisłą, Wniebowzięcie Maryi Panny, Matki Boskiej Zielnej.

magda - Irlandia to też w większości kraj katolicki (przynajmniej tu u nas protestantów jest mało), ale to święto nie jest dniem wolnym od pracy. Tu jest tak głupio, że jak w danym miesiącu wypada jakieś święto, to w pierwszy poniedziałek miesiąca jest tzw. Holiday Mondey (wakacyjny poniedziałek). A w dniu święta normalnie się pracuje. Dla mnie takie chore, ale cóż co kraj to obyczaj.

reklama
Witam sie poweekendowo!!
Cukrzyca opanowana lekami 1 tabletka x dziennie,a cukry jak złoto,nawet mogę sobie pozwolic na małe conieco więcej!!
Upały mniejsze,wczoraj był piękny chlodniejszy dzień, tzn chlodniejszy chyba z 24 C,ale dla mnie to już by mogło tak zostać.
Pawimi u mnie szkoła dopiero 6 września się zaczyna czyli dzień po Labor day.
Teraz ide Was nadrobić bo mam trochę zaległości.

Do góry