reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

COKIES - GRATULACJE, DUZO ZDROWKA, SIL ORAZ SZYBKIEGO POWROTU DO FORMY.

Dziś przyjęcie urodzinowe mojego synka, więc witam się tylko i wracam do przygotowań :tak:
Sto lat dla duzego juz Solenizanta:tak: 5 latek to taki nowy etap w zyciu dziecka, jesli patrze na to z perspektywy swoich starszych synalkow do u nas z wybiciem piateczki zawsze zaczynalo sie cos calkiem nowego.
Hej
(...) gdzie spotkałam koleżankę w 5 mies ciąży. Kochane, szok i nadzieja dla naszej Mamy05 - dziewczyna ma jedno dziecko, od 6 lat starała się o kolejne, leczenie, ciaża pozamaciczna i w końcu stwierdzenie - ma na papierze - bezpłodność wtórna. Zaczęła chodzić na tańce, basen, aerobik, przerzuciła czas nadziei i oczekiwania na ciąże na inne aktywności. Jaka była zaskoczona tą ciążą i ucieszona nie muszę mówić. Śmieje się teraz i mówi, ze pewnie jak urodzi to zajdzie w kolejną ciążę zupełnie nie zamierzając, bo jej się płodność odblokowała.
a to widzisz, dokladnie jak juz tu kiedys pisalam pocieszajaco naszej mamusi...sama mam kolezanke z podobnym przypadkiem - 15 lat leczenia, dwa poronione in-vitro, w koncu w wieku 41 lat upragniona i oplakana wieloma lzami coreczka przychodzi na swiat...niespelna dwa lata pozniej kolezanka przekonana ze faszerowana lekami i hormonami przechodzi wczesna menopauze idzie do lekarza i...:-D 9 miesiecy pozniej rodzi sie cudowny blondasek plci meskiej;-) Malo tego, kolezanka ma okolo 47 lat w chwile obecnej a wyglada tak ze nikt nie daje jej wiecej niz 35-37 moze...

Joas - no niestety jak piszesz o pokonywanych odeglosciach to u mnie jest identycznie ;-) Najblizszy market spozywczy okolo 8 km, na plac zabaw tylko samochodem - ewentualnie rowerami ale to juz dluzsza wyprawa, a powazniesze zakupy to trzeba jechac 20-30 km. Wiec dokladnie wiem o czym piszesz kochana. Ale wiesz co? nie zamienialbym swojej zielonej, pelnej jezior wiochy na zaden najkrotszy nawet pieszy dystans. Tak jak pisalam wczesniej Lenie (ktora zniknela? - jak sie czujesz kochana, wszystko OK??), to chyba kwestia przyzywczajenia. Ja juz przywyklam do tego ze gdziekolwiek chce sie ruszyc to podstawowy kierunek niestety wypada na garaz i samochod bo bez tego sie nie da:no: Zupelnie odmienny tryb zycia od tego jaki prowadzilam mieszkajac w centrum Warszawy gdzie do samochodu wsiadalam raz na miesiac;-)

Izulka - mysle o Tobie i Twoim tatusiu, trzymam kciuki za szybkie ozdrowienie i powrot tatusia do pelni sil.

Weroniczka - milych wakacji i wypoczynku zycze!

Mamusiu - zamowilam juz to wszystko wg.instruktarzu, czekam teraz az przysla. Jesli szefowa cos jeszcze zechce to dajcie znac zanim spakuje to wszystko w paczke do Polski.

Ewunia, Sempe - ja mam tatuaz ktory sobie zrobilam juz jako stara 30 letnia baba:nerd:, reakcja mojej mamusi byla nastepujaca " czys ty zglupiala??? i to w takim widocznym miejscu (mam go na lopatce) ze jak zalozysz bluzke na ramiaczkach to ....(UWAGA:-D:-D:-D ) wszyscy go beda widziec!!!" :rofl2::rofl2::rofl2: .................
no i widza...jak zakladam ta bluzke na ramiaczkach to zawsze moja mamusia mi sie przypomnia:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Leika ja tez dołączam się do życzeń dla synka. Mój starszy też ma właśnie 5 latek:tak:
Pawimi , Joaś. Ja mieszkam 10 minut samochodem od centrum ale nigdzie nie dojdę piechotą:no: Tak jak u was, samochód cały czas w użyciu, ani tu placu zabaw ani sklepu ,do przedszkola i szkoły też trzeba stąd dowozić. No ale też mam domek pod samym lasem wiec narzekac nie będę coś za coś;-)
Byłam dziś na usg i dzidziula zdrowa, wszystkie pomiary w normie więc tylko się cieszyć:-)

witam niedzielnie ;)
napisałam wczoraj posta ale poszedł w kosmos więc walnęłam focha nr 5
e016.gif
i troche nerwa dorzuciłam
e076.gif
i wyłączyłam kompa ...

wczoraj miałam w pracy do przekłucia uszu bliźniaczki 4 letnie-troche głośno było....

