reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

hej mamo i reszta :) jakoś tak ciężko z wszystkimi dziećmi czas na pisanie znaleźć, ciągle trzeba im coś wymyślać, bo nuuudno, chodziłabym nad jeziorko, ale z maluchem ciężko, bo coś mu sie odwidziało i nie chce spać na dworze, wczoraj były na noc u babci to raniutko z małym na działkę skoczyłam i zebrałam ponad 3 kg. swoich ogórasków :) teraz muszę coś z nimi zrobić i szukam w necie jakiegoś fajnego przepisu na takie lekko pikantne z papryką- może wy macie jakieś sprawdzone stronki tak jak z ciastami?? no i muszę sie pochwalić i podziękować za przepisy, bo tak mnie natchnęły, że wreszcie udało mi sie kilka ciast :) i jestem z siebie strasznie dumna ;)
Wczoraj zamówiłam dziewczynkom książki, będzie z głowy
No i tęsknimy wczystkie bardzo za moją mamą...

Trzymam kciuki za wasze sprawy, każdej z osobna! buźka!

reklama
Cześć dziewuszki.
Ciężki dzień wczoraj miałam bo dzieci strasznie dawały w kość a mąż (rano oddawał krew więc miał dzień wolny w pracy ) był jakiś nerwowy. Ale wczorajszy dzień to przyjemność w porównaniu z nocą. Małgośka wstała o 22 oświadczając że się wyspała i biedna długo spać nie mogła. Ciągle tylko "mamo mlećko", "mamo zaprowadź mnie łóziećka" itd. I tak do godziny 1 chyba z 10 razy zaprowadzałam ją do łóżka, potem utulałam w naszym łóżku, dawałam mleczko. Koło 12 to już przechodziła samą siebie i mąż obudził sie i nakrzyczał na nią ale wcale się mu nie dziwię bo strasznie kombinowała. Kiedy wreszcie zasnęła obudził się Tadeczek i wiercił się okrutnie w naszym łóżku zanim udało mu się zasnąć. Oj ciężka była ta noc. :(

AnnaS ja ciągle zwlekam z zakupem podręczników bo ceny ciągle spadają. Ja już wyczaiłam cały zestaw podstawowy dużo taniej. W czerwcu producent szkole proponował po "kożystnej" cenie za 178 zł. A ja znalazłam na allegro z księgarni koło mojego domu za 156 zł :)

witam
dzisiaj troszke pospalam w koncu, bóle puściły po no-spie i mam nadzieje ze dzisiejszy dzień będzie udany

mama
-pracy widze sporo miałaś, ale teraz sie relaksuj

zuz-inka
-trzymam kciuki mocno za staranka

AnnaS-
tobie wolnego czasu

agatulka
- oby się udało z umową,

Maureen-jak samopoczucie dzisiaj?

pawimi-a ty gdzie się podziewasz?

hej!!

Zuz- Inka trzymam &&&&&&&&& za zafasolkowanie!!! A co do mleka to Isomil jest mlekiem sojowym- nie wszystkie dzieci mogą pić.....Kasia była najpierw na bebilonie pepti a potem przeszliśmy na Isomil- po nim znów uczulenie wróciło.....

Mama i dla ciebie też &&&&&&& bo to zwykle tak jest że jak człowiek odpuści to sie samo dzieje nie wiadomo kiedy i jak:-D

Cokies czy ja coś przegapiłam??? Coś sie złego z twoim zdrówkiem dzieje???

Weroniczka wspolczuje ciezkiej nocy i mam nadzieje ze kolejna bedzie dla was bardzie udana!!! Sił dużo dla ciebie i męza!!!

Agatulka trzymam &&&&& za umowe!!!

AnnaS moja babcia robi taki ogórki pokrojone na ostro do słoików. spróbuje podpytac o przepis:-)

maureen jak u ciebie dzisiaj??? Jakaś poprawa??

katrina fajne foteczki!!! tez mi sie plaza marzy....

a ja próbuje sie dalej uczyc.....

Witajcie z rana!!!!
U nas dzionek piękny to pewnie fajnie będzie. odzwyczaiłam się juz od takich upałów, ale damy radę!!!

mama - nie odpuszczaj, jeszcze jest dobry czas 9podobno najlepszy na chłopca),

Zuz-Inka - trzymam kciuki!

