reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
Witajcie z rana,
Jak tak czytam ile kosztują książki dla dzieci do szkoły (juz nie pamiętam, bo starsza szkołę skończyła), to mi sie włosy jeżą na głowie.... I utwierdzam się w przekonaniu, że wyjazd to była trafna decyzja. Jak juz Wam pisałam, tu na prawdę jest polityka prorodzinna i oprócz zasiłków takich typowo rodzinnych (całorocznych) jest jeszcze coś takiego jak "Back to school" - to jest raz w roku na zakup wyprawki dla dziecka do szkoły. Kuzyn mojego męża, które tez tu mieszka z żona i synkiem (3 latka), wiecznie narzeka jak mu tu niedobrze - proponujemy jemu, żeby w takim razie wrócił do Polski, tam na pewno będzie miał lepiej - od razu się zamyka.

Miłego dnia.

cokies ja mam Marite błękitno brązowa- i jestem bardzo zadowolona!!!!! Michał w niej jezdził a teraz Hania...
Randka bardzo udana- mie ma to jak kąpiel w jeziorku z mężusiem o 22;-) potem zabrał mnie do restauracji.... tez było super. w sumie spac poszliśmy przed 2:szok::szok::szok: musimy to powtórzyć:-D

katrina- tu ksiazki rzeczywiscie sa strasznie drogie... polowy rodziców na to nie stac:no:

a ja jeszce sie pochwalić chciałam że od wrzesnia zaczynam specjalizacjedwuletnią i do tego równoczesnie kurs na środowiskowa.... Nie wiem jeszcze tylko jak połącze prace zmianową z trójka dzieci i specjalizacją:szok: no ale jakos to chyba bedzie.....:-) troche wariatka ze mnie ale uwielbiam sie uczyc:-D
Najfajniejsze jest to że jak bede jedną z 25 osób które najlepij zdadza egz kwalifikacyjne to dostane dofinansowanie z Ministerstwa Zdrowia i zamiast 5,5tyś zapłace tylko 1000:szok:

Ewunia to trzymam kciuki by sie udało byc w czołówce najlepszych.I na pewno wszystko pogodzisz i jakoś sobie rozplanujesz.Mam tylko nadzieje ze Ci zdrowie dopisze i dasz rade bo pewnie nie raz bedziesz chodzic na rzęsach

Mama Izulka udanego wypoczynku i pięknej pogody!
Ewunia widzę że dokształcania ciąg dalszy,powodzenia.
Cokies może akurat znajdziesz jakiś fajny i tani wózeczek,trzeba się rozglądać

A u nas zepsuła się pogoda,padało już chyba trzy razy,chmury nadal są,więc pewnie jeszcze popada :crazy:

Wpadam zagladnac co u was!
Ewunia Ty kujonie - lizusie ;-) Co do dexsawenu to nie mam, ale musze przy najblizszej okazji poprosic o recepte bo wiem ze sa te w strzykawkach pompkach do samodzielnego podawania
Magda Maciek jest alergikiem astmatykiem wiec niestety czesto reaguje i na rozne rzeczy :-(
Izulka udanego wypoczynku!!!

Pozdrawiam! :-)

hej!
Ewunia - gratulacje!! i powodzenia na egz. na specjalizację!! - przyznam się,że zazdroszczę, bo ja póki co od września na 3-miesięczny onkologiczny, ale marzy mi się specjalizacja z anestezjologii :zawstydzona/y: no ale z czwórką dzieci będzie musiała przegrać i poczekać...;-) a z Izb nie dostaniesz dofinansowania?
Mamo - bawcie się dobrze!!!
Izulka - udanego odpoczynku!!!
Zuz-inka - nie słyszałam o dexavenie w ampułkostrzykawkach :baffled: u nas adrenalina w oczywistym miejscu, bo teść raz w roku reaguje wstrząsem na pszczoły, więc musimy być zabezpieczeni :tak:

a my na urlop dopiero w drugiej połowie sierpnia - do tego czasu pociągnę jeszcze dwie prace...,od września kurs, a po kursie zwolnienie.Ale mam już momentami dość ;-) o tyle dobrze,że nie mam mdłości ani innych "przyjemności" z początku ciąży :-) pozdrawiam! ... i wracam do pracy ;-)

Ostatnia edycja:
ewunia - tez trzymam kciuki, żeby poszło Ci jak najlepiej. Póki sa chęci i możliwości to trzeba to wykorzystać i się uczyć, powtarzam to mojej starszej córce.

reklama
Dzieki dziewczyny!!! Kochane jesteście!!!

Iwosz ty to też nie masz lekko... a w którym tygodniu jesteś teraz??? no i co zrobisz z praktykami z kursu???? Bo na onkologii to chyba w ciąży nie możesz być....?
A nie wiem jak to z Izbami bo trzeba dwa lata opłacać składki a ja teraz na macierzyńskim a to okres bezskładkowy musze isc i sie dowiedziec jak to jest... bo być może dostane jeszcze jakies dofinansowanie.

Zuz-Inka ja też nie słyszałam o Dexa w ampułkostrzykawwkach. Też mam adrenaline :) a Dexa mam w normalnych ampułkach i jak trzeba to podaje... Jestem w szoku wiesz... Kasia ma odstawione do wrzesnia wszystkie leki i jak dotąd nic sie nie działo. Miała chrype przez pierwsze 4 dni bez leków ale jakoś sie rozeszło po kościach :)

Izulka udanego wypoczynku :)

Justyna u nas burza rozpetana nie wiem czy zaraz kompa nie wyłączę...

Magda dzieki... ja i bez kursów czasem na rzesach chodze:tak::-D

Lece maluchy z kąpieli wyciągać!!! Buziaki i miłego wieczoru

Do góry