Pawimi -dziękuję bardzo za fatygę..jutro bede się widziała z szefową to dopytam czy jeszcze coś chce...
no i gratki dla kumpeli ,ze tak się trzyma...

Joąs- dziękuję za Twojego posta...może i u mnie tak bedzie-zajęłam sie pracą to może i moja niepłodność wtórna się cofnie...
no i superasnie ,że serniczek społnił Twoje oczekiwania smakowe:-D:-Dwiem kochana-on jest niebezpiecznie dobry:cool2::-p

Leika witam Cię i uściski dla synka :)

Katrina- Tobie równiez miłej niedzieli..

u nas pada..ale było tak parno,ze lepiej niech pada bo głowa pęka od ciśnienia...

usciski dla każdej z Was:tak::tak::tak::tak:

przypomniało mi się ..

Asia- witam po długiejjj nieobecnosci-fajnie,że już jesteś...jakie imie dla córy????

Aneczka- świetnie,że z dzidzią wszystko si-cieszę się :))

Pawimi-mama dobra z tekstem o tatuażu -hahahaha...

Ostatnia edycja:
ja tez witam niedzielnie w bólem głowy, tak 30min temu mnie rozbolała:-(

leje i leje, złapało mnie jak wracałam z treningu rowerowego, zmokłam az do gaci!!!!!!!!!!!!

wysyłam męża do lidla po winko, chce mi się jak diabli:-)

pozdrowienia:-)

Sempe- witaj ;)) no pada i pada...a raczej siąpi..

życzę smacznego winka :)

ja w tym tyg .od poniedziałku do piątku daję dzieci do przedszkola ,ale jak później bedzie taka pogoda to nie wiem co te 2,5 tyg bede z nimi robić:eek::eek:

zjadłam 2 paczki ,zaraz mi doopka peknie...czekam na wieczór i normalnie pójde spać koło 21 bo co tu robić w taka pogodę...w tv nic ciekawego nie ma...wczoraj działalismy to dzis chłopu daruję...
piwko pilismy wczoraj to trzeba troche przystopować bo mi na prawdę tyłek pęknie:confused2:

Maureen- co u Ciebie ..tak dawno nie pisałaś...............

no i nastał poniedziałek ;)
witam się z koleżanka kawą w ciszy i spokoju bo dzieci w przedszkolu-jeszcze te 5 dni pochodzą i 2,5 tyg znów będą w domu.

w piatek 19 przyjedzie moja siostra z mężem i 4 letnią Julką a w sobotę dołączą rodzice i brat z narzeczoną bo robimy rocznicę ślubu:))

a 3 wrzesnia my idziemy na rocznice ślubu-10tą- kumpela wyprawia taką dużą jak weselicho i normalnie na sali bo nie meli wesela tylko obiad i teraz chcą "nadrobić" mama przyjedzie do dzieci więc pobalujemy trochę :)będzie okazja kupic sukienkę
a115.gif
c007.gif
c007.gif

co tam u Was mamuśki??????

co do pogody to nie ma słonka-gdzieś tam niemrawo czaaasem sie przebije..ale w nocy padało-wszystko mokre...ślimaków cała masa na ogrodzie-bleeeee

reklama
ja jeszcze nie spie...mam cicha noc, ta jedna z typu relaks dla czlonkini pelnej chaty. Pije piwko i slucham fajnej muzy. Moje piec minut, bo za kilka godzi zbudza sie terrorysci z gotowym na ustach tekstem :'idz pokaz mamie" :-D i bedzie tyle mojego snu....
AsiaKC - fajnie ze do nas wpadlas, duzo myslalam o Tobie ostatnio bo tak nagle zniknelas ;-)
mamusiu - super imprezki na horyzoncie sie szykuje widze, fakt - okazja do nowej kreacji, mloda i piekna bedziesz wygladac jak ksiezniczka pewnie ;-)

Caluski 4 all....i duzo slonka dla wszystkich....na te ostatnie tygodnie lata zycze.

Do góry