reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Pawimi powiedz mi czy ten płyn do naczyń z octu wody, soli i soku z cytryny ma się zrobić gęsty? Bo ja już gotuję 30 min i dalej jest zupełnie rzadki. Nie zmienił konydtencji :(

reklama
weroniczka - ten plyn masz gotowac okolo 10-15 min i zgestnieje tak lekko tylko, generalnie chodzi o to zeby doszlo do polaczenia skladnikow, taki roztwor przelewasz do najlepiej szklanej butelki i tyle. A ja myje dzis lodowki u gory bo skoro rozmrozone byly kompletnie bo tylko ta na dole mielismy wlaczona to wykorzystam i wyszoruje do porzadku. Dzieciaki calymi dniami na zewnatrz, ale maja fajnie ;-) Nie potrzebne im zadne wczasy i kolonie bo sami sobie czas tak organizuja w dodatku na lonie natury, plaza i jezioro pod nosem czego wiecej do szczescia malym smykom potrzeba.

cześć dziewczyny!
ja z boku wątku, bo czasu jak na lekarstwo mam, ruszyłam z częścią biznesu i cała jestem pochłonięta uruchamianiem reszty :-) od tygodnia moje starszaki są na obozie, a mąż w domu na urlopie, z tej okazji rzucilam sprzatanie i gotowanie, moge pracowac po kilkanascie godzin dziennie :/a jutro my z małą ruszamy na nasze mini wakacje :-) wierze, ze nadejdzie w końcu czas, ze uda mi sie byc z Wami na bieżąco, ech ..
Pawimi - współczuje przeżyć!

Ale i tak zrobiłam z tego płynu papkę do czyszczenia sanitariów i łazienka faktycznie błyskawicznie lśni. Wszystkie brudki szybko się zmyły :) To jeszcze na noc do wc wrzucę kwasek cytrynowy i tę metodę sprawdzę :)

na duzy kamien mozesz wlac gracego octu - odchodzi prawie natychmiast, zaden inny chemiczny srodek nie sciaga tak kamienia ;-) mam taki porcelanowy pojemniczek na szczoteczki do zebow i zawsze tam sie kamien zbiera a jest ciezko dostepny zeby umyc. Co ja sie zawsze nakombinowalam, wlewalam tam cuda, moczylam tydzien i nic az w koncu wlalam czystego octu, wlozylam do mikrofalowki na minute az zawrzalo i co...jak reka odjal, wszysciusienko zeszlo tylko takie "farfocle' plywaly ktore elegancko wyplukalam. Z tym plynem to nie wiem dlaczego tak ci sie stalo, moze w koncu zbyt dlugo gotowalas?

Hej
No i pojechały moje panienki:baffled:.Gardło się ścisnęło jak odjeżdżały ale dziewczynki były dzielne i zadowolone.Nawet ta młodsza choć bałam się że może płakać ale pojechały z uśmiechem.
No to teraz ciekawe jak się odnajdę w nowej sytuacji.Mąż dzis na popołudnie do pracy idzie i dobrze że jade do teściów bo bym pewnie głupawki z tej ciszy w domu dostała.
Hej a jest gdzieś ten przepis na ten płyn do czyszczenia bo kusicie tym że tak łądnie czyści ;-)

Ostatnia edycja:

Hej Babeczki,

przepraszam, ze nie pisze ostatnio, ale znowu dola podlapalam, mialo sie robic lepiej, a tu g... za przeproszeniem.
Zdrowko sie sypie, Marcelina 3 dzien goraczkuje wysoko, bo nie moze jej sie zab przebic, maz dalej bez pracy,ja przegralam przetarg na polroczne sprzatanie biur,
a z mojego pieczenia dla Vincenta tez chyba nic nie wyjdzie..
tyle w skrocie :(

Pozdrawiam i sciskam Was goraco wszystkie.

reklama
Dzień doberek wszystkim!!!!

Mareen - głowa do góry!!! trzymam kciuki, żeby jednak coś z tego było! i żeby ząb się w końcu przebił!!!!!!! Głowa do góry - będzie dobrze.

magda - odpocznij trochę i nie martw się, my jesteśmy tak skonstruowane (niestety), że zawsze sobie coś do zrobienia znajdziemy

Pozdrowienia dla wszystkich - miłego dnia.

Do góry