reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

pawimi - mam do Ciebie pytanie, czy faktycznie w USA wazektomia to najpopularniejsza metoda antykoncepcji wśród facetów po 30-tce? ponoć pół miliona amerykanów poddaje się temu zabiegowi rocznie - co się o tym mówi u Was w społeczeństwie?
kochana te statystyki sa mocno naciagane i tylko tak strasznie wygladaja na pierwszy rzut oka, musisz pamietac ze ten kraj jest nieporownywalnie ogromny i ilosc ludnosci jaka tu mieszka powoduje ze wszelkie podawane liczby sa kompletnie nierelatywne w stosunku do reszty, chociazby Polski. Napewno jest to zabieg przeprowadzany wszechstronnie i dostepny szerokiej masie ale nie zgadzam sie z tym stwierdzeniem jakoby to byla najpopularniejsza metoda antykoncepcyjna. Uwazam to za bzdurna informacje. Na dosc spora ilosc osob ktora znam a pisze o ludziach pochodzacych z roznych srodowisk i o bardzo odmiennym statusie spolecznym, wyznaniach religijnych i ogolnym swiatopogladzie nie znam absolutnie nikogo kto by ten zabieg wykonal na sobie w celu antykoncepcji. Mojemu mezowi tez zaden lekarz nie zaproponawal takiej metody kiedy zastanawialismy sie nad wyborem odpowiedniej antykoncepcji.

reklama
Czesc dziewczyny.
Wybaczcie że znów nie poodpisuje ale strasznie męczy mnie ból głowy......
wziełam tablety , nie karmie Hani- zresztą ona sama juz sie odstawiła niestety . Tak wiec u nas karmienie już tylko jeden raz wieczorem- mam doła z tego powodu... Za to powinnam sie cieszyć z jej postepów. Mała na czworaka przychodzi do naszych nóg i sie wspina. A dziś rano miałam szok. Otwieram oczy a tu patrzy na mnie Hania z łóżeczka- na stojąco żeby nie było....:szok: tak wiec mam robote i zarza bede łóżeczko rozkręcać i obniżać bo boje sie ze z łóżeczka wyjdzie. Martwie se troche jej waga bo nadal nie dobiła 7 kg ale ona taka ruchliwa że nie wiem czy w ogóle przybierze na wadze...
Misiek całkowicie odpieluchowany... To tyle u mnie.

Bedi wreszcie jesteś!! Patryczek zabkuje :) Hania nie ma zamiaru jeszcze zabkować. Szybciej bedzie chodzić niż pochwali sie ząbkiem:-D

Ewunia no w końcu jesteś ;))))gratki dla Hani:)) ukochac ;)

Pawimi ja dokładnie tak zrobiła-kopnęłam problem w zadek-wraca z pracy a mąz mówi-frank ponad 4 zł...mówie -po co się martwic ,nie mamy na to wpływu-rata schodzi 23 może do tego czasu spadnie a jak nie to na tygodniach pewnie sie sytuacja wyklaruje-juz nie raz tak było..

Sempe- no to współczuję prysznica..wrrr z tą pogodą..

Justyna,Magda noooo w końcu wleciałyście..przytulam :)

Joaś zalatana dziś???cos mało Cię..

Katrina-uda sie i nam -&&&

Cokies- witamy w domku kochana :))))

ja dzis w pracy urobiona...zabiegi na twarz..algi,peeling całego ciała + masaż.manicure hybrydowy,3 henny + epilacja...do tego obsługa solariu bo fryzjerki nie ma-zmarł Jej tata(50lat) i zajmuje sie pogrzebem..kremacją

jutro też będę sama..

ściskam i przyjemnego wieczorku..

Witajcie wieczorkiem,
Byłam dziś z małą na kulkach - taki duży plac zabaw pod dachem m. in. z basenem kulkowym. Byłyśmy tam 2 godz., bo po pierwszej mogłam zapomnieć, ze dziecko stamtąd uda mi się zabrać (zresztą nie miałam takiego zamiaru, bo było sporo dzieci i ładnie sie z nimi bawiła).
A ja z koleżanka w tym czasie troszkę sobie poplotkowałyśmy.

mama - trzymaj, trzymaj, bo Ty jesteś młoda kobitka, a mi juz dużo czasu nie zostało. Ja o tym nie myślę, bo co ma być to będzie.
Staram się skupić teraz nad tym gdzie i jakie porządki muszę zrobić. W poniedziałek syn męża wraca juz do Polandii, to będzie pokój i łazienka do posprzątania, a we wrześniu przylatuje mój tato z wizytą (czyt. WIZYTACJĄ).
Poza tym znowu nagromadziło się trochę niepotrzebnych ciuchów, to muszę zrobić selekcje i oddać te, których juz nie używamy, może komuś się przydadzą (nam na pewno przyda sie miejsce w szafie).