Miłego dnia wszystkim życzę!!

ewunia-wczoraj źle się czułam, strasznie krzyże mnie bolały i brzuch, tak jak byłam z Julką w ciąży też tak bolało i weszłam do wanny z ciepłą wodą i raptem zaczełam szybko rodzić ze ledwo dojechaliśmy do szpitala, więc wczoraj miałam ochotę wejść znów do wanny żeby ulżyć tym bólom ale się wstrzymałam ze strachu żeby się sytuacja nie powtórzyła, No-spa x 2 pomogła i dzisiaj jest w miare lepiej

weroniczka a jakie macie podręczniki? ja "Wesoła szkoła i przyjaciele" za 164 zł a dla starszej "Gra w kolory" za 171 zł.

ewuniaf będę wdzięczna :-)

Cokies skoro tak sie zdarzyło w poprzedniej ciąży to ja bym ci proponowała odwiedzić dzisiaj ginekologa żeby sprawdził czy przypadkiem szyjka sie nie rozwiera (czasem sie rozwiera nawet jak żadnych skurczy nie ma - a ból krzyża z całą pewnością może sugerować ze coś sie dzieje) ... Bedziesz wtedy spokojniesza to i może bóle miną...
AnnaS zaraz bede do babci dzwonić....

ok podaje przepis na ogórasy w zalewie curry:

3kg ogórków
3 cebule
3liście selera
gorczyca (sypiemy do słoika tak na oko)
Ogórki obrać, pokroić na paski lub ćwiartki (wdłuż) a cebulę w plasterki- upchnąć do wyparzonych słoików , wsypać trochę gorczycy dodać odrobinę liści selera.

Zalewa:
1 szklanka octu
4 szklanki wody
2 szklanki cukru
1,5 łyżki soli
3 łyżki przyprawy curry
Wszystkie składniki zagotować w garnku

Zalewą zalać sloiki i gotować jeszcze trzy minuty (od momentu wrzenia)

I jeszcze drugi przepis na ogórki w zalewie musztardowej:

3kg ogórków
ziele angielskie
liście laurowe
pieprz czarny w ziarnach
pieprz czarny mielony
gorczyca
5szklanek wody
3/4 szklanki octu
1 szklanka cukru
2 łyżki soli
5 łyżek bardzo ostrej musztardy

Ogórki obrać, pokroic na ćwiartki. Do słoików wkładamy po dwa listki laurowe, po trzyziarenka ziela angielskiegoi pieprzu, oraz jedną płaskąłyżeczkę pieprzu mielonego i ogórki.
pozostałe składniki zagotować i zalać ogórki gorącą zalewą. Pasteryzowac 10min i gorące ustawić do góry dnem..... Smacznego :)

Mam nadzieje ze bedą dobre- babcia naprawde robi pyszne przetwory

Ostatnia edycja:
Hej ja tradycyjnie witam kawką którą właśnie popijam.
Pogoda dopisuje,rano było zimno,ale już jest fajnie,Majka śpi chłopcy na dworze,potem się trochę popluskają w wodzie na podwórku.

Ewuniaf podziwiam Cię że przy dzieciach potrafisz się uczyć,ja nawet książki nie mogę czytać bo nie umiem się skupić.
Cokies No-spa przy takich skurczach najlepsza a zwłaszcza ta forte która jest na receptę.Mam nadzieję że nic się nie dzieje.
Zuz-Inka trzymam kciuki za zafasolkowanie.
Agatulka powodzenia z pracą,oby Cię przyjęli na dłużej
Katrina super zdjęcia
Mama ale miałaś pracowity dzień,a dzisiaj pewnie też zabiegana jesteś.
AnnaS fajnie że ciasta Ci wyszły ja też lubię piec chociaż ostatnio nic mi nie podchodzi.
Weroniczka współczuję nocki,ja mam czasem problem z Majką żeby spała ale na szczęście rzadko.

reklama
AnnaS my mamy "Nowe już w szkole".
Ewunia ja chyba zrobię sobie te ogórki bo wczoraj mąż przytargał całą siatę takich ekologicznych od kolegi :)

Do góry