Życze miłej i spokojnej nocki i do jutra.

haj:-)

byłam po książki dla chłopaków, kupiłam 3/4 podręczników i zapłaciłam 250zł z tego co pani mi obliczyła to jeszcze ok 150zł co razem daje 400zł za książki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! licze ze może stare pójdą w komisie to może 100 bedzie do zwrotu!!
U mnie na ksązki pójdze na dwie córy 500 zł:szok: a to klasa zerowa i trzecia dopiero i już tak drogie książki.i jeszcze pwenie stówka pójdzie na przybory.

frank po ok 3,90!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:crazy::no: raty kredytowe nas zeżrą w całosci....
ieczorem frank siegnął po 4,07 :szok:
Jesem przerażona tym skąd taka cena i ciągle idzie w górę.A co się dzieje na giełdzie wszystko leci w dół:szok: w Polsce
w Londynie mam tylu znajomych i przyjaciół... az strach...........
wojsko powinno wkroczyc zaraz na drugi dzien jak te chuliganstwo zaczęło szaleć:angry:
Też pomyslałam że wojsko powinno wkroczyc.Wczoraj niby premier mówił że ma zwiekszyć ilość policji,zobaczymy co dzisiaj media będą donosić.
Mama fiu fiu ależ zarobiona jestes.No to dasz dowód szefowej że nieźle sobie radzisz jak jej nie ma ;-)
Cookies fajnie że już jestescie w domciu.Troszkę Ci zazdroszczę że masz już wszystko za sobą.Ja jeszcze miesiąc muszę czekac i mam bardzo gorący okres teraz by wszystko dopiąć na ostatni guzik,choć nie zapnę tego pewnie do końca hehe ;-)
Ewunia koiec karmienia pirsią jak następuje to zawsze dla mamusi jest to jakaś strata i zostaje smutek i taka jakaś pustka ale z drugiej strony napewno jest to też jakieś ułatwienie i odciążenie.No i zadziwia Nas tu Hania że taaaaka silna dziewuszka z niej ,BRAWO!!
Leika co do wazektomi to niestety nie jest to powszechne bo trzeba mieć wskazania do tego i nie każdemu lekarz to może zlecić bo jednak nie jest to do końca legalne.A panowie raczej tę metode traktują jak odebranie im męskości w jakiś sposób więc pewnie dlatego mała grupa panów się świadomie na to chce zdecydowac i woli antykoncepcje zrzucić na kobietę bo ma szerszy wachlarz działań.

Ja wczoraj byłam na kontrolnej wizycie i zynek ma się super.Waży już 2600 więc rośnie sobie łądnie i równomiernie i prawie idealne wymiary co do tygodnia i termin porodu się drastycznie nie zmienia.Lekarz powiedział że juz za dwa tygodnie synek będzie już gotowy by móc żyć poza brzuszkiem i mój mąż na tę wieść sie przeraził że to JUŻ!A my z szykowaniem jeszcze w szczerym polu jestesmy.Więc muszę się spiąć mocno bo też jakoś tak sobie myślałam że jest jeszcze cza hihi ;-)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!
Mamo05 - ano zalatana jestem, dziś znów sama z 5. Coraz mi trudniej w takiej sytuacji ogarnąć dzień.
Wczoraj byłam na szczepieniu z Artim. Waży 10940g Ładnie, prawda?. Źle go babka zmierzyła, bo wyszło, ze 0,5cm urósł a to niemożliwe. Nawet lekarz to potwierdził. ale to wstrętna - nie lubiana przeze mnie - z wzajemnością - pielęgniarka była. Tzn kiedyś była inna, ale jak urodziłam 4 dziecko to zaczęła mnie traktować jak kretynkę i rozmawiać ze mną jak z małym dzieckiem. Nie chcę mówić jak jest teraz przy 5tym...
Uciekam, Arti marudny - właśnie przy piersi, Marcin jeszcze "chorawy", ale gorączki już nie ma.

Joas no podziwiam cie że i tak zaglądasz do nas bo ja czasem przy mojej dwójcie i mojemu m nie mam dostepu do kompa a jak urodze to chyba też będę żebrać o czas by do Was zajrzeć hehehe

witam

kiepską noc mielismy, 2 noc z kolei Aluta zlała się w łóżko!!!!!!!!!!!!!!! szlag by to trafił 4miesiące bez pieluchy i co?! może przez to ochłodzenie??? dzis koniecznie pieluche jej założe, o 4.20 chciała juz wstać:szok::wściekła/y:

jestem przez rozdrażniona.... a tak po za tym to mój stan psychiczny ulega dalszej destrukcji.... egzystuje bo muszę.. a to niedobrze.

znikne na pare dni... wiec do zaś

reklama
Do góry